-
تاکید تولیدکنندگان بر ضرورت فعال‌سازی واحدهای راکد

بوشهر هاب تجارت منطقه می‌شود

براساس برآوردهای انجام شده استان بوشهر سهم ۶.۵ درصدی از اقتصاد کشور را داشته و بر اساس ظرفیت‌های استان سیاست‌گذاری‌ها و برنامه‌ها در حوزه‌های خدمات و کشاورزی برای بهبود سهم این بخش در اقتصاد استان تغییر خواهد کرد

بوشهر هاب تجارت منطقه می‌شود

. چندی پیش نیز در نشستی با حضور مسئولان صمت این استان با نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی ، مشکلات صنعتی، معدنی و تجاری مردم این شهرستان در بخش تسهیلات صنعت، معدن و تجارت و رفع مشکلات تجاری و تجارت خارجی بررسی شد.

رفع مشکلات بندری بوشهر برای تسهیل تجارت با کشورهای همسایه و به عنوان هاب تجارت به طور جدی پیگیری می ‌ شود. معاون وزیر صمت و رئیس سازمان حمایت مصرف ‌ کنندگان و تولیدکنندگان عنوان کرد: استان بوشهر در بخش تجاری و گردشگری در میان پنج استان پر ظرفیت کشور قرار دارد و برای رفع مشکلات زیرساختی آن برای رونق در این عرصه ‌ ها تسهیل گری می ‌ شود. به گزارش روابط عمومی اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر ؛ حسین فرهیدزاده در حاشیه جلسه با نمایندگان مردم استان بوشهردر مجلس شورای اسلامی با حضور مدیر کل صمت استان بوشهرو رئیس اتاق اصناف مرکز استان عنوان کرد: احیای ۶۵ واحد تولیدی راکد استان بوشهر در دستور کار قرار گرفته و تسهیلات خوبی نیز به ‌ ویژه برای تامین زیرساخت ‌ های آنها اختصاص یافته است. فرهید زاده افزود: امسال شاهد افزایش چندبرابری این تسهیلات نسبت به گذشته هستیم که برای فعال ‌ سازی واحدهای راکد، نیمه فعال و واحدهای در حال ساخت به کار گرفته می ‌ شود. معاون وزیر صمت اظهار کرد: تکمیل شبکه برق ‌ رسانی به شهرک ‌ های صنعتی به عنوان یکی از پرتکرارترین مشکلات زیرساختی صنعت استان بوشهر مطرح است که مکاتبه و پیگیری لازم برای حل آن انجام می ‌ شود. وی افزود: هرچند بهبود وضعیت محورهای مواصلاتی این استان به طور مستقیم تحت تکلیف وزارت صنعت، معدن و تجارت نیست اما با توجه به حجم سرمایه ‌ گذاری ‌ هایی که در حوزه ‌ های معدنی و صنعتی انجام می ‌ شود، سازمان ‌ های این مجموعه در قالب عمل به مسئولیت ‌ های ‌ اجتماعی برای ایجاد این امکانات ورود می ‌ کنند. معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: توسعه اسکله ‌ های فولادی و پایین بودن آبخور بنادر و تامین اعتبار برای راه ‌ اندازی اسکله ‌ های معدنی از مهم ‌ ترین نیازمندی ‌ های استان بوشهر در حوزه تجاری است که در تعامل با سازمان بنادر و دریانوردی پیگیری می ‌ شود. فرهیدزاده ادامه داد: ضعف ‌ ها و درخواست ‌ های شهرستان ‌ های دهگانه استان بوشهر برای رونق در حوزه ‌ های صنعت، معدن و تجارت دسته ‌ بندی ‌ شده تا بالافاصله در مکاتبه با معاونت ‌ های این وزارتخانه، سازمان ‌ های بنادر و دریانوردی و وزارت جهاد کشاورزی پیگیری و تسهیلگری شود. وی ادامه داد: درباره برخی قوانین و مقررات تجاری صادرات محصولات استان بوشهر به ‌ ویژه در زمینه عوارض و مالیات آبزیان و گوجه خارج از فصل در این سفر مورد بحث قرار گرفت و برای تسهیلگری در این زمینه ‌ ها با جهاد کشاورزی نیز مذاکره و پیگیری می ‌ شود تا فعالان این حوزه ‌ ها بیشترین نفع را از صادرات این محصولات ببرند. معاون وزیر صمت و رئیس سازمان حمایت ازمصرف ‌ کنندگان و تولیدکنندگان گفت: با توجه به فروش نرفتن بخشی از خرمای تولیدی این استان حل مشکل نخلداران و جلوگیری از ضرر و زیان آنان مهم ‌ ترین اولویت و کار ویژه این وزارتخانه است. وی ادامه داد: همچنین با توجه به برپایی نمایشگاه غذایی در هفته ‌ های پیش ‌ رو، تلاش می ‌ شود امکاناتی برای فروش خرمای بوشهر در این نمایشگاه فراهم شود. فرهیدزاده یادآور شد: با فراهم شدن زمینه فروش محصول خرمای استان بوشهر در این نمایشگاه تلاش می ‌ شود از ضرر نخلداران بوشهری جلوگیری شود. وی با تاکید بر پرهیز از پیچیدن یک نسخه کلی در موضوع ‌ های مختلف برای استان ‌ ها گفت: از جمله کارهایی که باید در آینده مورد توجه قرار گیرد این است که باید تصمیمات گرفته شده به فراخور هر استان باشد تا به این صورت در برخی مواقع به حوزه تجارت آسیبی وارد نشود.

حمایت از واحدهای تولیدی

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر نیز حمایت از تولید را یکی از برنامه ‌ های مهم در استان بوشهر عنوان کرد و اظهارکرد: از همه ظرفیت ‌ ها برای حمایت از صنایع تولیدی در استان حمایت می ‌ شود. مهدی صفوی از انعقاد تفاهمنامه سه جانبه با صندوق حمایت از صنایع پیشرفته کشور خبر داد و اظهارکرد: این تفاهمنامه برای کمک به توسعه صنایع صنایع فناور، خلاق و پیشرفته بین صمت، استانداری و صندوق حمایت از صنایع پیشرفته منعقد شد. وی ظرفیت ‌ های صنعتی، سرمایه ‌ گذاری و اقتصادی استان بوشهر را برشمرد و گفت: این استان در عرصه صنایع نفت، گاز، پتروشیمی، صنعت خرما، پرورش آبزیان، کشتی ‌ سازی و صنایع فرآوری از ظرفیت مهمی برخوردار است که برای تقویت و حمایت آنها برای تولید محصولات صادراتی اقدامات مهمی انجام شده است. مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر از پرداخت تسهیلات صندوق حمایت از صنایع پیشرفته به واحدهای تولیدی استان خبر داد و گفت: سال گذشته ۵ میلیارد تومان به ۲ واحد تولیدی پیشرفته استان بوشهر پرداخت شد. صفوی اضافه کرد: امسال بر اساس برنامه ‌ ریزی از این مزیت و فرصت برای حمایت صنایع خلاق و پیشرفته استفاده بیشتری می ‌ شود.وی افزود: در استان بوشهر ۲۰۰ واحد تولیدی و صنعتی وجود دارد که قابلیت صنایع پیشرفته و حضور در پارک ‌ های علم و فناوری هستند.

برگشت واحدهای راکد به چرخه تولید

احمد محمدی ‌ زاده استاندار بوشهر نیز با اشاره به بررسی وضعیت شهرک ‌ های صنعتی استان بوشهر، از انتقال ادارات، سازمان ‌ ها و دستگاه ‌ های مختلف اجرایی بوشهر به خارج از شهر خبر داد و اظهارکرد: در این راستا این ادارات و دستگاه ‌ های دولتی در دولت شهر مستقر می ‌ شود. وی توسعه زیرساخت ‌ ها و توجه به درآمدزایی در شهرک ‌ ها و نواحی صنعتی را مورد تأکید قرار داد و گفت: از پساب تصفیه شده فاضلاب در توسعه فضای سبز شهرک ‌ های صنعتی و تأمین آب مورد نیاز صنایع استفاده شود. استاندار بوشهر پساب فاضلاب در شهرک ‌ های صنعتی را یک فرصت برای استفاده در طرح ‌ های مختلف دانست و بیان کرد: زیباسازی شهرک و نواحی صنعتی در دستور کار قرار گرفته شود. محمدی ‌ زاده فعالان در بخش تولید، اقتصاد و سرمایه ‌ گذاری را سربازان مقابله با جنگ اقتصادی دشمن دانست و افزود: همان گونه که رزمندگان در هشت سال دفاع مقدس از شأن و منزلت خاصی در جامعه برخوردار هستند، فعالان بخش تولید، اقتصاد و سرمایه ‌ گذاری هم به عنوان سربازان جبهه جنگ اقتصادی دارای قداست و منزلت هستند.

تعیین تکلیف اراضی شهرک ها و نواحی صنعتی

وی با تاکید بر تسریع در برگشت واحدهای راکد به چرخه تولید گفت: بخش ‌ های مختلف برای برگشت واحدهای راکد صنعتی و نیمه فعال به چرخه فعالیت در شهرک ‌ ها، نواحی صنعتی و منطقه ویژه اقتصادی کمک و تلاش کنند. استاندار بوشهر تعیین تکلیف اراضی واگذار شده در شهرک ‌ ها و نواحی صنعتی را مورد تأکید قرار داد و تصریح کرد: اراضی رها شده و غیرفعال در شهرک ‌ های صنعتی استان بوشهر تعیین تکلیف شود. محمدی ‌ زاده با بیان اینکه فعالیت در برخی اراضی واگذار شده در شهرک ‌ های صنعتی استان بوشهر متوقف شده است تاکید کرد: این اراضی در اختیار برخی افراد قرار گرفته و بدون اینکه عملیات خاصی برای سرمایه ‌ گذاری انجام دهند، دنبال افزایش ارزش افزوده و سودجویی هستند که باید هر چه زودتر تعیین تکلیف شود. وی الحاق اراضی جدید به شهرک ‌ های صنعتی استان بوشهر را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: ایجاد ۱۰ ناحیه صنعتی جدید در استان بوشهر در دستور کار قرار دارد.

سخن پایانی

انتظار می ‌ رود همه مسئولان به صورت ویژه در سال «مهار تورم و رشد تولید» برای حمایت از تولید تلاش کنند تا زمینه رفع مشکلات حوزه تولید و اشتغال در استان فراهم شود. رفع مشکلات بانکی و ارائه تسهیلات مناسب، تأمین زیرساخت ‌ های برق، آب، گاز، راه و غیره، رفع مشکلات بیمه ‌ ای و مالیاتی، تأمین مواد اولیه، تسریع در روند صدور مجوزها و… از جمله مسائلی است که رفع آنها می ‌ تواند زمینه توسعه تولید و اشتغال را فراهم سازد.

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین