-
فاز سوم شهرک صنعتی شماره ۲ اردبیل راه‌اندازی شد

نواحی صنعتی استان اردبیل بر مدار توسعه

با توجه به زیرساخت‌های ایجاد شده، شهرک‌های صنعتی بهترین مکان ممکن برای سرمایه‌گذاری و به عنوان کانون و قطب تولید و توسعه صنعت استان محسوب می‌شوند. استان اردبیل دارای ۲۰ شهرک و نواحی صنعتی است و بسیاری معتقدند کمبود زمین از مهم‌ترین مشکلات حال حاضر شرکت شهرک‌های صنعتی برای حمایت از حضور سرمایه‌گذاران در استان است. فعالان صنعتی امیدوارند با مساعدت و همراهی همیشگی دستگاه‌های متولی و خدمت رسان، تملک اراضی مورد نظر هرچه سریع‌تر محقق و زمین مورد نیاز کارآفرینان و صنعتگران مهیا شود. این گروه معتقدند با استفاده از تمامی ظرفیت‌های موجود، زمینه‌های رشد و شکوفایی هرچه بیشتر صنعت استان فراهم خواهد شد.

نواحی صنعتی استان اردبیل بر مدار توسعه

 مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان اردبیل از راه‌اندازی فاز سوم شهرک صنعتی شماره ۲ اردبیل با صرف هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار خبر داد.

هاشم علایی در گفت‌وگو با ایرنا اظهار کرد: شهرک صنعتی شماره ۲ اردبیل با مساحت بیش از ۷۰۰ هکتار به عنوان بزرگترین و مهم‌ترین شهرک صنعتی استان اردبیل محسوب می‌شود که علاوه بر قطب تولید، بخش اعظمی از اشتغال استان نیز در آن قرار دارد.

وی افزود: اجرای منبع هوایی و شبکه‌های آبرسانی با اعتباری بالغ بر ۲۵۰ میلیارد ریال، تکمیل نواقص تصفیه‌خانه فاضلاب با اعتباری بالغ بر ۴۰۰ میلیارد ریال، اجرای شبکه‌های برق‌رسانی با اعتباری بالغ بر ۱۰۰ میلیارد ریال و اجرای شبکه فیبر نوری از دیگر طرح‌هایی است که در این شهرک صنعتی در حال اجرا است.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان اردبیل همچنین به برگزاری بیش از ۱۳۰ بازدید از شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان با هدف بهبود زیرساخت‌ها و حل مشکلات واحدهای تولیدی اشاره کرد و گفت: با تشکیل کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید و برگزاری بازدیدها و برنامه‌های میز خدمت هفتگی، تلاش شده مشکلات واحدهای صنعتی به صورت میدانی مورد رصد و پیگیری قرار بگیرد.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان اردبیل ادامه داد: به طور میانگین در هر هفته سه بار از شهرک‌های صنعتی استان بازدید شد و ۴۰ میز خدمت ملاقات مردمی هم با واحدهای تولیدی برگزار شد تا ضمن کاهش بروکراسی‌های اداری و استماع درخواست‌های صنعتگران و کارآفرینان، مشکلات آنها در سریع‌ترین زمان ممکن حل و مرتفع شود.

وی سرمایه‌گذاران و واحدهای تولیدی را ولی‌نعمتان و جهادگران اقتصادی برشمرد و افزود: شرکت شهرک‌های صنعتی به عنوان یک سازمان توسعه‌ای، نقش مهم و اساسی در هدایت و جذب سرمایه‌گذاری‌ها در استان دارد و تلاش می‌شود با کمک دستگاه‌های خدمات‌رسان کمبودها و کاستی‌های موجود در شهرک‌های صنعتی مرتفع شود.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان اردبیل ایجاد زیرساخت‌ها و فراهم کردن زمینه‌های حضور سرمایه‌گذاران را یکی از دغدغه‌های مهم و جدی این شرکت ذکر کرد و گفت: با حمایت مسئولان امسال بیش از ۲۰ طرح عمرانی با اعتباری بالغ بر سه هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال در شهرک‌های صنعتی استان اجرا شد.

علایی ادامه داد: برای رسیدن به اهداف اقتصادی و تحقق سیاست‌های اعلامی رهبر معظم انقلاب، نیازمند استفاده از تمامی ظرفیت‌های ممکن هستیم و امیدواریم با اقداماتی که به منظور حمایت از تولید و اشتغال انجام می‌شود روند رو به رشد توسعه صنعتی استان تداوم و گسترش یابد.

وی با اشاره به فعالیت ۲۰ شهرک و ناحیه صنعتی در استان، بیان کرد: تاکنون در شهرک‌ها و نواحی صنعتی، بیش از یک هزار و ۵۵۰ قرارداد حق بهره‌برداری زمین با متقاضیان و سرمایه‌گذاران منعقد شده است که از این تعداد، ۷۰۰ واحد تولیدی با اشتغال بیش از ۱۳ هزار نفر موفق به اخذ پروانه بهره‌برداری شده‌اند.

علایی یکی از مزایای حضور تولیدکنندگان در شهرک‌های صنعتی را کاهش هزینه‌های ساخت‌وساز اعلام کرد و گفت: حضور در شهرک‌های صنعتی به دریافت مجوزهای اولیه از ادارات مختلف نیازی ندارد، چون‌که این‌کار در گذشته توسط شرکت شهرک‌های صنعتی انجام شده است.

ایجاد ناحیه صنعتی جدید در بیله‌سوار مغان

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان اردبیل از ایجاد ناحیه صنعتی جدید در شهرستان بیله‌سوار با هدف تامین زمین صنعتی جدید برای سرمایه‌گذاران، رونق تولید و اشتغال خبر داد.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان اردبیل اظهار کرد: فراهم کردن مقدمات حضور سرمایه‌گذاران در استان با تامین زیرساخت‌ها ممکن خواهد شد و بسترسازی برای رونق تولید و اشتغال ضرورتی مهم برای توسعه صنعتی است.

وی افزود: به منظور توسعه شهرک‌های صنعتی، برنامه‌های این شرکت به صورت کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلند‌مدت طراحی شده و برای رسیدن به اهداف مورد نظر، نیازمند اختصاص اعتبارات عمرانی و کمک دستگاه‌های خدمات‌رسان برای تامین زیرساخت‌ها هستیم.

رونق اقتصادی و کشاورزی

فرماندار بیله‌سوار هم در این بازدید با اشاره به این که ناحیه صنعتی جدید این شهرستان رونق اقتصادی و کشاورزی منطقه را به دنبال خواهد داشت، گفت: این ناحیه در زمینی به مساحت ۵۰ هکتار در این شهرستان راه‌اندازی خواهد شد.

صاحبعلی اصغری بر لزوم مکان یابی استقرار واحدهای پروژه و نیز پیگیری‌های این حوزه تاکید کرد و افزود: این ناحیه حدید صنعتی در جوار شهرک صنعتی روح کندی راه‌اندازی می‌شود تا واحدهای تولیدی و اقتصادی منطقه فعال شود.

وی ادامه داد: ناحیه صنعتی روح کندی بیله‌سوار در زمینی به مساحت ۱۰ هکتار دایر است و ۱۹ قرارداد دارد که هشت مورد به مرحله بهره‌برداری رسیده و پنج مورد نیز فعال است.

اصغری افزود: تمام زیرساخت‌ها از جمله آب، برق، گاز، تلفن و جاده دسترسی به این ناحیه صنعتی تقویت شده است.

فرماندار بیله‌سوار همچنین با اشاره به موقعیت استراتژیک شهرستان بیله‌سوار در بحث صادرات، واردات، کشاورزی و پایاب سد خدا آفرین اظهار کرد: طی ۲ سال اخیر واحدهای جدیدی در حوزه کشاورزی از جمله واحدهای خشک‌کنی محصولات کشاورزی در ناحیه صنعتی روح کندی راه‌اندازی شده و با توجه به ارائه مشوق‌های سرمایه‌گذاری و معافیت‌های مالیاتی این ناحیه صنعتی می‌تواند در آینده سرمایه‌گذاری‌های کلان و بسیار خوبی داشته باشد.

سخن پایانی

استان اردبیل، دارای ظرفیت‌های گوناگونی در حوزه صنعت به‌ویژه در بخش‌های انرژی، معادن و کشاورزی است. استان اردبیل به علت دور بودن از شهرهای صنعتی و مرکزی کشور، فاقد صنایع مادر همچون کارخانه‌های دولتی عمده در حوزه‌های فولاد، پتروشیمی و... است، افزون بر این، تعدد و تنوع شرکت‌های صنعتی خصوصی در استان اردبیل در مقایسه با استان‌های صنعتی کشور اندک است. در واقع، با مراجعه به وب سایت «پایگاه اطلاعات صنعتی ایران»، می‌توان به این واقعیت پی برد.

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین