-
دیده‌ور:

جذابیت صندوق ارزی برای سرمایه‌گذاری مردمی با ایجاد حق انتخاب در نحوه دریافت ارز در زمان تسویه

محمدحسین دیده‌ور، عضو هیات‌رئیسه اتاق مشترک بازرگانی ایران و اسپانیا: اصل ایده راه‌اندازی صندوق‌های سرمایه‌گذاری درآمد ارزی، ایده خوبی است و می‌تواند برای افرادی که قصد دارند منابع خود را در قالب‌های جدید سرمایه‌گذاری کنند، جذاب باشد. اگر سرمایه‌گذار بتواند با اطلاع کامل از شرایط، میان دریافت ارز یا معادل ریالی آن انتخاب کند، این ابزار می‌تواند برای طیف بیشتری از صاحبان منابع ارزی قابل استفاده باشد.

دیده‌ور

دیده‌ور در گفت‌وگو با خبرنگار صمت اظهار کرد: یکی از موضوعات مهم در زمینه تامین مالی ارزی صنایع کشور، موضوع مربوط به صندوق ارزی است که اولین صندوق ارزی در هفته گذشته رونمایی و عرضه شد.

وی افزود: فرض کنیم فردی ۵۰ هزار دلار در این صندوق سرمایه‌گذاری می‌کند و در زمان سررسید قرار است اصل سرمایه یا بازدهی او بر مبنای نرخ دلار محاسبه و پرداخت شود. در اینجا برای سرمایه‌گذار یک ریسک مهم ایجاد می‌شود، چراکه مشخص نیست نرخ ارز در زمان سررسید، نسبت به زمان ورود سرمایه چه تغییری خواهد کرد.

عضو هیات‌رئیسه اتاق مشترک بازرگانی ایران و اسپانیا ادامه داد: اگر نرخ دلار در این مدت افزایش پیدا کند، شرایط برای سرمایه‌گذار متفاوت خواهد بود.

دیده‌ور تصریح کرد: بهتر است صندوق‌های سرمایه‌گذاری درآمد ارزی از ابتدا دو گزینه مشخص را پیش روی سرمایه‌گذاران قرار دهند؛ به این معنا که فرد هنگام خروج از صندوق بتواند انتخاب کند که سرمایه و بازدهی خود را به صورت دلار دریافت کند یا معادل ریالی آن را بر اساس سازوکار مشخص صندوق دریافت کند.

وی گفت: این انتخاب می‌تواند بخشی از ریسک ناشی از نوسانات نرخ ارز را مدیریت کند. ممکن است فرد در زمان سرمایه‌گذاری تصور کند دریافت دلار برای او مناسب‌تر است، اما در زمان سررسید نرخ ارز کاهش پیدا کرده باشد و در چنین شرایطی، اگر امکان دریافت معادل ریالی وجود داشته باشد، سرمایه‌گذار بتواند بر اساس شرایط روز و منافع خود درباره نحوه دریافت سرمایه تصمیم بگیرد.

عضو هیات‌رئیسه اتاق مشترک بازرگانی ایران و اسپانیا تاکید کرد: البته این موضوع باید از ابتدا در مقررات و اساسنامه صندوق به‌صورت کاملاً شفاف مشخص شود و سرمایه‌گذار بداند در چه شرایطی می‌تواند یکی از این دو گزینه را انتخاب کند، نرخ تبدیل ارز چگونه محاسبه می‌شود و بازدهی نیز بر چه مبنایی به او تعلق خواهد گرفت.

دیده‌ور با بیان اینکه اقدام وزارت اقتصاد برای راه‌اندازی صندوق‌های درآمد ارزی اقدام بسیار خوبی است، اظهار کرد: اصل ورود به این حوزه و ایجاد ابزارهای جدید برای سرمایه‌گذاری ارزی قابل توجه است، اما برای موفقیت آن باید جزئیات اجرایی به‌گونه‌ای تنظیم شود که ریسک‌های احتمالی برای مردم و سرمایه‌گذاران به حداقل برسد.

وی خاطرنشان کرد: سرمایه‌گذار باید از همان ابتدا بداند اگر منابع ارزی خود را در اختیار صندوق قرار می‌دهد، چه میزان بازدهی دریافت خواهد کرد و در زمان خروج نیز چه گزینه‌هایی برای دریافت اصل سرمایه و سود خود در اختیار دارد. هرچه این سازوکار شفاف‌تر و قابل پیش‌بینی‌تر باشد، اعتماد سرمایه‌گذاران نیز افزایش پیدا خواهد کرد.

دیده‌ور تاکید کرد: جذابیت صندوق‌های درآمد ارزی فقط به معرفی این ابزار جدید محدود نمی‌شود، بلکه نحوه طراحی آن و میزان انعطاف‌پذیری در زمان بازپرداخت نیز اهمیت زیادی دارد. اصل ایده راه‌اندازی صندوق‌های سرمایه‌گذاری درآمد ارزی، ایده خوبی است و می‌تواند برای افرادی که قصد دارند منابع خود را در قالب‌های جدید سرمایه‌گذاری کنند، جذاب باشد. اگر سرمایه‌گذار بتواند با اطلاع کامل از شرایط، میان دریافت ارز یا معادل ریالی آن انتخاب کند، این ابزار می‌تواند برای طیف بیشتری از صاحبان منابع ارزی قابل استفاده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین