پالایشگاه نفت تهران با ظرفیت ۲۵۰ هزار بشکه نفت خام در روز،نقش مهمی در تامین فرآوردههای نفتی کشور ایفا می کند
ظرفیت پالایشگاه تهران بهعنوان یکی از پالایشگاههای بزرگ کشور، روزانه ۲۵۰ هزار بشکه نفت خام است که نقش مهمی در تأمین فرآوردههای نفتی کشور ایفا میکند
وریر نفت با تأکید بر اولویتبندی طرحهای پالایشی متناسب با حجم سرمایههای موجود، گفت: همسو با نامگذاری سال ۱۴۰۴ بهعنوان «سرمایهگذاری برای تولید» از سوی رهبر انقلاب، جذب سرمایههای مردمی برای اجرای طرحهای پالایشی کوچک در دستور کار قرار دارد.
به گزارش صمت ، محسن پاکنژاد در جریان بازدید از شرکت پالایش نفت تهران با تبریک سال نو و آرزوی قبولی طاعات و عبادات در ماه مبارک رمضان، بیان کرد: امروز فرصت مناسبی پیش آمد تا در یکی از پالایشگاههای ۱۰ گانه کشور که خوراک نفت و میعانات گازی دریافت می کنند، حاضر شویم.
وی با اشاره به اینکه ظرفیت پالایشگاه تهران بهعنوان یکی از پالایشگاههای بزرگ کشور، روزانه ۲۵۰ هزار بشکه نفت خام است که نقش مهمی در تأمین فرآوردههای نفتی کشور ایفا میکند، افزود: طرحها و پروژههایی در این پالایشگاه تعریف شده است که بخشی از این طرحها در سال جاری و بخشی نیز در سالهای آینده به بهرهبرداری میرسد.
وزیر نفت ادامه داد: تعدادی از این طرحها مربوط به کیفیسازی فرآوردههای نفتی در پالایشگاه تهران است که در اجرای تعهدات زیستمحیطی نقش مهمی دارد. همچنین طرحهایی نیز برای افزایش کمیت تولید فرآوردههای نفتی در این پالایشگاه در حال اجرا است تا بتوانیم اهداف برنامه هفتم توسعه را محقق کنیم. در حال حاضر، این طرحها پیشرفت خوبی دارند و در زمانبندی مشخص به بهرهبرداری خواهد رسید.
استفاده از نفتخام در زنجیره ارزش به جای صادرات
پاکنژاد با بیان اینکه در حوزه استفاده از نفتخام در زنجیره ارزش به جای صادرات، برنامههای متنوعی در دستور کار قرار دارد، افزود: بخشی در زمینه توسعه پتروپالایشگاهها در کشور است، همچنین توسعه پالایشگاهها و پتروپالایشگاههای کوچک با تمرکز بر استفاده از ظرفیتهای مردمی در دستورکار قرار دارد.
وی تأکید کرد: با توجه به نامگذاری امسال از سوی رهبر انقلاب به نام «سرمایهگذاری برای تولید»، تمرکز بر جذب سرمایههای مردمی و غیردولتی برای اجرای طرحهای پالایشی کوچک خواهد بود بهگونهای که با سرمایههای خرد قابل اجرا باشد.
وی با قدردانی از تلاشها و زحمات کارکنان صنعت نفت در بخشهای مختلف، بیان کرد: در سال گذشته همچنین رکوردهایی را در زمینه تأمین و تحویل نفتگاز به نیروگاهها داشتیم تا آنجا که در روزهایی در فصل سرد، روزانه ۶۰ میلیون لیتر نفتگاز به نیروگاه ها تحویل شد که در نوع خود بینظیر است. امسال و برای اینکه زمستان پیش رو را با کمترین چالش پشت سر بگذاریم، برنامهریزیهایی کردیم تا ذخایر سوخت را در حد مناسبی قرار دهیم.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت تهران گفت،با استقرار دولت چهاردهم تحقق یافت:
افزایش ۱.۲ میلیون لیتری تولید بنزین در پالایشگاه تهران
مدیرعامل شرکت پالایش نفت تهران اعلام کرد: از زمان استقرار دولت چهاردهم با افزایش ظرفیت خوراک پالایشگاه بهمقدار ۲ هزار بشکه در روز، تولید بنزین از ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار لیتر به ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار لیتر در روز افزایش یافته است.
عباس محسنی نیکوگفتار در گفتوگو با خبرنگار شانا با بیان اینکه افزایش تولید بنزین در پالایشگاه تهران با بهکارگیری ظرفیتهای خالی واحدهای بنزینسازی و تأمین خوراک از منابع دیگر پالایشگاهها محقق شده است، اظهار کرد: طرحهای توسعهای مختلفی در پالایشگاه تهران در دست اجراست و هدف از اجرای این طرحها تولید ﻣﺤﺼﻮﻻت ﺟﺪﯾﺪ ﺑﺎ ارزش اﻓﺰوده ﺑﺎﻻ، توسعه ﺳﺒﺪ محصولات پالایشگاه، ارﺗﻘﺎی پایداری پالایشگاه و کمک به ناترازی سوخت کشور است.
وی با اشاره به اینکه تاکنون پیشرفتهای قابل ملاحظهای در این طرحهای توسعهای حاصل شده است، بیان کرد: از جمله مهمترین پروژههای پالایشگاه تهران طرحهای کیفیسازی بنزین پالایشگاه (طرح CCR)، انتقال و تصفیه پساب شهری در داخل پالایشگاه، طرح جامع کیفیسازی نفتکوره، تولید حلال هگزان، پروژه احداث پست ۶۳ کیلوولت، طرح بازیابی گازهای مشعل FGR، احداث نیروگاه خورشیدی با ظرفیت ۵۰۰ مگاوات و تصفیه کاستیک مستعمل (Spent Caustic) است که با پیگیریهای انجامشده، انتظار میرود در سال ۱۴۰۴ تعدادی از این طرحها به بهرهبرداری برسند.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت تهران، پروژه بنزینسازی (طرح CCR) این پالایشگاه را یکی از بزرگترین طرحهای زیستمحیطی پایتخت دانست و گفت: هدف از اجرای این پروژه پیشگیری از خامفروشی نفتای موجود در پالایشگاه و افزایش کمّی و کیفی بنزین تولیدی است و با اجرای این طرح پیشبینی میشود تولید بنزین یورو ۵ افزایش یابد.
محسنی نیکوگفتار با بیان اینکه با اجرای پروژه بنزینسازی (طرح CCR) کل بنزین این پالایشگاه منطبق با مشخصات
استاندارد یورو ۵ تولید میشود که تأثیر مستقیمی بر کاهش آلایندههای زیستمحیطی در کلانشهرها خواهد داشت، اظهار کرد: این پروژه با سرمایهگذاری بهمبلغ ۳۵۴ میلیون یورو در بخش خرید و ۳۹ هزار میلیارد ریال در بخش ریالی در حال پیگیری است و پیشبینی میشود واحدهای عملیاتی این طرح تا نیمه نخست سال ۱۴۰۵ تکمیل شود.
وی با اشاره به اینکه پالایشگاه تهران بهمنظور ایفای نقش مسئولیت اجتماعی خود پروژههای متعددی را در دستور کار قرار داده است، بیان کرد: طرح انتقال و تصفیه پساب ازجمله پروژههایی است که بهمنظور ایفای مسئولیت اجتماعی در دست اجرا قرار دارد. با اجرای این طرح پالایشگاه تهران قادر خواهد بود سالانه ۱۹ میلیون مترمکعب پساب فاضلاب جنوب تهران را تصفیه و از آن در فرآیندهای پالایشگاه استفاده کند که این اقدام سبب کاهش 1.5درصدی مصرف آب شرب شهری میشود که گامی بزرگ در مدیریت بحران آب کشور است.