-

نانواها در بحران مالی؛ آینده نامعلوم کسب‌وکارهای سنتی

عضو هیئت نمایندگان اتاق اصناف ایران هشدار داد که پرداخت ناکافی یارانه‌ها و مشکلات موجود در سامانه نانینو، نانوایان را به مرز ورشکستگی کشانده است. وی اجرای نادرست طرح‌های حمایتی و افزایش هزینه‌ها را به عنوان دلیل اصلی این بحران معرفی کرد.

نانواها در بحران مالی؛ آینده نامعلوم کسب‌وکارهای سنتی

سید مرتضی صادقی حسینی با اشاره به اینکه وضعیت نانوایان در هفته‌های اخیر رضایت‌بخش نیست، اظهار داشت: یارانه نان پرداخت شده، اما قیمت نان همچنان ثابت مانده است. هزینه‌های مربوط به کارگر، بیمه و گاز افزایش یافته و در صورت عدم تغییر قیمت نان، نانوایان ممکن است به ورشکستگی دچار شوند.

طبق اعلام اتاق اصناف ایران، نماینده استان گلستان در هیئت نمایندگان اتاق اصناف ایران درباره طرح استانی شدن قیمت نان اظهار داشت: ما مخالف این طرح هستیم چرا که تفاوت قیمت‌ها در استان‌ها مشکلاتی ایجاد خواهد کرد. تعیین قیمت نان بر اساس هر استان منجر به بی‌عدالتی و ناهماهنگی خواهد شد.

وی در پاسخ به نگرانی‌هایی که درباره افزایش قیمت نان و فشار بر مردم مطرح می‌شود، توضیح داد: اگر یارانه به درستی پرداخت شود، مردم ضرری نمی‌بینند. مردم حتی موافق افزایش قیمت نان هستند چرا که قیمت سایر اقلام مانند بیسکوییت و مواد غذایی بسیار بالاتر است. در واقع شاید مردم حاضر باشند یارانه به جای نانوایان، مستقیم به خودشان پرداخت شود.

نماینده استان گلستان در هیئت نمایندگان اتاق اصناف ایران درباره سامانه نانینو نیز گفت: این سامانه به درستی اجرا نشده و مشکلات زیادی برای نانوایان ایجاد کرده است. مثلاً سهمیه نان در برخی مناطق کاهش یافته و نانوایان به اشتباه متهم به فروش غیرمجاز می‌شوند. در برخی روستاها سامانه اصلاً نمی‌داند سهمیه مردم چقدر بوده و این باعث ضرر هم به نانوایان و هم به مردم شده است.

وی افزود: اجرای این طرح‌ها نه‌تنها به نفع نانوا نبوده بلکه باعث سردرگمی و کاهش سهمیه‌ها شده است. سامانه بر اساس داده‌هایی تصمیم‌گیری می‌کند که با واقعیت فاصله دارد. مثلاً در شهرستان یا روستاهایی مانند نراب، سامانه حتی موقعیت جغرافیایی را به درستی تشخیص نمی‌دهد و سهمیه آرد نانوایی کاهش یافته است.

صادقی حسینی افزود: هوش مصنوعی به کار رفته در سامانه نتوانسته به درستی مناطق مختلف را شناسایی کند و این موضوع باعث شده که نانوایان و مردم متحمل خسارت شوند.

منبع: رکنا

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین