رضا عطاران دوباره برگشت | آیا فیلم کمدی در راه است؟
آغاز تصویربرداری «ویلای ساحلی» با بازی رضا عطاران
فیلمبرداری «ویلای ساحلی» به کارگردانی کیانوش عیاری از سر گرفته شد.
کیانوش عیاری از حدود ۲۰ روز قبل ساخت جدیدترین فیلمش را با نام «ویلای ساحلی» در یکی از شهرهای شمالی کشور کلید زد ولی چند روز قبل به دلیل مشکلات جسمی ناشی از دیابت در یکی از بیمارستانهای تهران بستری شد تا وضعیت عمومیاش بررسی شود.
شبنم عرفینژاد مدیر برنامهریزی فیلم «ویلای ساحلی» در این باره گفت:
«آقای عیاری روز یکشنبه (۲۴ مهرماه) از بیمارستان مرخص شدهاند و حالشان خوب است. در حال حاضر هم گروه در تدارک شروع کار و برگشت به شمال است تا ادامه فیلمبرداری را از سر بگیریم.»
عیاری پس از حدود ۶ سال از آخرین فیلمش «کاناپه»، تصمیم به ساخت فیلمی تازه گرفته است. پیشتر نام فیلم او «رکر» بود و الان هم نام موقت «ویلای ساحلی» را دارد. در این فیلم که گویا یک کمدی است، رضا عطاران، پژمان جمشیدی و ریما رامینفر از جمله بازیگران هستند.
جدیدترین ساخته عیاری داستان خانوادهای روستایی را روایت میکند که به عنوان سرایدار قرار است برای ۶ ماه از یک ویلا نگهداری کنند. چاوش، صاحب ویلا، قرار است برای دانشگاه رفتن دخترش ۶ ماه در خارج از ایران زندگی کند و ویلا را به یونس (پژمان جمشیدی) و همسرش (ریما رامینفر) می سپارد و آنها با ۳ فرزندشان به ویلا نقل مکان می کنند، اما برادر زن یونس (رضا عطاران) با ورود به خانه داستانهایی رقم میزند.
زندگینامه و بیوگرافی رضا عطاران
نام: رضا
نام خانوادگی: عطاران
تاریخ تولد: 1347/02/20
محل تولد: مشهد
مدرک تحصیلی: لیسانس کارگردانی
همسر: فریده فرامرزی
بیوگرافی و زندگینامه رضا عطاران
رضا عطاران بازیگر خوب سینما و تلویزیون در بیستمین روز از اردیبهشت ماه 1347 در یکی از محله های قدیمی شهر مشهد متولد شد، او علاوه بر بازیگری در زمینه های دیگر مثل کارگردانی، فیلم نامه نویسی و خوانندگی نیز فعالیت دارد. او اصالتی کاخکی دارد و سومین فرزند خانواده است، زمانی که سن کمی داشته مادرش در زلزله کاخک فوت شده است. رضا عطاران بعد از اینکه دیپلم خود را در رشته اقتصاد گرفت برای ادامه تحصیل راهی تهران شد و در دانشکده هنرهای زیبایی دانشگاه تهران رشته طراحی صنعتی را انتخاب کرد و به تحصیل پرداخت. او بخاطر علاقه اش به هنر و بازیگری دانشگاه را رها کرد و به سینما روی آورد و با بازی در تئاتر حسن حامد فعالیت هنری خود را در سال 1361 آغاز نمود.
ورود به تلویزیون
پرواز 57
عطاران در سال 1369 با بازی در مجموعه تلویزیونی بیداران به کارگردانی اصغر عبداللهی برای اولین بار در تلویزیون دیده شد و پس از آن با ایفای نقش در سریال پرواز 57 و ساعت خوش مهران مدیری به شهرت رسید و در عرصه بازیگری پیشرفت کرد. سریال پرواز 57 یکی از نخستین سریال های طنز بعد از انقلاب بود که توسط مهران مدیری و در سال 1372 ساخته و از شبکه اول سیما به نمایش گذاشته شد و مخاطبان زیادی را به خود جلب کرد. رضا عطاران در کنار نصرالله رادش، سعید آقاخانی و حمید لولایی در این مجموعه تلویزیونی به ایفای نقش پرداخت.
ساعت خوش
ساعت خوش نام یک سریال طنز است که در سال 1373 توسط مهران مدیری ساخته و از شبکه اول سیما پخش شد و با استقبال خوبی از طرف مردم روبرو گردید. رضا عطاران در این فیلم با رضا شفیعی جم، سعید آقاخانی، ارژنگ امیرفضلی و نادر سلیمانی هم بازی بود.
اولین تجربه کارگردانی رضا عطاران
مجید دلبندم
عطاران بعد از بازی در سریال های سال خوش، سرزمین سبز و دنیای شیرین، در سال 1378 اولین فعالیت خود در زمینه کارگردانی را با مجموعه تلویزیونی مجید دلبندم رقم زد. عطاران در این سریال علاوه بر کارگردانی و نویسندگی به عنوان بازیگر هم حضور داشت. مجید دلبندم داستان عروسکی دست دراز به نام مجید است که با شیرین کاری هایش هر بار ماجرای تازه ای را خلق می کند. این سریال در گروه کودک و نوجوان تولید شده و با استقبال بسیار خوبی روبرو شد، یوسف تیموری، زیبا بروفه ، جواد رضویان و مجید صالحی از دیگر بازیگران این مجموعه طنز میباشند.
شهرت در کارگردانی با سریال های پر مخاطب
آقای عطاران در ادامه فعالیت کارگردانی در سال 1379 قطار ابدی را ساخت ، او از سال 1376 تا 1382 سریال های سیب خنده، ستاره ها، کوچه اقاقیا را به طور حرفه ای ساخت و عرضه کرد. خانه بدوش یکی دیگر از سریال های پر بیننده رضا عطاران است که در سال 1383 ساخته و در ماه رمضان از شبکه سوم سیما به نمایش گذاشته شد. عطاران با این سریال وارد عرصه تولید سریال های مناسبتی ماه رمضان شد و مخاطبان زیادی را به خود جلب کرد.
متهم گریخت
عطاران بعد از سریال خانه بدوش مجموعه متهم گریخت را در سال 1384 گارگردانی کرد، این سریال به نویسندگی سعید آقاخانی در ماه رمضان از شبکه سوم سیما پخش شد و با استقبال خوبی هم روبرو گردید. سیروس گرجستانی، علی صادقی و مریم امیرجلالی از دیگر بازیگران این مجموعه طنز بودند، رضا عطاران پس از آن سریال ترش و شیرین را برای پخش در نوروز 1386 ساخت. او همچنین در سال 87 با ساخت سریال بزنگاه توانست توجه هوادارانش را بار دیگر به خود جلب نماید.
خداحافظی عطاران با تلویزیون با بزنگاه
عطاران که با ساخت سریال های پر مخاطبی مثل خانه به دوش، متهم گریخت و ترش و شیرین توانسته بود هواداران زیادی را به خود جلب کند و مردم را برای لحظات کوتاهی شاد نماید با ساخت سریال طنز و دیدنی بزنگاه از تلویزیون خداحافظی کرد و علیرغم پیشنهاداتی که از سوی صدا و سیما دارد ولی تا کنون خبری از همکاری او با صدا و سیما اعلام نشده است. عطاران علت دوری از تلویزیون را خستگی اعلام کرده است. بزنگاه با بازی مرجانه گلچین، حمید لولایی و علی صادقی در سال 1387 توسط رضا عطاران ساخته و در ماه رمضان همان سال از شبکه سوم سیما مهمان خانه های مردم بود.
ورود عطاران به سینما:
سیندرلا
رضا عطاران در سال 1376 با بازی در فیلم سینمایی کلید ازدواج به کارگردانی داوود موثقی برای اولین بار پا به عرصه سینما گذاشت. سیندرلا عنوان دومین کار سینمایی عطاران بود که در سال 1380 رقم خورد. او در این فیلم در کنار بازیگرانی همچون رامبد جوان و مرحوم پوپک گلدره به ایفای نقش پرداخت. عطاران بعد از آن در فیلم هایی مثل کلاه قرمزی و سروناز، هوو و کلاهی برای باران فعالیت بازیگری اش را در سینما ادامه داد.
کلاهی برای باران
کلاهی برای باران عنوان فیلمی به کارگردانی مسعود نوابی است که در سال 1385 ساخته و در سینماهای کشور به نمایش گذاشته شد. عطاران در این فیلم به همراه جواد رضویان، حدیث فولادوند و مهران غفوریان به ایفای نقش میپردازد، داستان فیلم درباره دو دزد به نام های ابی و جلال با بازی عطاران و رضویان است که در یکی از شبهایی که به دزدی میروند با صحنه خودکشی دختری به نام باران روبرو میشوند و او را به همراه مادرش به بیمارستان میبرند و نجات پیدا میکند و همین موضوع ماجراهای جالبی را در فیلم بوجود می آورد.
نیش زنبور
عطاران بعد از درخشش در فیلم سینمایی خروس جنگی ، با بازی در نیش زنبور بازی متفاوتی را از خود نشان داد، او در این فیلم با بازیگرانی مثل رضا کیانیان، مریلا زارعی و ژاله صامتی همبازی بود. این فیلم داستان دو کلاهبردار به نام های اسد و رضا را روایت میکند که با صحنه سازی از پیرزنان ثروتمند پول میگیرند و از این راه امرار معاش میکنند.
ورود آقایان ممنوع
او در سال 1389 در دو فیلم اسب حیوان نجیبی است و ورود آقایان در دو نقش کاملا متفاوت ظاهر شد. رضا عطاران برای بازی در این دو فیلم موفق به کسب تندیس لبخند زرین و دیپلم افتخار بهترین بازیگر مرد در مراسم اختتامیه دومین جشن لبخند آفتاب شد.
سود آورترین بازیگر سینما
رضا عطاران با بازی در فیلم های طبقه هساث، رد کارپت و کلاشینکف و سود آوری 1.6 میلیاردی در سینمای ایران لقب سود آورترین بازیگر را در سال 1393 از آن خود کرد. او همچنین در سال 1393 در فیلم نهنگ عنبر نقش ارژنگ صنوبر را بازی کرد، این فیلم به کارگردانی سامان مقدم ابتدا قرار بود در جشنواره فیلم فجر به نمایش درآید ولی این اتفاق نیافتاد و در اواخر اردیبهشت سال 1394 در سینماهای سراسر کشور به نمایش درآمد و با استقبال خوبی از طرف مردم روبرو شد. عطاران بعد از نهنگ عنبر در دو فیلم موفق گینس و من سالوادور نیستم به ایفای نقش پرداخت.
نهنگ عنبر 2:سلکشن رویا
او در سال 1394 با فیلم نه چندان موفق دراکولا به سینماهای کشور آمد و با نقدهایی از سوی منتقدان روبرو شد و پس از آن در نهنگ عنبر 2 بازی کرد. این فیلم در سال 1394 ساخته و در 20 اردیبهشت 1396 در سینماهای کشور به نمایش گذاشته شد و با فروش 20 میلیاردی خود عنوان یکی از پر فروش ترین فیلم های تاریخ سینمای ایران را از آن خود کرد. این فیلم دنباله داستان فیلم نهنگ عنبر را روایت میکند که ارژنگ بعد از چهل سال انتظار بالاخره رویا را بدست آورده و برای برگزاری عروسی راهی شما میشود و در راه به یادآوری خاطرات گذشته میپزدازد.
هزارپا
عطاران در سال 1396 پس از بازی در مصادره در فیلم سینمایی هزارپا به ایفای نقش پرداخت و برای دومین بار با مهران احمدی همبازی شد. هزارپا به کارگردانی ابوالحسن داوودی توانست با فروش30 میلیاردی خود در گیشه های سینماهای سراسر کشور رکورد پر فروش ترین فیلم تاریخ سینمای ایران را به خود اختصاص دهد. جواد عزتی، لاله اسکندری و سارا بهرامی از دیگر بازیگران این فیلم هستند. رضا هزارپا و دوستش منصور که از طریق کیف قاپی روزگار میگذرانند متوجه دختر پولداری میشوند که نذر کرده با یک جانباز ازدواج کند. رضا که یک پای خود را در تصادف از دست داده تصمیم میگیرد خود را یک جانباز جا بزند و دل آن دختر را بدست آورد تا بتواند با او ازدواج نماید.
فیلم شناسی رضا عطاران :
فیلم های سینمایی رضا عطاران:
عنوان- سال انتشار- سمت -نقش- کارگردان
آزاد مثل هوا 1397 بازیگر رسول عبدالرضا کاهانی
زیر نظر 1397 بازیگر، مشاور کارگردان مجید صالحی
مصادره 1396 بازیگر اسماعیل یارجانلو مهران احمدی
خانم یایا 1396 بازیگر ناصر عبدالرضا کاهانی
هزارپا 1396 بازیگر رضا هزارپا ابوالحسن داوودی
نهنگ عنبر2 :سلکشن رؤیا 1395 بازیگر ارژنگ صنوبر سامان مقدم
آبنبات چوبی 1394 بازیگر فرهاد محمدحسین فرح بخش
دراکولا 1394 بازیگر، کارگردان، نویسنده جواد رضا عطاران
من سالوادور نیستم 1394 بازیگر ناصر ایزدی/سالوادور منوچهر هادی
گینس 1393 بازیگر بهمن محسن تنابنده
نهنگ عنبر 1393 بازیگر ارژنگ صنوبر سامان مقدم
کلاشینکف 1392 بازیگر رضا سعید سهیلی
رد کارپت 1392 بازیگر، کارگردان، نویسنده رضا عطاران رضا عطاران
طبقه هساث 1392 بازیگر آقای کمالی کمال تبریزی
استراحت مطلق 1392 بازیگر داوود عبدالرضا کاهانی
آینه شمعدون 1391 بازیگر بهرام بهرامیان
دهلیز 1391 بازیگر بهزاد بهروز شعیبی
چه خوبه که برگشتی 1391 بازیگر داریوش مهرجویی
بی خود و بی جهت 1390 بازیگر محسن عبدالرضا کاهانی
خوابم می آد 1390 بازیگر، کارگردان، بازنویس فیلمنامه، تدوین رضا رضا عطاران
3 درجه تب 1389 بازیگر، خواننده عبدالکریم حمیدرضا صلاحمند
اسب حیوان نجیبی است 1389 بازیگر بهروز شکیبا/کمال خسروجردی عبدالرضا کاهانی
اخلاقتو خوب کن 1389 بازیگر فرشته مرگ مسعود اطیابی
هرچی خدا بخواد 1389 بازیگر دایی نوید میهن دوست
ورود آقایان ممنوع 1389 بازیگر، خواننده وحید جبلی رامبد جوان
بعدازظهر سگی سگی 1388 بازیگر مصطفی کیایی
از ما بهترون 1388 بازیگر احسان مهرداد فرید
نیش زنبور 1388 بازیگر، خواننده رضا حمیدرضا صلاحمند
آقای هفت رنگ 1387 بازیگر، خواننده هوشنگ سامان شهرام شاه حسینی
صندلی خالی 1387 بازیگر اسماعیل سامان استرکی
هفت و پنج دقیقه 1387 بازیگر محمدمهدی عسگرپور
تسویه حساب 1386 بازیگر علی تهمینه میلانی
توفیق اجباری 1386 بازیگر عطا محمدحسین لطیفی
خروس جنگی 1386 بازیگر، خواننده محمود دل ربا مسعود اطیابی
قرنطینه 1386 بازیگر منوچهر هادی
تیغ زن 1386 بازیگر علیرضا داوودنژاد
کلاهی برای باران 1385 بازیگر، خواننده ابی مسعود نوابی
هوو 1384 بازیگر عطا علیرضا داوودنژاد
کلاه قرمزی و سروناز 1381 بازیگر چنگیز ایرج طهماسب
سیندرلا 1379 بازیگر مسعود رسام، بیژن بیرنگ
کلید ازدواج 1376 بازیگر عبدل داوود موثقی
هنرنمایی رضا عطاران در تلویزیون:
عنوان- سال انتشار- سمت -نقش- کارگردان
گپ 1391 مهمان رامبد جوان
نقطه سر خط 1390 طراح تیتراژ، مشاور کارگردان سعید آقاخانی
موج و صخره 1389 مشاور کارگردان مجید صالحی
زن بابا 1388 مشاور کارگردان سعید آقاخانی
بزنگاه 1387 بازیگر، کارگردان، خواننده نادر رضا عطاران
سه در چهار 1387 مشاور کارگردان، خواننده مجید صالحی
ترش و شیرین 1385 بازیگر، کارگردان، خواننده ناصر رضا عطاران
کتاب فروشی هدهد 1385 بازیگر مهمان مرضیه برومند
متهم گریخت 1384 بازیگر، کارگردان، خواننده رامین رضا عطاران
خانه به دوش 1383 بازیگر، کارگردان، نویسنده احمد رضا عطاران
کوچه اقاقیا 1382 بازیگر، کارگردان، نویسنده، خواننده فرامرز تهرانی رضا عطاران
دریایی ها 1381 بازیگر بهنام سیروس مقدم
زیر آسمان شهر 1380 مشاور کارگردان، نویسنده، بازیگر مهمان مجری تلویزیون (حضور افتخاری) مهران غفوریان
این چند نفر 1379 مشاور کارگردان، نویسنده مهران غفوریان
قطار ابدی 1379 بازیگر، کارگردان هنری، نویسنده بیمار روانی رضا عطاران، بهروز بقایی
ستاره ها 1378 بازیگر، کارگردان، نویسنده رضا عطاران
حرف تو حرف 1378 نویسنده مهران غفوریان
مجید دلبندم 1377 بازیگر، کارگردان، نویسنده رضا عطاران
سیب خنده 1376 بازیگر، کارگردان هنری، نویسنده رضا عطاران، شیرین جاهد
سرزمین سبز 1376 بازیگر بیژن بیرنگ، مسعود رسام
دنیای شیرین 1375 بازیگر بهروز بقایی
سال خوش 1374 بازیگر، نویسنده مهران مدیری
ساعت خوش 1373 بازیگر، نویسنده مهران مدیری
پرواز 57 1372 بازیگر مهران مدیری، شیرین جاهد
بیداران 1369 بازیگر اصغر عبداللهی
فعالیت رضا عطاران در شبکه ی نمایش خانگی
عنوان- سال انتشار- سمت- نقش -کارگردان
ماه تی تی 1395 بازیگر داوود میرباقری
عقاید یک آکتور سینما 1392 مهمان منیژه حکمت
قلب یخی (فصل سوم) 1391 بازیگر اسفندیار سامان مقدم
تله فیلم های رضا عطاران
عنوان- سال انتشار- سمت- نقش -کارگردان
زندگی در شهر بزرگ 1391 بازیگر ابی محمدرضا آریان
نشانی 1386 بازیگر فریدون حسن پور
پروانه طلایی 1379 بازیگر مسعود نوابی
نمایش های رضا عطاران در تئاتر
عنوان- سال- محل اجرا- کارگردان
دوستان بامحبت 1368
دارالحکومه 1367
مجلس جمعه کشی 1367
آنتیگونه 1367
عشق 1367
ماهان و کوشیار 1367
تسلیم شدگان
پا انداز 1366
توراندخت 1365
ملاقات با آقای می سی سی پی 1364
دیکته و زاویه 1364
هانی تی 1363
یادگار سال های شن 1363
شیطان سفید 1363 حسن حامد
موش عاشق 1361 حسن حامد
خوانندگی رضا عطاران
1382 - خوانندگی تیتراژ مجموعهٔ تلویزیونی کوچه اقاقیا
1384 - خوانندگی تیتراژ مجموعهٔ تلویزیونی متهم گریخت (به همراه امیرحسین مدرس)
1385 - خوانندگی تیتراژ آغازین مجموعهٔ تلویزیونی ترش و شیرین (به همراه محسن نامجو)
1385 - خوانندگی در فیلم کلاهی برای باران
1386 - خوانندگی تیتراژ مجموعهٔ تلویزیونی سه در چهار (به همراه حمیدرضا ترکاشوند)
386 - خوانندگی تیتراژ فیلم خروس جنگی
1387 - خوانندگی در فیلم آقای هفت رنگ
1388 - خوانندگی تیتراژ فیلم نیش زنبور
1389 - خوانندگی تیتراژ فیلم ورود آقایان ممنوع
1391 - خسته شدم (به همراه امیرحسین مدرس)
جوایز و افتخارات رضاعطاران
جشنوارهٔ فیلم فجر 1390 بهترین کارگردانی خوابم می آد برنده
1390 بهترین بازیگر نقش اول مرد خوابم می آد نامزدشده
1391 بهترین بازیگر نقش اول مرد دهلیز نامزدشده
1392 بهترین بازیگر نقش اول مرد طبقه هساث برنده
1396 بهترین بازیگر نقش اول مرد مصادره نامزدشده
جشن انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی ایران 1391 بهترین بازیگر نقش اول مرد بی خود و بی جهت برنده
1392 بهترین بازیگر نقش اول مرد دهلیز برنده
جشن بزرگ سینمای ایران 1390 بهترین بازیگر نقش اول مرد اسب حیوان نجیبی است برنده
1393 بهترین بازیگر نقش اول مرد طبقه هساث نامزدشده
1393 بهترین کارگردانی فیلم اول خوابم می آد نامزدشده
لبخند زرین 1391 بهترین بازیگر مرد کمدی اسب حیوان نجیبی است
ورود آقایان ممنوع برنده
/منبع: ایسنا