«رشد بورس تحت تاثیر بانکی‌ها»

در روزی که ارزش معاملات خرد بازار سرمایه بعد از ۱۹ روز از مرز ۱۰ هزار میلیارد تومان عبور کرد، شاخص کل بورس تهران ۰.۸۷ درصد مثبت شد اما شاخص هموزن بدون تغییر خاصی در سطح ۸۳۰ هزار واحدی باقی ماند.

«رشد بورس تحت تاثیر بانکی‌ها»

معاملات امروز بازار سرمایه در حالی به پایان رسید که شاخص کل بورس تهران ۰.۸۷ درصد مثبت شد و به سطح ۲ میلیون و ۸۳۰ هزار واحدی رسید. سطحی که بالاترین میزان در ۲۰ روز معاملاتی اخیر بود. در حالی که آغاز معاملات امروز با سبزپوشی بیش از ۶۰ درصد نمادهای معاملاتی همراه بود اما بعد از ۲۱۰ دقیقه معامله، در نهایت ۶۴ درصد از نمادها سرخپوش کار خود را خاتمه دادند. این موضوع باعث شد شاخص هم‌وزن در نهایت تنها ۲۰۲ واحد رشد تغییر چندانی را تجربه نکند.

در جریان معاملات امروز، ارزش معاملات خرد (سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی) از مرز ۱۰ هزار میلیارد تومان عبور کرد. این بالاترین رقمی است که ۱۵ اسفند سال گذشته به ثبت می‌رسد. با این حال خروج پول ۵۲۰ میلیارد تومانی از بازار دوباره نشان داد که بازار هنوز نتوانسته اعتماد سهامداران را آن طور که باید جلب کند.

بانکی‌ها همانند روزهای قبل بیشترین ارزش معاملات خرد را داشتند. نمادهای این گروه در مجموع حدود ۱۴۰۰ میلیارد تومان داد وستد شدند و فلزات اساسی و گروه محصولات شیمیایی هم با بیش از ۴۳۰ میلیارد تومان در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند. امروز معاملات صندوق‌های طلایی بورس هم در محدوده منفی دنبال شد و احتمالا دومین روز خروج پول از این صندوق‌ها تا پایان ساعت معاملاتی (۱۸) به ثبت برسد.

از نظر ورود پول حقیقی هم بانکی‌ها امروز بهترین عملکرد را داشتند و ۳۰۰ میلیارد تومان پول حقیقی به این گروه وارد شد. این در حالی بود که صندوق‌های سهامی امروز با خروج سنگین ۶۴۰ میلیارد تومانی سرمایه حقیقی همراه بودند و در میان صنایع هم سیمانی‌ها حدود ۷۰ میلیارد تومان خروج پول داشتند.

بازارسرمایه هفته خوبی را شروع نکرد

امیر عباس باقری – کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با اکوایران گفت: در هفته‌ای که گذشته، وضعیت بازارسرمایه ایران به گونه‌ای بود که به نظر می‌رسید بازار به خوبی شروع نکرده است.

وی در ادامه افزود: شاخص کل در سه روز اول با کاهش بیش از 2درصد روبرو شد و شاخص هم‌وزن نیز در حدود نیم درصد کاهش داشت.

بازار سهام با خبر مذاکرات زیر و رو شد

این فعال بازارسرمایه تصریح کرد: انتظار می‌رفت این روند تا پایان هفته ادامه پیدا کند، به خصوص باتوجه به اخبار سیاسی که نشان می‌داد احتمال توافق بین ایران و آمریکا روز به روز کم‌رنگ‌تر می‌شود.

به گفته باقری؛ مصاحبه شب دوشنبه ترامپ و اعلام مذاکره مستقیم در روز ۲۳ فروردین، روند بازار را به طور کامل تغییر داد؛ این خبر به طور غیرمنتظره‌ای بازار را به سمت رشد سوق داد؛ به طوری که روز سه‌شنبه بیشتر از 50 هزار واحد رشد شاخص کل را شاهد بودیم و وضعیت برای شاخص هم‌وزن نیز بسیار مناسب بود.

نگرانی از مذاکرات روز شنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۴

وی در ادامه خاطرنشان کرد: در آخرین روز معاملاتی این هفته، شاخص کل با رشد بیش از 24 هزار واحدی به پایان رسید، اما نکته نگران‌کننده امروز ترس از نتیجه مذاکرات روز شنبه بین سید عباس عراقچی و استیو ویتکاف در عمان بود که باعث شد عرضه ها در طول بازار روز چهارشنبه نسبت به سه‌شنبه زیادتر باشند.

سبزپوشی تالار شیشه ای در سومین هفته فروردین ماه

باقری در نهایت گفت:  با این حال، حجم تقاضا توانست این عرضه را پوشش دهد و پایان هفته خوبی را برای سرمایه گذاران رقم بزند.

منبع: اکوایران

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین