کاهش دامیننس بیت کوین + جزییات
با کاهش دامیننس بیت کوین در بازار، به نظر می رسد وارد آلت سیزن شده ایم و باید دید که کدامیک از آلتکوین ها ارزش بیشتری برای سرمایه گذاری دارند؟
بازار ارزهای دیجیتال معمولا طی دو ماه پایانی هر سال میلادی با رشد هیجانی مواجه می شوند. اما امسال به نظر می رسد وضعیتی متفاوت از سال های گذشته را در ماه های نوامبر و دسامبر در پیش روز داشته باشیم. پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و اعطای سمت دولتی به ایلان ماسک، منجر به رشد بسیار چشمگیر قیمت بیت کوین طی هفته های گذشته شده است.
اکنون، بسیاری از تحلیلگران معتقدند که به احتمال زیاد، تا پایان سال روزهای پر تلاطمی به ویژه برای آلتکوین ها را در پیش رو خواهیم داشت؛ هرچند این تلاطم ها در حال حاضر نیز قابل رویت بوده و هر روزه چندین آلتکوین دچار رشد های بزرگ قیمت می شوند.
آغاز احتمالی آلت سیزن و کاهش دامیننس بیت کوین
نخستین نکته در خصوص انتخاب آلتکوین مناسب اینکه دامیننس بیت کوین طی روزهای گذشته به زیر ۵۷ درصد کاهش یافته که نشانگر رشد بازار آلتکوین ها و کاهش علاقمندی سرمایه گذاران برای ادامه سرمایه گذاری روی بیت کوین است.
در حقیقت می توان گفت که با کاهش دامیننس بیت کوین، به نظر می رسد وارد آلت سیزن شده ایم که رشد انفجاری یا همان بولران های بسیاری از توکن های غیر بیت کوینی نیز موید این ادعا است.
کدام توکن ها را برای نوامبر رصد کنیم؟
یکی از مشکلات بازار کریپتو، تنوع بیش از حد پروژه هایی است که نام بسیاری از آنها احتمالا تاکنون به گوش ما هم نخورده است. همین امر باعث می شود تا هنگام خرید و سرمایه گذاری با گستره بسیار بزرگی از این پروژه ها مواجه شده و نتوانیم تصمیم درستی برای انتخاب پروژه مناسب اتخاذ نماییم. در حال حاضر، سه ارز اتریوم، سولانا و ریپل بیشترین میزان رشد و احتمال افزایش قیمت در بازار را دارند. ریپل که طی روزهای گذشته و در پی کسب موفقیت هایی در برابر کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا در دادگاه، موفق به رشد بی نظیر قیمت شده و می توان گفت که این توکن بین ۵ توکن نخست بازار از حیث حجم معامله به حساب می آید.
درست مانند بیت کوین که ورود سرمایه گذاران بزرگ سازمانی و تشمکیل و رونق صندوق های سپرده گذاری ETF تاثیر بسیار چشمگیری روی میزان تقاضا و رشد قیمت آن داشت، اتریوم نیز در حال پیمودن مسیری مشابه بوده و خبرها حاکی از آن است که به احتمال زیاد، نخستین صتدوق های ETF اتریوم نیز به زودی از سوی کمیسوین بورس و اوراق بهادار آمریکا تایید شده و به صورت قانونی فعالیت خود را در وال استریت آغاز خواهد کرد. پس بزرگترین محرک رشد قیمت اتریوم، تشکیل همین صندوق ها بوده که می تواند رکورد جدید قیمت تاریخی را برای این ارز دیجیتال پر طرفدار به ثبت برساند.
در خصوص سولانا نیز باید گفت که اگرچه این ارز طی روزهای اخیر به هیچ عنوان عملکرد خوبی از خود نشان نداده، اما رشد چشمگیر انفجاری آن در ماه نوامبر همچنان می تواند ادامه داشته باشد. اگرچه برخی از تحلیلگران معتقدند که قیمت سولانا می تواند در میان مدت به بالای ۵۰۰ دلار افزایش یابد، اما احتمال رشد قیمت این رمزارز تا محدوده ۲۶۳ دلار در کوتاه مدت نیز وجود دارد. در حال حاضر، میزان سرمایه گذاری انجام شده روی سولانا به بالای ۷.۱۴ میلیارد دلار افزایش یافته که می تواند نشانه ای برای رشد قیمت این ارز قدیمی و محبوب باشد.
رشد بازار استیبل کوین ها و ورود سرمایه حقیقی به بازار کریپتو
نکته دیگری که باید به آن توجه داشت اینکه اگرچه شرایط کلی بازار تحت تاثیر فاکتورهای متداولی قرار دارد، اما میزان تقاضا برای استیبل کوین ها به سادگی نشانگر افزایش علاقمندی سرمایه کگذاران برای ورود به بازار کریپتو است. بر اساس آخرین داده های موجود، میزان تقاضا برای استیبل کوین ها در ماه نوامبر سال جاری بیش از ۱۱ درصد افزایش داشته و حجم در گردش آنها به بالای ۱۳۳.۴ میلیارد دلار افزایش یافته است.
نکته دیگر اینکه میزان افزایش سرمایه گذاری روی پروژه های دیفای نیز به شدت افزایش یافته که نشانگر افزایش اعتماد عمومی به سرمایه گذاری های مدت دار در صنعت کریپتو است. هر دو عامل ذکر شده می تواند میزان تقاضا و شانس جهش قیمت آلتکوین ها به ویژه پروژه های دیفای همچون سولانا را تا حد زیادی افزایش دهند.