-

تجهیزات نورپردازی پارکینگ + اصول نورپردازی پارکینگ

نورپردازی پارکینگ یکی از عوامل مهم در افزایش بهره‌وری از این فضای کاربردی است. تامین روشنایی پارکینگ‌ها موجب افزایش امنیت، ایمنی و بهبود تجربه رانندگان می‌شود. وجود مناطق تاریک به خصوص در پارکینگ‌های عمومی و بزرگ، باعث ایجاد مشکلات متعددی از جمله وقوع تصادف، کاهش دید رانندگان، احساس ناامنی و حتی افزایش جرائم می‌شود؛ بنابراین استفاده از تجهیزات نورپردازی مناسب و چراغ پارکینگ از اهمیت بالایی برخوردار است. 

نورپردازی پارکینگ

معرفی چراغ‌های مناسب برای نورپردازی پارکینگ 

تا اینجا با دلیل اهمیت نورپردازی پارکینگ آشنا شدید، در این بخش چراغ‌های مناسب این کار را معرفی می‌کنیم. تجهیزات نورپردازی پارکینگ شامل چراغ سقفی LED  وSMD ، چراغ صنعتی، پروژکتور، چراغ سنسوردار، چراغ‌های اضطراری، ضدنم و خطی است. هر یک از این تجهیزات با توجه به ویژگی‌ها و قابلیت‌های خاص خود، می‌توانند برای تأمین روشنایی یکنواخت و کارآمد در بخش‌های مختلف پارکینگ مورد استفاده قرار گیرند. برای انتخاب مناسب این تجهیزات عواملی همچون مساحت پارکینگ، نوع ساختار (سرپوشیده یا روباز)، ارتفاع سقف و ... را باید درنظر بگیرید. در ادامه هر یک از این چراغ‌ها را به طور کامل بررسی کرده تا انتخاب درستی داشته باشید.

1- چراغ سقفی LED

چراغ سقفی ال ای دی علاوه بر تامین نور مورد نیاز برای پارکینگ، کم مصرف بوده و هزینه آن مقرون به صرفه است. این چراغ طول عمر بالایی داشته و نسبت به سایر تجهیزات نورپردازی پارکینگ، دوام بالاتری دارد، دیرتر می‌سوزد و در طولانی مدت نیز هزینه‌ها را کاهش می‌دهد. 

چراغ‌های سقفی SMD یکی از انواع چراغ ال ای دی هستند. این محصولات نور یکنواختی دارند و از ایجاد سایه و تاریکی نقطه‌ای جلوگیری می‌کنند. چراغ‌های سقفی SMD زاویه پخش نور گسترده‌ای دارند و برای نورپردازی‌های محیطی با ارتفاع سقف کوتاه بهترین انتخاب هستند. 

نورپردازی پارکینگ با چراغ سقفی پنل

2- چراغ سوله و کارگاهی (چراغ صنعتی)

استفاده از چراغ‌های سوله و کارگاهی (چراغ‌های صنعتی) برای نورپردازی پارکینگ  گزینه‌ مناسبی است. این نوع از تجهیزات نورپردازی پارکینگ، برای فضاهایی که سقف بلند دارند مناسب‌تر است. چراغ صنعتی نوری یکنواخت و قوی ایجاد کرده و از بروز سایه جلوگیری می‌کند. اگر قصد نورپردازی مجتمع‌های بزرگ یا تجاری را دارید، چراغ صنعتی بهترین انتخاب است، زیرا علاوه بر پخش نور گسترده، در برابر تغییرات جوی و شرایط سخت نیز مقاوم هستند.

3- پروژکتور

پروژکتور که با نام نورافکن نیز شناخته می‌شود، یکی از وسایل کاربردی نورپردازی در پارکینگ است. این چراغ در وات‌های متنوعی وجود دارد و توصیه می‌شود با توجه به مساحت فضا و بلندی سقف سایز مورد نیاز را انتخاب کنید. استفاده از پروژکتور در پارکینگ‌هایی که نیمه باز هستند، کاربردی‌تر است، زیرا فضاهای کاملا بسته با سقف کوتاه گنجایش شار نوری بالا را ندارند و برای رانندگان خطرناک است.

4- چراغ سنسوردار (چراغ‌های سقفی سنسوردار)

چراغ‌های سقفی سنسوردار حسگر حرکتی دارند و بر أساس حضور فرد یا وسیله نقلیه روشن و خاموش می‌شوند. با استفاده از این چراغ، می‌توان در مصرف برق و سایر هزینه‌ها صرفه‌جویی کرد. البته این نوع چراغ بیشتر برای پارکینگ‌های مسکونی و فضاهای کم تردد مناسب است و خیلی در پارکینگ‌های شلوغ و عمومی کاربرد ندارد. 

5- چراغ‌های اضطراری

چراغ‌های اضطراری باتری داخلی پشتیبان دارند و هنگامی که جریان برق قطع شود، فعال می‌شوند. استفاده از این چراغ برای پارکینگ و راهروهای مراکز خرید، بیمارستان‌ها و ساختمان‌های پرتردد و بزرگ توصیه می‌شود. اگرچه نور زیادی ندارند، اما در شرایط قطعی برق کمک کننده هستند. البته باید به این نکته توجه داشته باشید که این چراغ‌ها جایگزین منبع اصلی نورپردازی نمی‌شود و تنها در شرایطی که برق نیست، مناسب هستند.

6- چراغ ضد نم

از دیگر تجهیزات نورپردازی پارکینگ می‌توان به چراغ‌های ضد نم اشاره کرد. این چراغ برای استفاده در محیط‌‌های مرطوب و دارای گرد و غبار بسیار مناسب است. چراغ ضد نم در برابر قطرات آب هم مقاوم بوده و گزینه مناسبی برای پارکینگ‌های نیمه‌پوشیده است.

7- چراغ خطی

چراغ خطی نوری یکنواخت و مانند اسمش خطی را در فضا ایجاد می‌کند و یکی از تجهیزات مدرن نورپردازی به شمار می‌رود. از این چراغ بیشتر برای روشنایی راهرو، ستون، کف و نزدیک موانع پارکینگ‌ها استفاده می‌شود. چراغ خطی نور ملایم و یکنواختی ایجاد می‌کند. به همین خاطر توصیه می‌شود در کنار سایر تجهیزات از آن استفاده شود.  

نورپردازی پارکینگ با چراغ خطی

اصول نورپردازی پارکینگ چیست؟ 

پس از انتخاب وسایل مناسب نورپردازی پارکینگ، باید با اصول انجام آن نیز آشنا شوید. در این بخش نکات لازم برای بهبود نورپردازی را بررسی می‌کنیم.

میزان مصرف انرژی در نورپردازی پارکینگ

یکی از نکات مهم برای انتخاب تجهیزات نورپردازی پارکینگ، انتخاب وسایل کم مصرف است. پارکینگ‌های سرپوشیده محیط بزرگ و کاملا تاریکی هستند که همواره به روشنایی احتیاج دارند؛ بنابراین باید چراغ‌هایی را انتخاب کنید که ضمن تامین روشنایی، کم مصرف باشد. انتخاب مناسب به کاهش هزینه‌ها و رعایت الگوی مصرف انرژی کمک می‌کند. 

انتخاب مقدار شار نوری مناسب برای نورپردازی پارکینگ

شار نوری به معنای مقدار نور ساطع شده از منبع نوری است که با واحد لومن اندازه‌گیری می‌شود. شار مناسب برای پارکینگ‌ها 50 تا 100 لومن بر متر مربع است. اگر این مقدار کمتر یا بیشتر باشد، فضا خیلی تاریک یا روشن شده و برای افراد اذیت کننده می‌شود. افزایش شار با روشن‌تر شدن محیط رابطه مستقیم دارد.

محاسبه روشنایی پارکینگ برحسب مساحت

برای محاسبه روشنایی پارکینگ بر اساس مساحت، ابتدا باید استاندارد لوکس مناسب را تعیین کنید. برای پارکینگ‌های سرپوشیده، 30 تا 75 لوکس و برای پارکینگ‌های روباز 10 تا 30 لوکس پیشنهاد می‌شود. همانطور که انتظار می‌رود پارکینگ‌های سرپوشیده به نور بیشتری احتیاج دارند. علاوه بر این باید در مکان‌هایی مانند ورودی و خروجی نیز از شدت نور بالاتری استفاده شود تا رانندگان دید کافی داشته باشند.  

توجه به ترکیب نور مصنوعی و طبیعی

ترکیب نور مصنوعی و طبیعی در نورپردازی پارکینگ، نقش مهمی در افزایش بهره‌وری انرژی، کاهش هزینه‌ها و ایجاد فضای مناسب ایفا می‌کند. استفاده از نور طبیعی در طول روز نیاز به روشنایی مصنوعی را کاهش می‌دهد. نصب پنجره‌، نورگیر یا سقف‌های شفاف در پارکینگ‌های سرپوشیده، میزان بهره برداری از نور طبیعی را افزایش می‌دهد. همچنین استفاده از چراغ‌های LED با حسگر نور یا حرکت، که شدت نور را بر اساس میزان نور طبیعی تنظیم می‌کنند نیز کمک کننده است.

استفاده از محصولات با کیفیت

استفاده از محصولات با کیفیت در تجهیزات نورپردازی پارکینگ باعث افزایش زیبایی محیط، طول عمر قطعات، کارایی و در نهایت کاهش هزینه‌ها دارد. شاید در ابتدا مجبور به پرداخت مبلغ بیشتری باشید، اما طول عمر و کیفیت بالا، ضمانت و گارانتی محصول در طولانی مدت به کمتر شدن هزینه‌ها کمک می‌کند. 

محل نصب تجهیزات روشنایی

برای نورپردازی صحیح پارکینگ باید تجهیزات در سقف، ستون‌ها، کف و دیوارها قرار گیرند. استفاده از تجهیزات نورپردازی در سقف پارکینگ یکی از مهم‌ترین مراحل تامین روشنایی است و نقش کلیدی در بهبود دید رانندگان دارد. اگر نورپردازی سقف نتواند نور کافی را تامین کند، چراغ و ریسه‌های خطی بر روی دیوار و ستون‌ها نیز نصب می‌شود. ورودی پارکینگ نیز از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و باید نور کافی داشته باشد، زیرا در پارکینگ‌های سرپوشیده روشنایی به شدت کاهش یافته و باید این اختلاف نور با لامپ‌های مخصوص جبران شود. در آخر نیز می‌توان به نورپردازی کف پارکینگ اشاره کرد که خیلی رایج نیست، اما نمای زیبایی ایجاد می‌کند. 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین