-

ذوق دلار از مذاکرات | ضرر سنگین خریداران در راه است؟

دلار آزاد به دنبال دریافت دو سیگنال مثبت از ایران و آمریکا، سه سطح قیمتی را از دست داد و به محدوده ۷۹ هزار تومان کاهش یافت.

ذوق دلار از مذاکرات | ضرر سنگین خریداران در راه است؟

بازار ارز در سوم اردیبهشت شاهد کاهش بی‌سابقه قیمت دلار بود. دلار آزاد که پیش از این در محدوده ۱۰۵ هزار تومان معامله می‌شد، در روزهای اخیر سه کانال قیمتی را از دست داد و دیروز به حدود ۷۹ هزار و ۹۰۰ تومان رسید. این کاهش قابل توجه عمدتاً به دو سیگنال سیاسی غافلگیرکننده مرتبط بود که انتظارات تورمی در بازار را به شدت کاهش داد.

سیگنال اول: عراقچی و دعوت به همکاری با سرمایه‌گذاران آمریکایی

نخستین سیگنال تأثیرگذار، انتشار متن سخنرانی لغوشده عباس عراقچی در کنفرانس بین‌المللی کارنگی بود. در این متن، عراقچی از آمادگی ایران برای امضای قراردادهای مشترک در حوزه انرژی هسته‌ای با شرکت‌های آمریکایی خبر داده و تأکید کرده بود که جمهوری اسلامی هیچ مانعی برای همکاری‌های علمی و اقتصادی با آمریکا نمی‌بیند. تحلیلگران این موضع را گامی مهم در جهت کاهش تنش‌ها و ریسک‌های ژئوپلیتیکی ارزیابی کردند.

ذوق دلار از مذاکرا تتمام شد

سیگنال دوم: ترامپ از «دیدارهای بسیار خوب» گفت

در دومین سیگنال، دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا در جمع خبرنگاران در کاخ سفید اعلام کرد که «دیدارهای بسیار خوبی با ایران» داشته‌اند. این اظهارات در فضای رسانه‌ای و بازار، به‌عنوان چراغ سبز به احیای روابط و احتمالا کاهش تحریم‌ها تفسیر شد. نتیجه آن، افزایش چشمگیر عرضه دلار در بازار آزاد و کاهش سریع قیمت‌ها بود.

کاهش اختلاف قیمت رسمی و آزاد

هم‌زمان با افت قیمت دلار در بازار آزاد، نرخ رسمی دلار در مرکز مبادله نیز کاهش یافت و به رقم ۷۱ هزار و ۲۸۹ تومان رسید. فاصله بین نرخ آزاد و رسمی که روز دوشنبه حدود ۱۵.۸ درصد بود، اکنون به حدود ۱۲ درصد کاهش یافته و این موضوع نیز به تثبیت نسبی انتظارات در بازار کمک کرده است.

حباب سکه در حال تخلیه

کاهش نرخ دلار، اثر خود را به‌وضوح در بازار سکه نیز نشان داد. سکه امامی به ۷۱ میلیون و ۳۸۵ هزار تومان رسید و حباب آن از ۸.۳ میلیون تومان به ۶.۶ میلیون تومان افت کرد. کارشناسان معتقدند که کاهش حباب سکه ناشی از افت ریسک‌های سیاسی و تعدیل انتظارات تورمی در فضای کلان کشور است.

نگاه به آینده: ادامه روند یا برگشت قیمت؟

بازار ارز اکنون در وضعیت انتظار برای تحولات بیشتر سیاسی قرار دارد. اگر روند تنش‌زدایی ادامه پیدا کند و اخبار مثبت بیشتری از مذاکرات مخابره شود، احتمال تثبیت یا حتی افت بیشتر نرخ دلار وجود دارد. اما اگر سیگنال‌های سیاسی متوقف شوند یا تنش‌ها مجدداً اوج بگیرند، بازگشت قیمت‌ها نیز دور از انتظار نخواهد بود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین