آیا بوروس لی می تواند محمدعلی کلی را شکست دهد؟
نیما بیات
توافق همگان بر این است که مبارزات اندکی خارج از دنیای سینما بین بروس لی و کسانی که داعی شکست دادنش بودند درگرفته است و در این درگیریهای معدود نیز هیچ شکستی برای وی ثبت نشده است. با این وجود بروس لی معتقد بوده اگر مبارزهای بین وی و محمد علی کلی رخ دهد، بهطور حتم او بازنده خواهد بود. به ادعای رابرت کلوز، کارگردان فیلم، بوروس لی در مورد مبارزه احتمالی بین خود و محمد علی کلی در دورانی که محمد علی کلی در اوج شهرت و قدرت قرار داشت، گفته است: «به دستهای من نگاه کنید. این دستهای کوچک چینی است. او مرا خواهد کشت.»
به عبارت دیگر، اگر چه بروس لی نیز به اندازه خود قوی و سریع بود، اما یک رزمی کار ریز اندام ۷۴ کیلوگرمی با قد حدود ۱۷۵ سانتیمتری نمیتوانست ضربات مشت زیادی از یک قهرمان بوکس سنگین وزن جهان را تاب بیاورد، کسی که پشت هر مشتش قدرت بسیار قابل توجهی قرار داشت.
اندام این بوکسور سنگین وزن و قدرت او باعث شده بروس لی به این باور برسد که توانایی مقابله با وی را ندارد، هر چند مهارتهای رزمی بروس لی بسیار قابل توجه بود. در حالی که بروس لی به طور قطع میتوانست رقیبانی بزرگتر و قویتر از خود از لحاظ بدنی را شکست دهد، اما محمد علی کلی در کلاس متفاوتی بود. او در درون رینگ بسیار قدرتمند و به شدت سریع بود. با این وجود، صحبتهای بروس لی در مورد نتیجه مبارزه او با محمد علی کلی، از احترام خاص او نسبت به قهرمان سنگین وزن بوکس آن زمان جهان خبر میدهد.
محمدعلی کلی و بروس لی هیچگاه با هم روبهرو نشدند، اما ظاهرا بروس لی مبارزات محمدعلی کلی را تماشا میکرده و به خوبی میدانسته است که نمیتواند رقیب او باشد. او چنان به سبک مبارزه محمدعلی کلی علاقه داشت که سبک مبارزه او و رقص پایش را در سبک مبارزه خود نیز وارد کرد و به شاگردانش یاد میداد که حرکات پایشان را تقویت کنند.
نتیجهگیری مهمتر از مقدمه این مطلب، آن است که حتی اگر بروس لی در مبارزه با محمدعلی کلی شکست میخورد ذرهای از ارزشهای ورزشی و هنرهای رزمی و نمایشی این رزمیکار کم نمیشد؛ چون هر دو نفر در سطوح بالای سبک و تخصص خودشان قرار داشتند و مورد تمجید و تشویق هواداران خود بودند.
در دنیای بورس و رمز ارزها هم بدینگونه است. نایل فولر استاد سبک پرایس اکشن هیچگونه رقابتی با سم سایدن استاد سبک عرضه و تقاضا ندارد و هر دو نفر باعث ارتقای کیفیت ترید کردن در بازارهای جهانی شدهاند. همچنین هر دو از موفقترین تریدرهای جهان هستند و شهرتشان جهانی است. آنها همچنین شاگردان بیشماری را آموزش دادهاند که بسیاری از این شاگردان اکنون جایگزین اساتید خود شدهاند. از آنجا که آموزش و گسترش دانش به افراد دیگر باعث رشد و شکوفایی شخصی و کاری شخص مربی نیز خواهد شد، این رهبران دنیای ترید هم از این قاعده مستثنی نبودهاند. همانطور که بروس لی، رقص پای محمدعلی کلی را در سبک مبارزه خود وارد کرد و به شاگردانش نیز آموزش داد. در نهایت اینکه آموزش دهیم، یاد بگیریم و باعث رشد کیفی خودمان و جامعه شویم.