رفع مشکلات شهر با تهیه طرحهای تفصیلی
مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان با بیان اینکه در قالب تهیه طرحها مشکلات شهری احصا شده و بدین طریق مسائل رفع میشود، گفت: در سطح استان، طرح تفصیلی ۵۳ شهر در دست تهیه است.
به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، علیرضا قاریقرآن ضمن بیان این مطلب گفت: استان اصفهان به دلیل تهیه و تصویب تنوعی از طرحهای توسعه شهری و فراشهری در مقیاسهای منطقهای، ناحیهای و شهری و با پوشش ۱۰۰ درصدی پهنه سرزمین، دارای کاملترین نظام سلسلهمراتبی طرحهای توسعه شهری و فراشهری در کشور است.
وی با بیان اینکه امروزه این طرحها توسط مدیریت شهری ملاک عمل آمایش جمعیت و فعالیت در کل پهنه سرزمینی استان هستند، اذعان کرد: به منظور تکمیل این نظام و تعیینتکلیف آن در پایینترین سطح مقیاس شهری، اداره کل راه و شهرسازی استان از سال ۱۳۹۷ تهیه طرحهای تفصیلی را برای همه شهرهای استان در دستور کار خود قرار داده است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان افزود: این اداره کل با راهاندازی واحد GIS در معاونت شهرسازی و معماری به منظور راهنمایی شهرداریهای استان درباره تهیه نقشه پایه مناسب و تامین اعتبار مورد نیاز این طرحها از محل منابع ملی و استانی مقدمات اجرای برنامه تهیه طرحهای تفصیلی همه شهرهای استان را فراهم کرد.
وی گفت: از ۱۰۷ شهر استان، ۱۰۱ شهر مشمول نظام تهیه طرحهای توسعه و عمران (جامع) میشود که از این تعداد ۹۸ شهر طرح جامع مصوب دارد و ۳ شهر دیگر نیز در دست تصویب است.
قاریقرآن با بیان اینکه در سطح استان ۱۸ شهر دارای طرح تفصیلی مصوب هستند، عنوان کرد: طرح تفصیلی ۵۳ شهر و طرح بازنگری طرح تفصیلی ۹ شهر دیگر در دست تهیه است.
وی با اشاره به اینکه ۲۰ شهر در سطح استان نیازمند تهیه طرح تفصیلی است و شهر سدهلنجان نیز نیازمند تهیه طرح بازنگری طرح تفصیلی است، عنوان کرد: شهرهای سین، اصغرآباد، زیار، زازران، باغشاد و طرقرود دارای طرح هادی مصوب است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان با بیان اینکه این ادارهکل در صدد حل مشکلات شهری بهصورت اساسی و ریشهای است، تصریح کرد: در قالب تهیه طرحها مشکلات شهری احصا شده و بدین طریق مسائل و مشکلات رفع میشود.
قاریقرآن درباره اقدامات انجامشده برای طرح جامع اصفهان اظهار کرد: گامهای موثری در جهت تهیه این طرح برداشته شده و در مرحله اول گزارش تشخیص را به تایید شورای راهبری و کارگروه امور زیربنایی رساندیم و پس از انتخاب مشاور، مرحله دوم این فرآیند آغاز میشود.
وی گفت: طرح جامع شهر اصفهان با رویکرد نوین تمامی مباحث زیستمحیطی، توسعه شهری، بحرانها، میراث فرهنگی و... را دربر میگیرد و انشاالله در سال ۱۴۰۱ آماده میشود.
ضرورت حفاظت از بافت تاریخی شهر
مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان با بیان اینکه حفاظت از بافت تاریخی شهر ضروری است، عنوان کرد: در این بافتها و محلات بعضا مشاهده میشود واحدهای مسکونی جای خود را به تجاری دادهاند. از این رو، حفظ ساختار و عناصر محلات بسیار مهم بوده و در این راستا باید اقدامات اساسی انجام شود.
مجتبی آراسته، رئیس اداره راه و شهرسازی شهرستان کاشان با بیان اینکه عملیات اجرایی دسترسی روبهروی سایت شهید احمدی روشن با سرعت مطلوب در حال اجراست، اظهار کرد: این پروژه موجب دو باند شدن انتهای حوزه راههای شهرستان کاشان و همچنین ایمن شدن دسترسی به آزاد راه اصفهان-تهران و اصفهان-کاشان میشود.
وی افزود: در این مقطع پل اتوبان، دسترسیهای جاده قدیم نطنز به کاشان و آزادراه ایمنسازی و کارسازی میشود. رئیس اداره راه و شهرسازی شهرستان کاشان با بیان اینکه درحالحاضر پیمانکار در حوزه شهرستان کاشان و در انتهای محور مواصلاتی کاشان-نطنز فعالیت میکند، اذعان کرد: تسهیل در حرکت گردشی و دسترسی ایمن به مجتمع شهید احمدی روشن، ایجاد دسترسی ایمن از آزادراه کاشان-اصفهان به جاده قدیم نطنز و برعکس و از آزادراه کاشان-اصفهان به مجتمع از مزایای این پروژه است.
وی درباره اعتبار پروژه نیز گفت: اعتبار این طرح در مجموع ۱۳۰ میلیارد تومان است که ۵0 درصد آن توسط سازمان انرژی اتمی کاشان تامین میشود. آراسته در پایان عنوان کرد: اجرای سریع و باکیفیت این پروژه در راستای کاهش تصادفات در این مسیر و لزوم احداث آن مطابق با استانداردها در اولویت راه و شهرسازی قرار دارد.