-

آشنایی با انواع خرابی های دستگاه اکسیژن ساز و تعمیر آن

دستگاه اکسیژن ساز یا همان تغلیظ کننده اکسیژن، یکی از اساسی ترین کالای پزشکی برای بیماران تنفسی می باشد که این بیماران در صورتی که SPO2 سطح خونشان پایین باشد، باید به صورت دائمی از این دستگاه استفاده کنند. این دستگاه با کمپرس کردن هوای محیط به مخزن های زﺋولیت، نیتروژن موجود در هوا را تحت شرایطی خاص جدا کرده و اکسیژن خالص حدود 90 تا 95 درصد را در اختیار بیمار قرار می‌دهد. در صورت استفاده مداوم یا نادرست ممکن است مشکلاتی برای دستگاه ایجاد شود که در ادامه به بررسی و عیب یابی دستگاه اکسیژن ساز می پردازیم.

آشنایی با انواع خرابی های دستگاه اکسیژن ساز و تعمیر آن

عیب یابی صدای دستگاه اکسیژن ساز

اگر صدای دستگاه اکسیژن ساز شما بیش از حد معمول باشد و غیر طبیعی به نظر برسد، بهتر است برای رفع مشکل صدای اکسیژن ساز، کمپرسور آن را سرویس و عیب یابی کنید. بعضی دستگاه های اکسیژن ساز مخصوصا برندهای ایرانی، صدای زیادی دارند که طبیعی بوده و نشان از مشکل خاصی ندارد. در صورتی که صدای دستگاه اکسیژن ساز برای بیمار آزار دهنده بود، می توانید لوله بلند تری به آن وصل کنید و اکسیژن ساز را از بیمار دور نگه دارید.

شماره تماس تعمیر کار اکسیژن ساز در تهران: 09124612936

تعمیر کمپرسور دستگاه اکسیژن ساز

کمپرسور در اکسیژن ساز نقش اساسی و مهمی را بر عهده داشته و به دلیل استفاده زیاد ممکن است معیوب شده یا نیاز به تعمیر پیدا کند. تعمیر و بررسی کمپرسور این دستگاه باید توسط یک تعمیرکار حرفه ای انجام شود تا این قطعه آسیب نبیند. مجموعه میلاد طب آماده ارائه خدمات تعمیر انواع قطعه اکسیژن ساز در محل می باشد.

هشدار غلظت دستگاه اکسیژن ساز

شاید برای شما سوال باشد که اگر بعد از روشن کردن، دستگاه اکسیژن ساز هشدار غلظت بدهد، چه کاری باید انجام دهم؟ تنها کاری که باید انجام دهید این است که فلومتر دستگاه را بررسی کنید و ببینید که آیا توپی که درون فلومتر قرار دارد بیش از عدد تعیین شده می باشد یا خیر. توجه داشته باشید که پس از روشن شدن دستگاه باید فلومتر دستگاه بر اساس نیاز بیمار تنظیم شود. در صورتی که فلومتر دستگاه اکسیژن ساز خراب بود، بهتر است با یک مرکز تعمیر تجهیزات پزشکی معتبر تماس بگیرید تا این قطعه را برای شما تعمیر نماید.

تعمیر قسمت غلیظ سازی اکسیژن ساز

وظیفه اصلی این دستگاه تولید اکسیژن از محیط اطراف می باشد که اگر این امر به خوبی انجام نشود، عملا دستگاه اکسیژن ساز بی مصرف خواهد بود. پس باید به صورت دوره ای قسمت غلیظ سازی این دستگاه بررسی و عیب یابی شود تا دستگاه عملکرد بسیار خوبی داشته باشد.

عیب یابی آلارم دستگاه هشدار دما و توقف دستگاه اکسیژن ساز

در هنگام بروز این مشکل جریان هوای ورودی به دستگاه اکسیژن ساز مسدود می شود که باید فیلتر اولیه اکسیژن ساز را تمیز یا تعویض نمود. در صورتی که ورودی هوا توسط وسیله ای مسدود شده بود، راه آن را باز کنید تا به کمپرسور دستگاه اکسیژن ساز فشار وارد نشود.

بررسی و تعویض فیلتر اکسیژن ساز

فیلتر یکی از بخش های مهم دستگاه اکسیژن ساز می باشد که ممکن است به دلایلی معیوب شود. فیلتر از ورود گرد و غبار و ذرات مختلف به دستگاه جلوگیری می کند و در تولید اکسیژن نقش بسیار مهمی دارد. پس از مدتی استفاده از این دستگاه، باید فیلتر سرویس شده یا تعویض شود.

خرابی ژنراتور و کم بودن خروجی اکسیژن دستگاه اکسیژن ساز

جهت عیب یابی دستگاه اکسیژن ساز در ابتدا باید بررسی کنید که تنظیمات فلومتر در موقعیت صفر قرار نگرفته باشد. همچنین ممکن است نازال بینی پیچ خورده یا آسیب دیده باشد که آن را باید صاف کنید یا نازال اکسیژن جدید تهیه کنید.

شل شدن درب بطری مرطوب کننده یا نشتی دستگاه اکسیژن ساز

فیلتر ورودی هوا را بررسی و تمیز کنید یا فیلتر جدید با راندمان بالا جایگزین کنید. بطری مرطوب کننده دستگاه اکسیژن ساز باید با آب جوشیده خنک پر شود. در صورتی که دستگاه دارای گرفتگی لوله اکسیژن باشد، خروجی اکسیژن دچار تغییر خواهد شد و باید به موقع تعویض شود.

علت بوق زدن و آلارم دستگاه اکسیژن ساز

بوق هشدار و ایجاد آلارم و صدایی خاص در هر دستگاه اکسیژن سازی متفاوت است. چرا که هر دستگاه ساختار خاص خود را داشته و ممکن است به دلایل مختلفی ارور دهد. یکی از علت های آلارم دستگاه اکسیژن ساز می تواند مدت زمان استفاده از دستگاه باشد، چرا که  این دستگاه نیز مانند دیگر دستگاه ها نیاز به استراحت داشته و داغ شدن آن می تواند با آلارم همراه باشد.

در صورت بروز هر یک از موارد زیر ممکن است با آلارم و صدای بوق دستگاه اکسیژن ساز روبرو شوید:

  1. زیاد بودن حجم جریان اکسیژن در ژنراتور
  2. اتمیزه کردن یا افشانش گازی در دستگاه اکسیژن ساز
  3. کمتر بودن ولتاژ برق خانه نسبت به ولتاژ برق دستگاه اکسیژن ساز
  4. مسدود شدن جریان ورودی هوا
  5. دفع نکردن گرما از دستگاه اکسیژن ساز (هشدار غلظت)
  6. مسدود شدن فیلتر ورودی با گرد و غبار
  7. فرسوده شدن نازال بینی
  8. نشتی یا خم شدن لوله

برای جلوگیری از بروز این مشکل باید ساعت معینی به دستگاه اکسیژن ساز استراحت دهید و اجازه دهید که دستگاه در زمان های مشخص شده ای کار کند تا ین اتفاق نیفتد.

عیب یابی و بررسی آلارم و صدای اکسیژن ساز

دستگاه اکسیژن ساز از قسمت های مختلفی ساخته شده که هر قسمت برای عملکرد دستگاه و غنی سازی اکسیژن از هوای محیط لازم و ضروری است. برای مثال علت بوق زدن اکسیژن ساز می تواند به دلیل نقص در پیچ، رگولاتور، شیر کنترل، مخزن زئولیت و... باشد که با بررسی و تعمیر هر یک می توان از خرابی های بیشتر دستگاه جلوگیری کرد و عملکرد دستگاه اکسیژن ساز را بهبود بخشید. زئولیت یکی از حساس ترین قسمت های اکسیژن ساز می باشد که با دقت و مهارت توسط میلاد طب تعویض میگردد.

خرابی سنسور اکسیژن دستگاه اکسیژن ساز

چنین نقصی ممکن است به دلیل تراوش آب، رطوبت به داخل دستگاه اکسیژن ساز یا وجود گرد و غبار در دستگاه ایجاد شود که عملکرد سنسورهای داخلی را مختل می کند. سنسور اکسیژن دستگاه اکسیژن ساز هشدار کم بودن اکسیژن خروجی را نشان می دهد که در صورت خرابی ممکن است بیمار دچار مشکلات مختلفی شود. بهتر است برای عیب یابی و تعمیر سنسور های فشار و اکسیژن دستگاه اکسیژن ساز از مجموعه میلاد طب کمک بگیرید.

دستگاه اکسیژن ساز خود را کجا تعمیر کنیم؟

اکسیژن 2

اگر از دستگاه اکسیژن ساز استفاده می کنید و دستگاه شما با هر بندی معیوب شده است می توانید از تعمیرکار حرفه ای و کاربلد مجموعه میلاد طب کمک بگیرید تا کارایی و عملکرد دستگاه اکسیژن ساز شما را در منزل یا تعمیرگاه به درستی تست نماید. خدماتی که در مرکز تعمیرات دستگاه اکسیژن ساز میلاد طب دریافت می کنید، بسیار متعدد است که یکی از مهمترین آنها تعویض یا تعمیر برد اکسیژن ساز می باشد. این قطعه حساس در صورت نگهداری نادرست می تواند موجب سوختگی یا خرابی شود. شماره تماس تعمیرکار اکسیژن ساز : 09124612936

در صورت بروز هر مشکل و یا سرویس به موقع و دوره ای دستگاه اکسیژن ساز می توانید با مجموعه میلاد طب تماس حاصل نمایید.

عیب یابی برق دستگاه اکسیژن ساز

اگر آلارم دستگاه اکسیژن ساز به صدا در آمده است اما دستگاه همچنان کار می کند ممکن است تغییر ولتاژ منزل باعث این هشدار شده باشد. یکی از مشکلاتی که برای بسیاری از اکسیژن ساز ها ایجاد می شود این است که پس از فشار دادن کلید برق، دستگاه اکسیژن ساز هشدار قطع برق را نمایش می دهد و دستگاه دیگر روشن نمی شود. در این شرایط باید دو شاخه برق را به درستی متصل کرد، جریان برق در پریز برق داخلی را بررسی نمود، محافظ جریان برق را کنترل کرد و تمامی مسیرهای اتصال برق دستگاه اکسیژن ساز را چک کرد.

در صورتی که صفحه نمایش دستگاه اکسیژن ساز هیچ هشداری را نشان نمی دهد اما کمپرسور خاموش و روشن می شود و به درستی کار نمی کند، ممکن است ولتاژ برق منزل دچار مشکل شده باشد. بهتر است ولتاژ برق خانه خود را به درستی بررسی کنید چرا که دلیل نمی شود اگر تلویزیون و یخچال به درستی کار می کند یعنی ولتاژ خوب است.

عدم انتقال درست گرما از دستگاه اکسیژن ساز

دستگاه اکسیژن ساز در صورت کارکرد و عملکرد صحیح، گرمای ایجاد شده را از بدنه به محیط منتقل می کند. در صورتی که این دستگاه بسیار نزدیک به دیوار یا مبلمان باشد و یا در مکان بسته بدون جریان هوا قرار داشته باشد، گرما به درستی خارج نمی شود. دقت کنید که پایین دستگاه مسدود نباشد چرا که اگر بر روی فرش، موکت یا پتو قرار بگیرد، گرمای تولید شده به داخل بر می گردد و مشکلات بسیاری ایجاد می کند.

علت روشن نشدن دستگاه اکسیژن ساز

  • سوختن فیوز پشت دستگاه برای ورودی برق
  • خرابی مانیتورینگ
  • رد نشدن برق از کابل
  • رسیدن ولتاژ نامتعارف به مانیتور

علت خاموش شدن دستگاه اکسیژن ساز

  • پاره شدن دیافراگم شیر برقی
  • پودر شدن زئولیت دستگاه اکسیژن ساز
  • ضعیف شدن لاک سیم پیچ
  • آسیب دیدن شیلنگ یا قسمت های پنوماتیکی دستگاه

علت روشن شدن چراغ قرمز دستگاه اکسیژن ساز

از دلایل روشن شدن چراغ قرمز دستگاه اکسیژن ساز می توان به هشدار جریان کم کنسانتره اکسیژن، خاموش شدن خودکار کمپرسور و فرسودگی صفحه های جداکننده اشاره کرد. چراغ قرمز این دستگاه بسیار حساس است و در صورتی که روشن شدن آن را مشاهده کردید، حتما نسبت به تعمیر آن اقدام کنید.

تعمیر دستگاه اکسیژن ساز

در صورت خرابی دستگاه اکسیژن ساز یا بوق زدن آن می توانید از دکمه محافظ اورلود دستگاه برای به حالت کارخانه یا اولیه بازگرداندن آن استفاده کنید. بسیاری از مشکلات این دستگاه به صورت ریشه ای هستند و نمی توان با انجام ریست مجدد از دستگاه استفاده کرد.

دکمه اورلود دستگاه اکسیژن ساز کجاست؟

مکان دکمه اورلود بسته به نوع و برند دستگاه اکسیژن ساز ممکن است متفاوت باشد، اما عمدتا در قسمت پشت یا پایین دستگاه می توانید این دکمه را مشاهده کنید.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین