-

ایران در مدار تیتانیوم؛ افتتاح نخستین کارخانه کنسانتره تیتانیوم کشور در کهنوج کرمان

با دستور رئیس جمهور و حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت، نخستین کارخانه کنسانتره تیتانیوم ایران روز پنجشنبه ۲۶ تیر ۱۴۰۴ در شهرستان کهنوج استان کرمان به بهره برداری رسید، این پروژه عظیم معدنی، نقطه عطفی در خودکفایی صنعتی و توسعه اقتصادی جنوب کرمان محسوب می شود.

ایران در مدار تیتانیوم؛ افتتاح نخستین کارخانه کنسانتره تیتانیوم کشور در کهنوج کرمان

به گزارش صمت ؛مجموعه کنسانتره تیتانبوم کهنوج با ظرفیت تولید سالانه ۱۳۰ هزار تن کنسانتره با عیار ۴۵٪ و سرمایه گذاری۳ هزار میلیارد تومان (معادل ۳۰,۰۰۰ میلیارد ریال) با مشارکت شرکت صنایع فولاد آلیاژی پاساگارد و سازمان ایمیدرو  مورد افتتاح قرار گرفت .

همچنین در مورد اشتغالزایی؛ ایجاد ۳۰۰ تا ۴۰۰ شغل مستقیم و ۸۰۰ شغل غیرمستقیم (مجموعاً بیش از ۱,۱۰۰ فرصت شغلی) محقق خواهد شد .

معدن تیتانیوم کهنوج با وسعت ۴۰ کیلومترمربع، دارای ذخیره قطعی ۱۵۰ میلیون تن  و ذخیره احتمالی ۲۴۰ تا ۲۵۰ میلیون تن خواهد بود .

با افتتاح این پروژه کاهش وابستگی، تامین بخش عمده نیاز صنعت رنگسازی کشور به پیگمنت تیتانیومی و جلوگیری از خروج سالانه میلیونها دلار ارز خواهد بود.

«توسعه زنجیره ارزش»

آغاز فاز نخست تولید کنسانتره به عنوان حلقه اول زنجیره، با برنامه ریزی برای راهاندازی فازهای ۲ و ۳ در سال جاری جهت تولید فولاد آلیاژی می باشد.

«توسعه منطقه ای»

 تمرکز دولت بر هدایت صنایع آب بر به سواحل خلیج فارس و استفاده از مزیت لجستیکی (دسترسی به خطآهن و بنادر) در دستور برنامه خواهد بود همچنین تسریع در راهاندازی فازهای بعدی ضروری بوده و قرارگیری این واحد در نزدیکی خلیج فارس، صادرات و تامین نیاز داخلی را تسهیل خواهد نمود .

وزیر صمت در خصوص این افتتاح افزود ؛ این پروژه منحصربه فرد، نماد همکاری دولت و بخش خصوصی می باشد ،بومی سازی فناوری تولید کنسانتره، گامی برای تبدیل ذخایر راهبردی به مزیت تجاری که در این پروژه به دست آمده است .  

 

« چشمانداز آینده»  

با برنامه ریزی برای افزایش ظرفیت تولید در فازهای توسعه، این کارخانه می تواند: ایران را به یکی از بازیگران بازار جهانی تیتانیوم تبدیل کند علاوه بر این زیرساختهای صنایع هایتک (هوا فضا، پزشکی و رنگسازی) را متحول می سازد، همچنین افتتاح این پروژه الگویی برای توسعه معدنی در مناطق محروم جنوبی کشور خواهد بود .  

این پروژه صرفاً یک افتتاح معمولی نیست؛ نمادی از عبور ایران از مرحله خام فروشی به فرآوری عمیق مواد معدنی می باشد،تمرکز بر تولید فولاد آلیاژی در فازهای بعدی، نشان دهنده نقشه راه بلندمدت برای ایجاد ارزش افزوده در زنجیره تیتانیوم خواهد بود همچنین با توجه به وسعت معدن و زیرساختهای لجستیکی، کهنوج میتواند به قطب صنایع معدنی پیشرفته غرب آسیا تبدیل شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین