کسستن محدودیت ها توسط صنایع فولاد آلیاژی پاسارگاد
مهندس هوشنگ انوری، مدیرعامل شرکت صنایع فولاد آلیاژی پاسارگاد در مورد دستاوردهای این شرکت در یک سال اخیر اظهار کرد: بهرغم چالشهای فراوان در حوزههای تامین پایدار گاز و برق، تخصیص ارز، سرکوب نرخ ارز حاصل از صادرات فولاد و رکود بازارهای داخلی و خارجی، شرکت صنایع فولاد آلیاژی پاسارگاد گامهای مستحکمی در حوزه توسعه برداشت که از این میان میتوان به ورود پرقدرت به بازار فولاد آلیاژی، راهاندازی واحد تولید کلاف، راهاندازی واحد تولید لولههای بدون درز و بهرهبرداری از واحد کنسانترهسازی اشاره کرد.
مهندس انوری با ارائه جزئیات بیشتر گفت: شرکت صنایع فولاد آلیاژی پاسارگاد به عنوان بزرگترین فولادساز بخش خصوصی کشور، تاکنون کاملاً به توسعه پایدار و تولید محصولات با ارزش افزوده بالاتر متعهد بوده است. این شرکت در این مسیر، انرژی، توان و سرمایه بسیار سنگینی را هزینه کرده است و برای اینکه این تلاشها به بار بنشیند و حداکثر بهرهبرداری از ظرفیتهای ایجادشده صورت بگیرد، نهادهای دولتی و سیاستگذار وظیفه دارند، موانع موجود بر سر راه تولید، توسعه و افزایش اشتغالزایی را بردارند و فضای مناسب برای فعالیت اقتصادی این شرکت را مهیا کنند.
جزئیات دستاوردهای توسعهای صنایع فولاد آلیاژی پاسارگاد
وی ادامه داد: با وجود چالشها، شرکت صنایع فولاد آلیاژی پاسارگاد در یک سال اخیر، پروژههای توسعهای مهمی را به سرانجام رساند. در حوزه بالادست زنجیره فولاد، واحد کنسانترهسازی این شرکت با ظرفیت تولید سالانه ۱/ ۱ میلیون تن به بهرهبرداری رسید. امیدوارم نهادهای دولتی، توزیع عادلانه و منصفانه مواد اولیه در بالادست زنجیره فولاد را مدنظر قرار دهند و همانطور که شرکتهای دولتی و شبهدولتی، دسترسی به سهمیههای مواد اولیه (سنگآهن) دارند، شرکتهای فعال بخش خصوصی نیز از سهمیههای مواد اولیه برخوردار شوند تا از ظرفیتهای زنجیره فولاد کشور به نحو بهینه استفاده شود.
مهندس انوری تصریح کرد: در حوزه پاییندست زنجیره فولاد نیز شرکت صنایع فولاد آلیاژی پاسارگاد به حوزه تولید میلگرد کلاف ورود کرد و خط تولید کلاف این شرکت با ظرفیت تولید ۴۵۰ هزار تن در سال، از سایز ۵/ ۴ میلیمتر به بالا، مورد بهرهبرداری قرار گرفت. کلافهای آلیاژی و غیرآلیاژی این شرکت بخش قابل توجهی از نیازهای صنایع مختلف کشور را تامین خواهد کرد و علاوه بر این، با افتتاح این خط، فضا برای افزایش صادرات کلاف کشور نیز مهیاست.
بینیازی کشور از واردات لولههای بدون درز
مدیرعامل این شرکت فولادی گفت: همچنین در یک اقدام توسعهای برجسته دیگر، خط تولید لوله بدون درز شرکت صنایع فولاد آلیاژی پاسارگاد با ظرفیت تولید ۱۵۰ هزار تن در سال به بهرهبرداری رسید. این کارخانه با قابلیت تولید لولههای بدون درز از سایز ۵/ ۲ تا ۸ اینچ با ضخامتهای ۵/ ۴ تا ۲۰ میلیمتر وارد چرخه تولید شده است. لولههای بدون درز تولیدی در شرکت صنایع فولاد آلیاژی پاسارگاد در پروژههای ساختمانی، مکانیکال و صنایع نفت و گاز کاربرد دارند.
وی افزود: شرکت صنایع فولاد آلیاژی پاسارگاد تا پایان سال جاری با راهاندازی تجهیزات فرآیندهای تکمیلی از جمله عملیات حرارتی، رزوهزنی و تست، قادر به تولید لولههای نفتی جهت کیسینگ و تیوبینگ طبق استاندارد ایزو ۱۱۹۶۰ خواهد بود که خبر خوبی برای صنعت نفت و گاز کشور محسوب میشود. این اقدام به صنعت نفت و گاز ایران کمک میکند تا وابستگی خود را به واردات محصولات خارجی به حداقل برساند. با راهاندازی خط لوله بدون درز شرکت صنایع فولاد آلیاژی پاسارگاد، کشور از واردات این کالا بینیاز شده و از خروج حدود ۲۰۰ میلیون دلار ارز جلوگیری میشود.
راهاندازی تیتانیوم کهنوج
مدیرعامل شرکت صنایع فولاد آلیاژی پاسارگاد عنوان کرد: از سه سال گذشته که طرح تیتانیوم کهنوج با برنده شدن شرکت صنایع فولاد آلیاژی پاسارگاد در مزایده شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران به ما واگذار شد، این طرح که ۲۵ سال بر زمین مانده بود، بهسرعت اجرایی شد و اکنون مراحل نهایی خود را سپری میکند و به زودی در همین پاییز سال جاری، کارخانه کنسانتره تیتانیوم با ظرفیت ۱۳۰ هزار تن در سال به تولید میرسد.
تغییر چشمانداز با تمرکز بر حفظ تولید
مهندس انوری تاکید کرد: بهرغم تلاشهای گستردهای که شرکت صنایع فولاد آلیاژی در سالیان اخیر در حوزه توسعه داشته که به نتایج برخی از آنها اشاره کردیم، در حال حاضر در تقابل با چالشها و موانع متعدد تولید، برنامههای توسعهای بیشتر را متوقف کردهایم و تمرکزمان را روی حفظ وضعیت فعلی و حفظ تولید فعلی گذاشتهایم. این تغییر چشمانداز، خوشایند ما نیست، اما در تقابل با موانع بسیار که در ادامه به آنها اشاره میکنم، راهی جز این نداریم که توسعه شرکت را در همین مرحله فعلی فریز کنیم.