-

احتمال انتشار ۵۰ هزار میلیارد اوراق به منظور تسویه بدهی‌ها

رجبی مشهدی، مدیرعامل توانیر، از احتمال انتشار ۵۰ هزار میلیارد تومان اوراق خزانه برای تسویه بدهی‌های فعالان صنعت برق خبر داد و افزود: متوسط قیمت در بورس برق ۱۰ برابر قیمت فروش برق به مشترکان است.

احتمال انتشار ۵۰ هزار میلیارد اوراق به منظور تسویه بدهی‌ها

مصطفی رجبی مشهدی، مدیرعامل توانیر، در گفت‌وگو با صمت در پاسخ به این پرسش که در لایحه بودجه سال آینده چه منابعی برای تسویه بدهی‌های صنعت برق پیش‌بینی شده است، اظهار داشت: هنوز این لایحه به مرحله نهایی نرسیده است. همچنین، منابع وزارت نیرو عمدتاً از محل فروش برق تأمین می‌شود و ارتباط چندانی با منابع عمومی ندارد. به همین دلیل، میزان منابع عمومی که به صنعت برق اختصاص می‌یابد، بسیار محدود است.

سخنگوی صنعت برق در ادامه در پاسخ به این سوال که با توجه به شرایط بحرانی برق آیا قرار نیست که این صنعت در بودجه ۱۴۰۴ به صورت ویژه مورد توجه قرار گیرد، گفت: درخواست صنعت برق اجرای ماده ۶ حمایت از صنعت برق و ماده ۸ قانون مانع زدایی از صنعت برق است. بر اساس این قوانین باید مابه التفاوت قیمت فروش و قیمت تمام شده را در مدت ۳ سال و حداکثر تا سال ۱۴۰۴ تسویه شود. البته تا حالا موفق به اجرای این قانون نشدیم. بنابر این آنچه که می تواند به صنعت برق کمک کند این است که از طریق قانون بودجه سنواتی این تسویه مطالبات بخش خصوصی که عمدتا تولید کنندگان و تامین کنندگان تجهیزات صنعت برق است، انجام شود.

او همچنیندر پاسخ به این سوال که چه میزان از منابع در نظر گرفته شده در بودجه برای صنعت برق محقق شده است، گفت: تا حالا حدود ۷ ماه از سال سپری شده و نمی توان به صورت دقیق در اینباره صحبت کرد. معمولا در ۵ ماه پایانی سال تخصیص منابع سرعت می گیرد.

مدیر عامل توانیر همچنین از مذاکره با مجلس برای انتشار ۵۰ هزار میلیارد تومان اوراق اسناد خزانه برای پرداخت بدهی ها فعالین صنعت برق خبر داد و افزود: سال گذشته بخشی از مطالبات با از محل انتشار ۳۰ هزار میلیارد تومان اوراق پرداخت شد.

رجبی مشهدی با اشاره به راه اندازی تابلوی برق سبز در بورس انرژی، گفت: متوسط قیمت خرید تضمینی برق تجدیدپذیر در این بازار ۳ هزار تومان به ازای هر کیلوواتساعت است که ۱۰ برابر متوسط قیمت فروش برق به مشترکان است و جذابیت خوبی را برای سرمایه‌گذاری در این حوزه ایجاد کرده است.

او همچنین در ادامه سخنان خود از پیش بینی راه‌اندازی بازار آزاد برق در سال جاری خبر داد و اظهار داشت : مشترکان با مصرف بیش از الگو در بخش‌های خانگی و تجاری و همچنین صنایعی که موفق به احداث نیروگاه نشدند، می‌توانند برق مورد نیازشان را از این بازار تامین کنند.

یک ریال از قیمت برق در بورس سبز به حساب توانیر واریز نمی شو

به گفته سخنگوی صنعت برق، این بازار طی ۲ تا ۳ سال آینده به قیمت‌های واقعی برسد که در این صورت جذابیت‌های لازم را برای فعالیت سرمایه‌گذاران در حوزه برق فراهم خواهد کرد.

او همچنین در پاسخ به برخی انتقادات مطرح شده مبنی بر اینکه سود حاصل از فروش برق در بورس به جیب توانیر رفته و در عمل بخش خصوصی نفعی از واقعی شدن قیمت ها در این بازار نمی برد، ادامه داد: در برق سبز پول خرید برق به صورت مسقیم به جیب نیروگاه دار واریز شده و حتی یک ریال هم به حساب توانیر واریز نمی شود. در واقع راه اندازی بورس سبز و سایر تابلوها نقش توانیر را به حداقل رسانده است.

منبع: بازار

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین