-

ارتباطات انسانی پسا جنگ

قربانعلی تنگ شیر- مدرس ارتباطات

ارتباطات انسانی پسا جنگ

16

 در روزگاری که حمایت از حقوق بشر حفاظت از جان غیرنظامیان و احترام به اصول بشر دوستانه بین‌المللی به عنوان پایه‌های اساسی تمدن معاصر شناخته می‌شوند؛ شاهد نقص آشکار و سازمان یافته این ارزش‌ها توسط رژیم صهیونیستی با حمایت آشکار امریکا بودیم. حمله مستقیم به مراکز درمانی، بیمارستان‌ها، آمبولانس‌ها، کادر درمان و حتی نوزادان نه تنها یک جنایات جنگی بلکه فاجعه انسانی است که وجدان جهانی را به لرزه در می‌آورد.

 ما برای بازسازی و اعتماد ملی به کمک ارتباطات انسانی در دوران پسا جنگ به سه عامل مهم گفت‌وگو، انتقاد‌پذیری و شفافیت نیاز داریم زیرا مردم عزتمند ایران به خوبی در این دوران ۱۲ روزه دفاع جانانه و پایداری و مقاومت خود را نشان دادند البته قصورها وضعف‌ها کم‌کاری‌هایی در این مدت وجود داشته که باید بررسی و اصلاح گردند.

 جنگ پیامدهای نامطلوب بسیاری دارد که جدا از مرگ انسان‌های بی‌گناه قتصاد بزرگترین متضرر آن خواهد بود زیرا با درگیری تنش‌هایی میان دو یا چند کشور و به کارگیری سلاح و ابزارهای تخریبگر هم زیرساخت‌هایی که با هزینه بسیار ایجاد شده‌اند از بین می‌روند و آسیب‌پذیری اقتصادی جبران ناپذیری به وجود می‌آید.

 حال چگونه می‌توان بعد از ناآرامی‌ها و برقراری شرایطی پایدارتر، اقتصاد خسارت دیده جنگ را احیاء کرد و کرامت انسانی از بین رفته را دوباره به جامعه برگرداند و آرامش نسبی را به جامعه اهدا کرد.

آنچه مسلم است جنگ نمی‌تواند بدون آسیب باشد. این پدیده شوم همیشه با خودش ویرانی و مرگ و نگرانی و هزار بدبختی به همراه دارد؛ از سقوط اخلاقی گرفته تا ایجاد فضا برای کلاهبرداری، آسان شدن دزدی آشکار، نداشتن مسئولیت اجتماعی و مواردی از این دست. حال باید در برابر این خسارت‌های بی‌شمار قدعلم کرد و مانع ماندگاری و توسعه این بحران‌های اخلاقی در روزگار پس از جنگ شد. اما چگونه؟ باید با آموزش، امید آفرینی در جامعه و آرامسازی جو روانی، جامعه را برای بهبود و ترمیم دوباره آماده کرد.

باید بپذیریم که جنگ ۱۲ روزه ایران و اسرائیل و امریکا یکی از پیچیده‌ترین و حساس‌ترین مقاطع تاریخ معاصر کشورمان را رقم زد و راهی جز بازسازی جامعه و رفتار انسانی نداریم. به نظر می‌رسد تنها راه بازآفرینی امید و احیای جامعه اعتمادسازی به کمک ارتباطات انسانی است.

 راه‌های اعتمادسازی پساجنگ به کمک ارتباطات انسانی نیز موارد زیر است:

 ۱_ گفت‌وگو و ارتباط مستقیم.با برگزاری نشست‌های عمومی و جلسات گفت‌وگو بین افراد مختلف

۲_ برنامه‌های آموزشی _ در باره افزایش آکاهی بین افراد و هم زیستی مسالمت آمیز

۳_ استفاده از سازمان‌های غیر دولتی حمایتی _ برای ایجاد وفاق ملی با هدف بازسازی و بهبود روابط اجتماعی

۴_ استفاده از رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی _ به شبکه‌های اجتماعی برای ترویج پیام‌های صلح و همبستگی که می‌تواند به تغییر نگرش جامعه منجر شود تا اعتماد عمومی به وجود‌اید.

 ۵_ جبران خسارت _ برای احترام گذاشتن به افراد خسارت دیده در جنگ باید برنامه‌های کاربردی و اجرایی برای آنها در نظر گرفت

۶_ فرآیند شفا و درمان _ در جنگ‌ها آسیب‌های روانی زیادی به وجود می‌آید ارتباطات انسانی گروه‌های حمایتی می‌توانند فضای امن برای اشتراک‌گذاری تجربه‌ها و احساسات فراهم کنند و به تسریع فرآیند شفا کمک کنند

با توسعه فرهنگی و اجتماعی، تسهیل همکاری‌های گروهی را در اولویت قرار دهیم. باید قدردان همبستگی ملت ایران با هر عقیده و سلیقه باشیم و نباید با افول بحران مردم را فراموش کنیم.

فراموش نکنیم که بعد از جنگ مهم‌ترین عامل احیای روحیه جمعی، بازسازی و اعتمادآفرینی است. قطعاً آموختن ارتباطات عمیق با مخاطب موفقیت را تضمین می‌کند و در نهایت اینکه پرمعناترین نوع ارتباط با خداوند سبحان فریضه دعا و نیایش است و نباید از این مهم غافل شد.

 

         

باکس جدا

دریچه

بررسی آخرین وضعیت سرعت اینترنت در جهان

طبق آخرین آمار اعلام شده از سوی سایت اسپیدتست، امارات متحده عربی، قطر و کویت همچنان از بیشترین سرعت اینترنت برخوردارند اما در مقابل، سوریه، لیبی و اسواتینی کمترین سرعت اینترنت را در ماه می‌به خود اختصاص داده‌اند.

کشورهایی که بیشترین سرعت اینترنت همراه (موبایل دیتا) را به خود اختصاص داده‌اند، عبارت است از:

۱- امارات متحده عربی با سرعت متوسط ۵۳۹.۸۴ مگابیت برثانیه

۲- قطر با سرعت متوسط ۵۲۹.۳۴ مگابیت بر ثانیه

۳- کویت با سرعت متوسط ۳۵۰.۸۹ مگابیت بر ثاینه

۴- بحرین با سرعت متوسط ۲۴۵.۶۷ مگابیت بر ثانیه

۵- بلغارستان با سرعت متوسط ۲۳۲.۷۹ مگابیت بر ثانیه

۶- برزیل با سرعت متوسط ۲۲۲.۰۲ مگابیت بر ثانیه

۷ – چین با سرعت متوسط ۲۰۹.۳۱ مگابیت بر ثانیه

۸- کره جنوبی با سرعت متوسط ۲۰۸.۰۷ مگابیت بر ثانیه

۹- دانمارک با سرعت متوسط ۲۰۲.۶۷ مگابیت بر ثانیه

۱۰- عربستان سعودی با سرعت متوسط ۱۹۶.۲۸ مگابیت بر ثانیه

همچنین در مقابل سوریه (۲۱.۰۱)، لیبی (۲۰.۵۴)، اسواتینی (۱۹.۲۳)، بلاروس(۱۸.۰۳) و بولیوی(۱۳.۴۵) مگابیت بر ثانیه، پنج کشوری هستند که کم‌ترین سرعت اینترنت را به خود اختصاص داده‌اند.

کند بودن سرعت اینترنت علاوه‌بر اتلاف وقت، اتفاقی بسیار حوصله‌ سربر برای کاربر محسوب می‌شود، بنابراین هر چقدر که داشتن اینترنت ضروری باشد، سرعت آن به مراتب اهمیت بیشتری دارد.

برگزاری پنجمین اجلاس روز جهانی روابط عمومی

پنجمین اجلاس روز جهانی روابط عمومی در سال ۱۴۰۴ با موضوع «ساخت پل‌ها و عبور از قطبی‌شدن» برگزار شد. این اجلاس به مناسبت بیست و ششمین سالگرد درگذشت دکتر حمید نطقی، بنیان‌گذار روابط عمومی در ایران، توسط انجمن متخصصان روابط عمومی و مؤسسه کارگزار روابط عمومی برگزار شد.

هدف از برگزاری این اجلاس، بررسی نقش روابط عمومی در همگرایی اجتماعی و عبور از قطبی‌شدن بود که با حضور بیش از ۱۸۰۰۰ متخصص از ۶۵ کشور و ۶ قاره برگزار شد، رکوردی در عرصه جهانی ثبت شد و به عنوان بستری برای گفتمان بین‌المللی در حوزه ارتباطات تثبیت شد.

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین