ضرورت شکلگیری اکوسیستم نوآوری در صنعت فولاد
پنل «نقش زیست بوم نوآوری در آینده صنعت فولاد ایران» در جریان نمایشگاه فولاد برگزار شد.
به گزارش روابطعمومی شرکت فولاد مبارکه، رضا انصاری، استاد دانشگاه و نماینده پیشین مجلس با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب درباره صنعت مبنی بر اینکه باید فکری برای صنعت کشور کرد که دچار آفت مونتاژکاری شده، اظهارکرد: کشور کره در سالهای اخیر موفقیت خوبی در فولادسازی داشته و میتوان صنعت فولاد آن را به نوعی با صنعت فولاد ایران همزاد دانست.
وی افزود: وقتی موفقیت اکوسیستم کارآفرینی کره را نگاه میکنیم متوجه میشویم تحتتاثیر نظام نوآوری است. مدلهای خوبی در زمینه نوآوری برای نگاه به آینده در این حوزه تعریف شده است. ضرورت دارد در صنعت فولاد ایران در زمینه شکلگیری اکوسیستم نوآوری حرکتهایی انجام دهیم.
نماینده پیشین مجلس گفت: از منظر مبانی قانونی، تجارب صنعتی و مبانی علمی باید به سمت نوآوری با هدف ارتقای مزیت رقابتی حرکتی کنیم.
در ادامه محمود نیلیاحمدآبادی، رئیس پیشین دانشگاه تهران اظهارکرد: شرکتهای دانشبنیان هنوز در اقتصاد ایران نقش اساسی ندارند. علت اینکه کشورهایی مانند ژاپن پیشرفت میکنند اما در ایران مشکل داریم این است که ما بخشهایی از اکوسیستم آنها که راحتتر است را به کشور وارد میکنیم، نه همه اجزای آن را.
رئیس پیشین دانشگاه تهران گفت: اکوسیستم نوآوری به یک شبکه و اتصال آزادانه بین شرکتها و سایر بخشها گفته میشود که با اشتراکگذاری دانش نسبت به توسعه محصول یا خدمت نوآورانه اقدام میکند. وی با تاکید بر اهمیت شبکهسازی در اکوسیستم نوآوری افزود: این شبکه باید درون سازمانها و میان شرکتها به صورت آزادانه برقرار شود تا دانش و تجربیات میان این بخشها جاری باشد.
اتصال نوآوری به «تقاضا» ضروری است
محمد ناظمیهرندی، معاون تکنولوژی شرکت فولاد مبارکه اظهارکرد: وصل شدن نوآوری به تقاضا، یک مبحث کلیدی است. گاهی در اجرای تصمیمات خود موفق نمیشویم، زیرا ملاحظات واقعی محیط کسبوکار خودمان را نگاه نمیکنیم. فولاد مبارکه آنچه از دانش و تجربه کسب کرد در محصولات خود به نتیجه رساند و توفیقات بسیاری در حدود ۳ دهه فعالیت خود کسب کرده است.
وی افزود: در این مسیر، مشارکت کارکنان جدی گرفته شد و بخشی از موفقیت فولاد مبارکه مربوط به همین مسئله است. نوآوری مفهومی جدیدی برای بنگاه نیست.
معاون تکنولوژی شرکت فولاد مبارکه با اشاره به لزوم همکاری بین صنعت و دانشگاه گفت: مسائل بزرگی با کمک بخش دانشگاه حل شده و امروز به نقطهای رسیدهایم که در صنعت فولاد مانند ۲۰ سال گذشته نمیتوان تصمیم گرفت، چراکه اقتضائات این صنعت تغییر کرده است. امروز با صنعتی مواجه هستیم که یک تصمیم اشتباه میتواند خسارتهایی به مراتب بیش از گذشته بهدنبال داشته باشد.
ناظمیهرندی اظهارکرد: آیا فولاد مبارکه در آینده برای توسعه کسبوکار خود الزاما باید به فعالیت در صنعت فولاد بپردازد یا میتواند به بخشهای دیگر نیز وارد شود؛ یعنی نوآوری در عرصه کسبوکار نیز میتواند تجلی یابد یا خیر. پاسخ به این سوالات در تعیین مسیر تعیینکننده است.