-

امریکا از یک دندگی در مذاکرات دست کشید

یک پایگاه خبری آمریکایی به افزایش اختلاف‌نظرها در دولت ایالات متحده اشاره کرده و گزارش داده است که «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا، جلسه‌ای با سطح بالا برگزار کرده تا روند گفت‌وگوهای غیرمستقیم این کشور با ایران را بررسی کند.

امریکا از یک دندگی در مذاکرات دست کشید

پس از برگزاری دور اول گفت‌وگوهای غیرمستقیم میان ایران و آمریکا در روز شنبه گذشته (۲۳ فروردین)، مقامات آمریکایی متعددی درباره این مذاکرات اظهارنظر کرده‌اند.

برخی از جمله «پیت هگست»، وزیر دفاع آمریکا، ایران را به عواقب «شکست دیپلماسی» تهدید کرده‌اند، در حالی که دیگرانی مانند «استیو ویتکاف»، فرستاده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا در امور غرب آسیا، و خود ترامپ، نظرات متناقضی درباره روند گفت‌وگوها و تصمیمات خود در مورد ایران ابراز کرده‌اند.

به گزارش پایگاه خبری «آکسیوس»، اختلاف‌نظرها در مورد نحوه تعامل یا مقابله واشنگتن با ایران در دولت ترامپ افزایش یافته است. رئیس‌جمهور آمریکا در بامداد سه‌شنبه نشستی سطح بالا برای بررسی روند گفت‌وگوها و موضع آمریکا در دور دوم مذاکرات غیرمستقیم با ایران برگزار کرده است.

این پایگاه خبری به نقل از ۲ منبع آگاه نوشت: «مقامات ارشد تیم امنیت ملی و سیاست خارجی آمریکا در این نشست حضور داشتند. پیش از این نشست، ترامپ برای رایزنی درباره گفت‌وگوهای آتی بین تهران و واشنگتن، با هیثم بن طارق، سلطان عمان به‌طور تلفنی گفت‌وگو کرده بود.»

به نوشته آکسیوس؛ در این دیدار «جی دی ونس»، معاون رئیس جمهور، «مارکو روبیو» وزیر امور خارجه، هگست، «مایک والتز» مشاور امنیت ملی کاخ سفید، ویتکاف و دیگر مقامات ارشد دولت ترامپ حضور داشته‌اند.

پایگاه خبری افزود: «این نشست درحالی برگزار می‌شود که اختلاف‌نظرها در دولت ترامپ درباره روند گفت‌وگو و موضع آمریکا در این گفت‌وگوها از جمله مسئله نیاز برای ارائه امتیازات از سوی آمریکا به ایران شدت گرفته است.»

آکسیوس گزارش داد: «ونس و ویتکاف معتقدند که دیپلماسی به توافق خواهد انجامید، اما برای دستیابی به این توافق، ایالات متحده باید امتیازاتی ارائه کند. در عوض، دیگر مقامات ارشد دولت ترامپ، از جمله روبیو و والتز، به دیدگاهی تمامیت‌خواهانه در مذاکرات پایبند هستند.»

این پایگاه خبری همچنین اشاره کرد که ترامپ پیام‌هایی مبهم ارسال می‌کند. او از یک سو اعلام می‌کند که به دنبال توافق است و بحران هسته‌ای باید از طریق دیپلماسی حل شود، اما از سوی دیگر، ایران را با تهدید نظامی مواجه می‌سازد.

رئیس‌جمهور آمریکا روز دوشنبه ایران را به اقدام نظامی تهدید کرد. او که روز یکشنبه گفت‌وگوها با تهران را سازنده توصیف کرده بود، تصریح کرد: «اگر مجبور شویم، اقداماتی قاطع علیه ایران انجام خواهیم داد.»

به اذعان آکسیوس؛ شدت تناقض اظهارات ویتکاف نیز کمی از ترامپ ندارد. او روز دوشنبه گفت: «موضع ایالات متحده این است که ایران باید غنی سازی اورانیوم را تا سطح ۲۰ درصد و تا سطح تسلیحات نزدیک به ۶۰ درصد متوقف کند، اما او خواستار توقف برنامه غنی‌سازی اورانیوم ایران نشد و گفت ایران می‌تواند تا سطح ۳.۶۷ درصد به غنی سازی اورانیوم خود ادامه دهد.»

پایگاه خبری گزارش داد: «اظهارات ویتکاف با سخنان اخیر والتز در تضاد بود. اظهارات فرستاده ویژه ترامپ همچنین خواسته‌های نتانیاهو (نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی) که در دیدار با ترامپ مطرح شده بود را نقض می‌کرد.»

آکسیوس در ادامه نوشت: «اما امروز (سه‌شنبه)، ویتکاف اظهارات خود را اصلاح کرد. او بیان کرد که توافق با ایران تنها در صورتی ممکن است که یک توافق با ترامپ وجود داشته باشد. هر توافق نهایی باید چارچوبی برای صلح، ثبات و شکوفایی در خاورمیانه تعیین کند. به این معنا که ایران باید برنامه غنی‌سازی و تسلیحاتی هسته‌ای خود را متوقف و نابود کند.»

این نشست مقامات ارشد ترامپ در حالی برگزار می‌شود که دور دوم مذاکرات غیرمستقیم بین ایران و آمریکا شنبه آینده (۳۰ فروردین) در مسقط، پایتخت عمان، انجام خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین