-

دولت تکلیف تامین مسکن برای جوانان را روشن کرد

وزارت راه و شهرسازی موظف است بر اساس قانون جوانی جمعیت و برنامه هفتم پیشرفت، توسعه افقی شهرها و عرضه زمین به مردم را در دستور کار قرار دهد. خانه‌های ویلایی و تک‌طبقه به دلیل نزدیکی بیشتر به فرهنگ ایرانی، با استقبال گسترده‌تری از سوی مردم مواجه هستند.

دولت تکلیف تامین مسکن  برای جوانان را روشن کرد

حبیب قاسمی، نماینده شهرضا و دهاقان در مجلس، تأمین مسکن را عامل مهمی در ایجاد انگیزه برای تشکیل خانواده و تحقق طرح جوانی جمعیت دانست. وی تأکید کرد که اجرای قوانین مصوب در حوزه حمایت از جوانان در بخش مسکن ضروری است، زیرا تنها از این طریق می‌توان به افزایش تشکیل خانواده و فرزندآوری در کشور امیدوار بود.

وی ادامه داد: به لحاظ قوانین مشکلی نداریم و به اندازه کافی قانون در مجلس در راستای تحقق طرح جوانی جمعیت تصویب شده است. به طور مثال، در برنامه هفتم توسعه تأکید خاصی بر سیاست‌های جمعیتی شده است. یکی از محورهای این برنامه، افزایش نرخ ازدواج و فرزندآوری از طریق حمایت‌های ساختاری مانند مسکن است. در همین راستا، در بند ۱۶ سیاست‌های کلی برنامه هفتم (ابلاغی رهبری) بر حمایت از جوانان در امر ازدواج و فرزندآوری با اولویت تأمین مسکن و اشتغال تأکید شده است.

قاسمی گفت: افزایش نرخ ازدواج به ۹ در هزار، نرخ باروری کل به حداقل ۲.۱ تا پایان برنامه از جمله اهداف کمی برنامه هفتم توسعه است. در اجرای این برنامه، دولت مکلف است سالانه حداقل ۲۰۰ هزار واحد مسکونی برای زوج‌های جوان با اولویت خانواده‌های دارای فرزند اول تا سوم احداث یا واگذار کند.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: اجرای مصوبات برنامه هفتم توسعه در حوزه حمایت از جوانان به لحاظ مسکن می‌تواند اثرگذاری بالایی در تحقق طرح جوانی جمعیت داشته باشد. قانون تسهیل ازدواج جوانان مصوب ۱۳۸۴ نیز با هدف کاهش سن ازدواج و رفع موانع اقتصادی تدوین شد.

وی ادامه داد: بر اساس ماده ۹ قانون تسهیل ازدواج جوانان مصوب ۱۳۸۴، دولت مکلف است متأهلین واجد شرایط را در اولویت دسترسی به فرصت‌های شغلی، وام اشتغال و وام مسکن قرار دهد. ماده ۱۰ نیز تصریح می‌کند که وزارتخانه‌های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سایر مؤسسات دارای مرکز آموزشی، موظفند در چارچوب بودجه سنواتی نسبت به ساخت و واگذاری خوابگاه‌ها برای متأهلین اقدام لازم را انجام دهند.

قاسمی گفت: در مجلس دولت را ملزم کردیم که قوانین موجود در حوزه مسکن را به منظور حمایت از جوانان و کمک به تحقق طرح جوانی جمعیت اجرایی کند. به ویژه عرضه زمین رایگان به متقاضیان و اعطای تسهیلات مناسب باید با جدیت در دستور کار باشد.

وی ادامه داد: این موضوع بر کسی پوشیده نیست که هر چقدر قوانین موجود در ارتباط با حمایت از جوانان برای خانه‌دار شدن با دقت بیشتری اجرایی شوند، انگیزه جوانان برای ازدواج بیشتر می‌شود. برعکس هر چقدر در اعطای زمین و تسهیلات مناسب به متقاضیان و به ویژه جوانان تعلل شود، روند تحقق طرح جوانی جمعیت با مشکل بیشتری مواجه می‌شود.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: وزارت راه و شهرسازی باید گسترش افقی شهرها و عرضه زمین به مردم طبق قانون جوانی جمعیت و برنامه هفتم پیشرفت را در دستور کار خود قرار دهد. مردم از خانه‌های ویلایی و تک‌طبقه استقبال بیشتری می‌کنند و این نوع خانه‌ها با فرهنگ ایرانی نزدیکی بیشتری دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین