کتابخانه آیت الله طالقانی دزدیده شد!
عبدالمطهر محمدخانی: این خانه یک یادگاری از اتفاقات تاریخ معاصر ایران و انقلاب اسلامی است.
عبدالمطهر محمدخانی در مورد خانه تاریخی مرحوم آیتالله طالقانی، گفت: این خانه یک یادگاری از اتفاقات تاریخ معاصر ایران و انقلاب اسلامی است و به همین دلیل سال ۱۳۷۳ از سوی شهرداری تهران خریداری شده و بنابه تصمیماتی که در آن برهه از تاریخ گرفته شد، تبدیل به کتابخانه عمومی شده است.
وی با اشاره به اینکه این خانه به دلیل مرمتهای گاه و بی گاه پیش از خرید توسط شهرداری و پس از آن نیازمند یک مرمت اساسی بود، اظهار کرد: به همین منظور خانه آیت الله طالقانی دو سال پیش زیربارکار مرمت و بازسازی رفت، اما به دلیل یک اختلاف میان شهرداری منطقه و پیمانکار عملیات مرمت برای مدتی متوقف شد.
محمدخانی با اشاره به اینکه این خانه از جمله ساختمانهای ناایمن شناخته شده و باید مرمت میشد، تأکید کرد: دلیل توقف مرمت هم تأکید شهرداری منطقه بر این بوده که باید مرمت گستردهتری نسبت به تصمیمات قبلی انجام شود و در نتیجه نیازمند تصویب بودجه بیشتری شد.
وی در خصوص اخباری که درباره فروش اموال خانه در برخی رسانهها منتشر شده است، گفت: این خانه از سال ۱۳۷۳ بدون اموال فروخته شد اما در همان سالهای دهه هفتاد اعضای خانواده تعداد محدودی کتاب را که گفته میشد متعلق به شخص آیت الله طالقانی بوده است به کتابخانه اهدا کردند.
سخنگوی شهرداری تهران درباره ماجرای فروش بخشی از کتابهای این کتابخانه در بازار نیز اینطور توضیح داد: پس از تخلیه خانه به منظور مرمت و بازسازی، کتابها در یک انبار دپو شده بودند که به دلیل یک سرقت از این انبار بخشی از کتابها کتابها مفقود میشود و پرونده این سرقت در پلیس آگاهی تهران باز بوده و شهرداری تهران به عنوان شاکی این پرونده در انتظار نتیجه است.
محمدخانی با تأکید بر اینکه خانه آیت الله طالقانی در مراحل مرمت و بازسازی قرار دارد، درباره ثبت ملی این خانه هم گفت: وزیر میراث فرهنگی نسبت به این مسئله اقدام کرده است و ما هم از ثبت ملی این خانه استقبال میکنیم.