-

بزرگ‌ترین دغدغه اروپایی‌ها چیست؟

بر اساس یک نظرسنجی تازه که در تمام ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا صورت گرفته است، بیش از ۶۰ درصد از پاسخ‌دهندگان معتقدند که اتحادیه اروپا باید حمایت خود از اوکراین را افزایش داده و در عین حال از ایده آتش‌بس با مسکو پشتیبانی کند.

بزرگ‌ترین دغدغه اروپایی‌ها چیست؟

همزمان با آغاز شمارش معکوس تا انتخابات پارلمان اروپا در ماه ژوئن، مشخص شده است که اروپایی‌ها به مقوله ورود مهاجران با نوعی بدگمانی فزاینده نگاه می‌کنند.

بر اساس تازه‌ترین نظرسنجی انجام شده با مشارکت کانال تلویزیونی فرانسوی-آلمانی «آرته» و روزنامه اسپانیایی «اِل پائیس» هفت نفر از هر ۱۰ اروپایی معتقدند که کشورشان بیش از حد مهاجر می‌پذیرد.

بخشی از این نظرسنجی نشان می‌دهد که ۸۵ درصد از پاسخ دهندگان احساس می‌کنند که اتحادیه اروپا باید اقدامات بیشتری برای مبارزه با مهاجرت غیرقانونی انجام دهد.

این در حالی است که تنها ۳۹ درصد معتقدند که اروپا همچنان به مهاجر نیاز دارد. بلغارستان (۷۴ درصد از پاسخ دهندگان)، جمهوری چک (۷۳ درصد)، مجارستان و قبرس (هر دو با ۶۸ درصد) از جمله کشورهایی هستند که بیشتر مردم آن‌ به موضوع ورود مهاجران به دیده یک مشکل نگاه می‌کنند.

برعکس در ایتالیا، کشوری که در سال گذشته میلادی بیشترین تعداد مهاجران (نزدیک به ۱۵۸ هزار نفر) را به طور پذیرفته است، تنها ۴۴ درصد از پاسخ دهندگان ورود مهاجران را مشکل و تنها ۱۴ درصد آن را یک مشکل اساسی می‌دانند.

در یونان و اسپانیا، به عنوان کشورهای دوم و سوم با بیشترین میزان ورود مهاجر در سال ۲۰۲۳، تنها ۱۱ درصد از پاسخ دهندگان این موضوع را بیشترین نگرانی برای خود می‌دانند که کماکان کمتر از میانگین اروپایی ۱۷ درصد است.

 با این حال، یونان کشوری است که بیشتر مردم (۹۰ درصد) معتقدند کشورشان مهاجران زیادی را پذیرفته است. این آمار و ارقام، حاصل نتایج یک نظرسنجی آنلاین است که بین ۲۷ مارس تا ۹ آوریل (۸ تا ۲۱ فروردین) در ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا انجام شده است و در آن ۲۲ هزار و ۷۲۶ نفر بالای ۱۵ سال به تناسب جمعیت هر کشور شرکت کردند.

بعد از مقوله ورود مهاجران، حوزه سلامت (با ۴۱ درصد) بزرگ‌ترین نگرانی اروپایی‌ها محسوب می‌شود. در جایگاه سوم نیز جنگ در اوکراین (با ۳۸ درصد) قرار دارد. محیط‌زیست و تورم با ۲۴ درصد در رتبه بعدی قرار دارند.

البته به تفکیک هر کشور، نگرانی‌های مردم و ترتیب اولویت‌ آن متفاوت است.

 به عنوان مثال  در فرانسه، قدرت خرید یک نگرانی اصلی است؛  در لهستان مردم به طور ویژه بر مسئله امنیت متمرکز هستند؛  ایرلندی‌ها بیشتر درگیر مسکن و اسپانیایی‌ها در مورد بیکاری خیلی نگران هستند.

ضرر و زیان عضویت در اتحادیه اروپا

این نظرسنجی تصویری کلی از نگرانی‌های مردم اروپایی‌ در فاصله زمانی یک ماه مانده تا انتخابات پارلمان اروپا بین ۶ تا ۹ ژوئن به ما می‌دهد؛ انتخاباتی که بیش از ۴۰۰ میلیون نفر از ۲۷ کشور اتحادیه اروپا برای رأی دادن در شرکت خواهند کرد.

رأی‌دهندگان قرار است ۷۰۵ نماینده پارلمان اروپا را انتخاب کنند که ترکیب آنها نقش مهمی در تعیین موضوعاتی مانند پیشبرد یا توقف سیاست‌های دفاعی اروپا و همچنین حمایت از ابتکارات با هدف پایداری محیط‌زیست ایفا خواهد کرد. ناگفته نماند که تلاش‌‌ها برای‌گذار به اروپای سبز با مخالفت جناح راست افراطی روبه‌رو است و پیش‌بینی می‌شود که راست افراطی در انتخابات آتی به موفقیت چشمگیری دست یابد.

پرتغال خوش‌بین‌ترین کشور

از نظر اقتصادی، ۷۳ درصد از پاسخ‌دهندگان در این نظرسنجی نسبت به آینده شخصی خود خوش بین هستند، اگرچه ۵۷ درصد همچنان معتقدند که وضعیت اقتصادی اتحادیه اروپا بدتر شده است و ۶۳ درصد نیز همین نظر را در مورد کشور خود دارند.

تنها یک سوم از پاسخ دهندگان معتقدند که تصمیمات اتحادیه اروپا تأثیر مثبتی بر زندگی آنها دارد. فقط کشور پرتغال است که اکثریت آن (معادل ۵۱ درصد) معتقد هستند که اتحادیه اروپا بر زندگی آنها تأثیر مثبت داشته است.

پس از پرتغال اسپانیا، لوکزامبورگ، مالت و رومانی قرار دارند که همگی با ۴۳ درصد معتقد هستند که نقش اتحادیه اروپا در زندگی آنها مثبت بوده است.

در طرف مقابل، فرانسه و جمهوری چک (هر کدام با ۲۱ درصد) کمترین تاثیر مثبت اتحادیه اروپا بر زندگی آنها را قائل هستند و پس از آن مجارستان (۲۴ درصد) و هلند (۲۶ درصد) قرار دارند.

در کل جمعیت اتحادیه اروپا، تنها ۹ درصد اذعان دارند که بیشتر از ملیت خود احساس اروپایی بودن می‌کنند. در بسیاری از کشورهایی که اخیراً به اتحادیه اروپا ملحق شده‌اند از جمله رومانی (۸۲درصد)، بلغارستان (۸۱ درصد)، یونان و لتونی (۷۹درصد)، شهروندان معتقد هستند که هنگام رأی دادن، نیازهای ملی خود را بر نیازهای اروپایی ترجیح خواهند داد.

با این حال، بیشتر کشورها مایلند که سیاست مشترک اروپا، به ویژه در زمینه دفاع (۷۲ درصد) و مهاجرت (۷۰ درصد) تقویت شود. در واقع، این نظرسنجی تصویری از اروپا را ترسیم می‌کند که در آن مردم به دو دسته تقسیم می‌شوند؛ گروهی که بواسطه جنگ بین روسیه و اوکراین بیش از پیش نگران «پایان جهان» هستند و کسانی که بیشتر روی مسائل اقتصادی «آخر ماه» خود تمرکز دارند.

دسته اول شامل استونی، فنلاند و لهستان می‌شود که به مرزهای روسیه نزدیک‌تر هستند. اما گروه دوم که بیشتر نگران از دست دادن قدرت خرید هستند، فرانسه، بلژیک، اسپانیا و پرتغال را در بر می‌گیرد.

ممکن است بسیاری فکر کرده باشند که تهاجم تمام‌عیار روسیه به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، احساس تعلق به اتحادیه اروپا را در بین مردم اروپایی تقویت کرده باشد. اما این‌طور نشد.

تنها ۱۴ درصد از شهروندان می‌گویند که در حال ‌حاضر بیشتر از دوران قبل از حمله به اوکراین احساس اروپایی بودن می‌کنند؛ چه بسا ۱۵ درصد از افراد مورد بررسی، خود را از همان ابتدای درگیری هم کمتر اروپایی

می‌دانستند.

نگرانی اروپایی ها از یک جنگ قریب‌الوقوع

این نظرسنجی نشان می‌دهد که ۶۲ درصد از اروپایی‌ها از جنگ قریب‌الوقوع با روسیه نگران هستند، ترسی که به شدت در کشورهایی که از لحاظ جغرافیایی نزدیک به کشور مهاجم هستند، مانند لهستان، کشورهای بالتیک، فنلاند و رومانی احساس می‌شود.

 تنها ۳۰ درصد فکر می‌کنند که اروپا منابع نظامی کافی برای پاسخ به یک حمله احتمالی دارد. اگرچه ۶۱ درصد معتقدند که اتحادیه اروپا باید حمایت خود از اوکراین را تقویت کند، اکثریت مشابه (۶۳ درصد) معتقدند که آتش‌بس باید موضوع مذاکره قرار گیرد.

 تنها ۳۰ درصد فکر می‌کنند که اروپا منابع نظامی کافی برای پاسخ به یک حمله احتمالی دارد. اگرچه ۶۱ درصد معتقدند که اتحادیه اروپا باید حمایت خود از اوکراین را تقویت کند، اکثریت مشابه (۶۳ درصد) معتقدند که آتش‌بس باید موضوع مذاکره قرار گیرد.

توجه جهانی به اقتصاد سفر و گردشگری

صنعت سفر و گردشگری در سال ۲۰۲۴ با ۱۱ تریلیون دلار به تولید ناخالص داخلی جهانی کمک می‌کند.

بر اساس گزارش سالانه شورای جهانی سفر و گردشگری، یک دلار امریکا از هر ۱۰ دلار امریکا که در سال ۲۰۲۴ در سطح جهان خرج می‌شود، برای سفر خواهد بود، زیرا مردم به سرعت هتل‌ها، سفرهای دریایی و پروازها را رزرو می‌کنند.  انتظار می‌رود سهم صنعت سفر و گردشگری در تولید ناخالص داخلی جهانی به اوج جدیدی برسد زیرا مصرف‌کنندگان به طور فزاینده‌ای سفر را بخشی ضروری از بودجه خود می‌دانند.

شورای جهانی سفر و گردشگری تخمین می‌زند که سهم صنعت در تولید ناخالص داخلی جهانی در سال ۲۰۲۴ با ۱۲.۱ درصد افزایش سالانه به ۱۱.۱ تریلیون دلار خواهد رسید که ۱۰ درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی را تشکیل می‌دهد. این نشان دهنده افزایش ۷.۵ درصدی نسبت به رکورد قبلی ثبت شده در سال ۲۰۱۹ است.

جولیا سیمپسون، مدیرعامل این سازمان گفت باوجود برخی نگرانی‌ها در سال گذشته در مورد ورود ما به یک رکود جهانی و تورم بالا، امسال ما به دنبال این هستیم که سفر و گردشگری یک نیروگاه اقتصادی واقعی در سطح جهانی باشد. انتظار می‌رود هزینه سفر در اقتصادهای ایالات‌متحده، چین و آلمان بیشترین سهم را در تولید ناخالص داخلی داشته باشد.

رویترز گزارش کرد که انتظار می‌رود این بخش در سال ۲۰۲۴ از ۳۴۸ میلیون شغل یا ۱۳.۶ میلیون شغل بیشتر از سال ۲۰۱۹ حمایت کند. این صنعت هنوز در حال استخدام برای پر کردن مشاغل در زمینه به سرعت در حال گسترش است.

تداوم بحران فقر در عراق

طی سال‌های گذشته و به دلایل مختلف از جمله درگیری با داعش، شاهد بدتر شدن اوضاع فقر در میان مردم عراق بوده‌ایم. به نقل از شفق، طی سال‌های گذشته، اوضاع اقتصادی در عراق به دلایل مختلف بدتر شده است. شیوع ویروس کرونا از یک سو و جنگ با داعش که به آوارگی مردم و نابودی بسیاری از مناطق مسکونی در این کشور باشیم، موجب شده تا شاهد بدتر شدن اوضاع اقتصادی در این کشور باشیم.  علاوه بر آنچه گفته شد، فساد دولتی، مدیریت ضعیف منابع عمومی، به همراه شفافیت ضعیف و برخی دیگر از موارد موجب شده تا زندگی مردم در عراق سخت‌تر شود. از سوی دیگر شرایط کشاورزی و دامداری در عراق در کنار فعالیت‌های شیلات به خاطر تبعات تغییرات آب و هوایی و سدسازی ترکیه در بالادست دو رودخانه مهم دجله و فرات به میزان چشمگیری افت کرده است.  به طور کلی با وجود تلاش‌های دولت عراق برای بهبود اوضاع فقر در میان مردم این کشور و بالا بردن کیفیت مسکن، اما همچنان فساد گسترده در کنار تداوم درگیری و تنش موجب شده تا این تلاش‌ها خیلی اثربخش جلوه نکند. در ماه جولای مرکز استراتژیک حقوق بشر در عراق اعلام کرد که بیش از ۱۰ میلیون عراقی یا به عبارتی حدود ۲۵ درصد از جمعیت عراق زیر خط فقر زندگی می‌کنند. این موسسه اعلام کرده که با وجود تلاش‌های دولت عراق در بهبود اوضاع مسکن و زیر ساخت‌ها در این کشور بیکاری و فقر همچنان پابرجاست. گزارش این موسسه می‌افزاید که با وجود حمایت دولتی از ۲ میلیون خانوار، اما یک میلیون خانوار دیگر نیز نیازمند دریافت این کمک‌ها هستند و در بودجه سال ۲۰۲۴ این کشور منابع کافی برای این کار اختصاص نیافته است‌. نکته قابل تامل آنکه در عراق ۴ هزار محله فقیر نشین وجود دارد که بیش از ۳ میلیون نفر در این مناطق سکونت دارند.  حلال التان، کارشناس اقتصادی عراقی، معتقد است که آمارهای ارائه شده از سوی دولت عراق نسبت به فقر واقعی در این کشور نادرست بوده و برخلاف ارزیابی ۲۰ درصدی دولت، ۳۰ تا ۳۵ درصد از مردم این کشور درگیر فقر هستند. وی دلیل پایدار بودن فقر در عراق را ادامه درگیری و تنش، تحریم‌های اقتصادی و سوءمدیریت در استفاده از ثروت‌های این کشور عنوان کرده است.  این کارشناس عراقی همچنین بر این باور است که سیاست‌های حمایتی دولتی مقطعی بوده و کافی نیستند و این کشور باید به سمت بهبود زیر ساخت‌ها، احیای صنایع، و بهتر کردن اوضاع کشاورزی برود تا فقر و بیکاری را کاهش دهد. با این وجود اما دولت عراق در سال ۲۰۲۳ اعلام کرد که جایگاه این کشور در رتبه‌بندی سازمان ملل درباره فقر کشورها، ۲۰ پله بهبود پیدا کرده و از ۸۶ به ۶۶ رسیده است.  یکی از عوامل تأثیر‌گذار بر تداوم بحران فقر در این همسایه غربی کشورمان بالا بودن نرخ بیکاری در این کشور است. آمارهای موجود حاکی از آن است که همچنان ۱.۶۵ میلیون نفر در این کشور بیکار هستند. یکی از مهم‌ترین دلایل این حجم بیکاری در عراق، حضور حجم بالایی از اتباع خارجی شاغل در این کشور است به گونه‌ای که گفته می‌شود حدود یک میلیون تبعه خارجی در عراق مشغول به کار هستند که فقط اطلاعات ۴۰ هزار نفر از آنها به طور رسمی ثبت شده و مجوز رسمی دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین