-

افزایش ارزش ریال زیر سایه مذاکرات | دلار سقوط می کند؟

سیگنال‌های مثبت ایران و آمریکا درباره مذاکرات مسقط و ادامه آن در هفته آینده، باعث افزایش قابل‌توجه ارزش ریال در برابر دلار شده است.

افزایش ارزش ریال زیر سایه مذاکرات | دلار سقوط می کند؟

مطابق پیش‌بینی‌ها، قیمت تتر پس از آغاز مذاکرات مسقط میان سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، و استیو ویتکاف، نماینده رئیس‌جمهوری آمریکا، با افت قابل‌توجهی روبه‌رو شد.

تتر که از هفته گذشته و پس از اعلام رسمی عراقچی درباره نهایی شدن مذاکرات ایران و آمریکا وارد روند نزولی شده بود، نیمه‌شب گذشته و تنها چند ساعت پس از دور نخست این مذاکرات، تا کانال ۸۶ هزار تومان اصلاح قیمت را تجربه کرد

سیگنال های مثبت عراقچی، ویتکاف و نهایتا دونالد ترامپ نسبت به روند مذاکرات و توافق دو طرف برای ادامه گفتگوها در روز شنبه آینده، نهایتا منجر به رشد بیش از ۷ درصدی ارزش ریال در برابر دلار طی شبانه روز گذشته شده است. اما سوالی که اکنون ذهن سرمایه گذاران را به خود معظوف ساخته، این است است که آیا اصلاح قیمت تتر ادامه خواهد داشت و یا باید منتظر بازگشت دلار به مسیر صعودی ماه های گذشته بود؟

از نگاه فاندامنتال باید گفت که همه چیز فعلا به سود ریال ایران بوده و جو خوشبینی ایجاد شده نسبت به مذاکرات دوجانبه میان تهران و واشنگتن، علاوه بر کاهش شدید احساسات تورمی در میان شهروندان، منجر به کاهش شدید تقاضا برای ارز رسمی آمریکا و البته سایر ارزهای خارجی در بازار شده است. همچنین، افزایش امیدواری شهروندان ایرانی نسبت به آینده مذاکرات و تاثیرات آن بر تورم افسار گسیخته ماه های اخیر نیز منجر به عقب نشینی آنها از خرید دلار به عنوان ابزار سرمایه گذاری و سپر تورمی شده است.

به نظر می رسد می بایست شاهد رشد ارزش ریال در برابر دلار و همچنین، دارایی های وابسته به ریال همچون اوراق قرضه بانک ها باشیم

آنچه تاکنون از خواسته های طرفین از مذاکرات مطرح شده نشان می دهد که در وهله نخست، طرف آمریکایی از طرح خواسته های نامعقول که می توانند نتیجه گفتگوها را به چالش بکشد خودداری کرده و مواردی چون برچیده شدن فعالیت های هسته ای ایران را روی میز قرار نداده است.

 اندیکاتور RSI تتر در بازه زمانی روزانه به کانال ۳۷ رسیده که نشانگر محدوده اشباع فروش است

طرف ایرانی نیز آمادگی و جدیت خود برای ادامه گفتگوها بر اساس احترام و درک متقابل را اعلام کرده است. اگرچه هنوز برای خوشبین بودن به نتیجه فرآیند مذاکرات زود بوده و باید دید در آمریکا، آیا مواضع ترامپ طی هفته های آتی تغییر خواهد کرد یا خیر، اما خوشبینی نسبت به گفتگوها به ویژه در بازار داخل ایجاد شده که قدیمی رو به جلو به حساب می آید.

از منظر تکنیکال نیز تمامی مدعیات بالا قابل اثبات هستند. اندیکاتور RSI تتر در بازه زمانی روزانه به کانال ۳۷ رسیده که نشانگر محدوده اشباع فروش است. همچنین، قیمت فعلی به زیر خط MA۷و۲۵ MA روزه رسیده و ادامه روند ریزشی قیمت بیش از احتمال افزایش آن است. بسته به سیاست های بانک مرکزی و اظهارات مقام های ایرانی و آمریکایی طی روزهای آتی، به نظر می رسد می بایست شاهد رشد ارزش ریال در برابر دلار و همچنین، دارایی های وابسته به ریال همچون اوراق قرضه بانک ها باشیم. در خصوص معاملات بورس نیز اگرچه هنوز برای اظهار نظر در خصوص این بازار به دلیل وضعیت نامطلوب اقتصاد کشور زود به نظر رسیده و عوامل تاثیرگذار بیشتری نیز در تعیین روند آن دخیل هستند، اما به احتمال زیاد شاخص بورس می بایست در واکنش به مذاکرات ایران و آمریکا، همچنان به روند صعودی خود ادامه دهد. تقویت بیشتر احتمالی ریال طی روزهای آتی نیز می تواند به رشد شاخص بورس کمک شایانی کند.

 

منبع: تحلیل بازار

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین