آغاز عملیات اجرایی ۵ پروژه در چابهار
عملیات اجرایی ۵ پروژه سرمایهگذاری بخش خصوصی با اعتبار ۴۰ هزار میلیارد ریال در بندر شهید بهشتی چابهار با حضور وزیر راه و شهرسازی آغاز شد.
عملیات اجرایی ۵ پروژه سرمایهگذاری بخش خصوصی با اعتبار ۴۰ هزار میلیارد ریال در بندر شهید بهشتی چابهار با حضور وزیر راه و شهرسازی آغاز شد. مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی در سفر به استان سیستانوبلوچستان، ضمن بازدید از زیرساختها، تجهیزات بندری و دریایی و پروژههای لجستیکی بندر چابهار، دستور آغاز عملیات اجرایی ۵ پروژه بزرگ سرمایهگذاری بخش خصوصی با اعتبار ۴۰ هزار میلیارد ریال در بندر چابهار را صادر کرد.در این بازدید علیاکبر صفایی، مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی، معاونان و مدیران سازمان بنادر، سردار عابد، فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا و جمعی از مسئولان استانی نیز وزیر راه وشهرسازی را همراهی کردند.در ادامه اقدامات توسعهای و عمرانی دولت سیزدهم در سواحل و بنادر بازرگانی، عملیات اجرایی ۵ پروژه بزرگ سرمایهگذاری بخش خصوصی در بندر چابهار، با اعتبار ۴۰ هزار میلیارد ریال، با حضور وزیر راه و شهرسازی آغاز شد.
احداث فاز دوم سیلوی ۱۰۰ هزار تنی غلات با سرمایهگذاری ۲۰ هزار میلیارد ریال؛ احداث نیروگاه ۲۵ مگاواتی و تولید ۵ هزار مترمکعب آب شیرین و احداث انبار نگهداری کالا با ظرفیت سالانه ۷۳۴ هزار تن با سرمایهگذاری ۸۸۰ میلیارد ریال، از جمله پروژههایی است که عملیات اجرایی آنها با حضور وزیر راه و شهرسازی آغاز شده است.همچنین احداث پایانه چندمنظوره پشتیبانی کالا با ظرفیت سالانه ۲۹۶ هزار تن و با سرمایهگذاری ۷۱۰ میلیارد ریال و احداث پایانه خدمات پشتیبانی کانتینر با ظرفیت سالانه ۵۰ هزار TEU و با سرمایهگذاری ۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال از دیگر پروژههای توسعهای و اجرایی بندر شهید بهشتی قلمداد میشود.بر اساس این گزارش، فراهم کردن بستر مناسب جهت استفاده از زیرساختهای بندری و تجهیزات در بندر شهید بهشتی، مشارکت بخش خصوصی در توسعه فعالیتهای بندری و جذب سرمایهگذاری بخش خصوصی در توسعه اقتصاد دریامحور و توسعه سواحل مکران ازجمله اهداف اجرایی پروژههای لجستیکی محسوب میشود.
سرمایهگذاری بخش خصوصی در بندر چابهار
در این بازدید همچنین پروژههای شاخص و سرمایهگذاری بخش خصوصی در بندر چابهار شامل احداث مخازن فرآوردههای نفتی سنگین با سرمایهگذاری ۹۳۰ میلیارد ریال با ظرفیت سالانه ۴۰۰ هزار تن و با پیشرفت فیزیکی ۹۰ درصد؛ سیلوی ۱۰۰ تنی (فاز یک) با سرمایهگذاری ۴۳ میلیون دلار و پیشرفت فیزیکی ۷۲ درصد؛ کریدور لجستیکی با سرمایهگذاری ۱۸ میلیون دلاری و با پیشرفت فیزیکی ۷۲ درصد؛ احداث دیوار حفاظتی ساحلی با سرمایهگذاری ۲۵۰۰ میلیارد ریال و با پیشرفت فیزیکی ۹۵ درصد و احداث مخازن ذخیره محصولات پتروشیمی با سرمایهگذاری ۸۲۰۰ میلیارد ریال و ظرفیت سالانه بیش از ۷ میلیون تن با پیشرفت فیزیکی ۵۰ درصد نیز در حضور وزیر راه توسط مسئولان ذیربط تشریح شد.
تشکیل کنسرسیوم برای اجرای فاز۲ بندر شهید بهشتی
بذرپاش همچنین در حاشیه بازدید از بندر شهید بهشتی چابهار اظهار کرد: تفاهمنامه و توافقنامههای خوبی به ارزش ۵۵ هزار میلیارد تومان میان سازمان بنادر و دریانوردی و بخش خصوصی منعقد شد که امروز شاهد آغاز عملیات اجرایی بخشی از همان قراردادها به ارزش ۸۱۰۰ میلیارد تومان در بندر شهید بهشتی چابهار هستیم.
وی افزود: با تکمیل و بهرهبرداری از راهآهن چابهار-زاهدان در سال آینده، شکل جدیدی از بندر شهید بهشتی چابهار را مشاهده میکنیم.
بذرپاش با بیان اینکه با شرکتهای هندی و چینی برای تامین تجهیزات بندری و مکانیزه تخلیه و بارگیری در فاز یک در حال مذاکره هستیم، گفت: نهادهای ناظر بر قراردادها در حال جمعبندی و اعلامنظر نهایی هستند تا منجر به عقد قرارداد شود.
وی تاکید کرد: فاز دوم بندر شهید بهشتی چابهار با ایجاد کنسرسیوم متشکل از بخش خصوصی و نهادهای عمومی باید هر چه سریعتر در دستور کار سازمان بنادر و دریانوردی قرار بگیرد.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به عملکرد بندر شهید بهشتی در ۹ ماهه اول امسال یادآور شد: گزارش عملکرد این بندر بیانگر رشد ۱۴۰ درصدی عملیات کانتینری و ۸ درصدی صادرات بهویژه کشورهای هند و چین است.
بذرپاش با اشاره به مسئولیت اجتماعی سازمان بنادر و دریانوردی در استان سیستان و بلوچستان یادآور شد: طبق سیاست دولت، هر پروژه توسعهای که در استان اجرا میشود، علاوه بر منافع ملی آن، مردم آن منطقه نیز از این پروژه منفعت ویژهای کسب کنند.
راهآهن چابهار- زاهدان ۱۴۰۳ آماده بهرهبرداری میشود
بذرپاش در گفتوگو با ایرنا با اشاره به افتتاح ۹۶ کیلومتر راه اصلی از کریدورهای بزرگراهی در سیستان و بلوچستان اظهار کرد: تکمیل کریدور نوار ساحلی جنوب کشور به طول یکهزار و ۸۵۰ کیلومتر یکی از پروژههای محوری وزارت راه و شهرسازی در راستای توسعه دریا محور در دولت سیزدهم است.
وی افزود: قطعه ۵۸ کیلومتری از نوار ساحلی که امروز افتتاح شد بخشی از این کریدور بزرگراهی در جنوب کشور است که تقدیم مردم شریف سیستان و بلوچستان شد و بهطور حتم توسعه اقتصادی استان را بههمراه دارد.
وزیر راه و شهرسازی در ادامه به افتتاح ۳۸ کیلومتر از کریدور بزرگراهی جنوب- شمال شرق واقع در سیستان و بلوچستان اشاره کرد و گفت: این اقدام در راستای تکمیل کریدور شمال به جنوب کشور است که در مجموع ۹۶ کیلومتر راه اصلی به راههای استان اضافه شد.
وی ارزش این ۹۶ کیلومتر بزرگراه را که امروز افتتاح شد 3هزار میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: در سطح استان بیش از ۲ هزار و ۱۰۰ کیلومتر راه اصلی بهغیر از راههای روستایی در دستور کار قرار دارد که هزار و ۸۵۰ کیلومتر آن به بهره برداری رسیده است، بخشی در مراحل مختلف پیشرفت قرار دارند که امروز ۹۶ کیلومتر آن به بهره برداری رسید و بقیه بهمرور زمان و با سفر رئیسجمهوری افتتاح و تقدیم مردم سیستان و بلوچستان خواهد شد.
بذرپاش همچنین به عملیات اجرایی راه آهن چابهار-زاهدان اشاره کرد و گفت: تمام تلاش وزارت راه و شهرسازی، قرارگاه خاتمالانبیا و استانداری سیستانوبلوچستان این است که پروژه در سال آینده به بهره برداری برسد و کل مسیر زیر بار عبور قطار قرار گیرد. خوشبختانه منابع مورد نیاز تامین شده و یکی از اهداف سفر امروز، بازدید از این پروژه و رفع کسریهای این پروژه است.
وی با بیان اینکه حدود ۸۳۰ کیلومتر از کریدور شمال-جنوب در سیستان و بلوچستان قرار دارد، بیان کرد: قطعه چابهار به زاهدان حدود ۶۳۰ کیلومتر است. قطعه زاهدان به خاش به بهرهبرداری رسیده و کل ظرفیتهای قرارگاه خاتمالانبیا برای تکمیل قطعه خاش به چابهار به کار گرفته شده است.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اتمام عملیات حفاری تونلهای راه آهن چابهار-خاش نیز افزود: بعد از پایان عملیات لاینینگ برخی از تونلها، با توجه به زیرسازی خط، در روزهای آینده عملیات ریلگذاری به طول ۲۰۰ کیلومتر آغاز میشود.
سخن پایانی
با تکمیل راه آهن چابهار- زاهدان، ارزش بندر شهید بهشتی دوچندان میشود. در همین راستا، برنامههای خوبی برای سرمایهگذاری خارجی ارائه شده که در شرف دستیابی به قرارداد نهایی هستیم و از طرفی نهادهای مختلف داخلی نیز از سرمایهگذاری در این بندر استقبال کردهاند.