سیستم تلفن سانترال چیست؟
تمامی کسب و کارها برای ایجاد ارتباط داخلی و خارجی نیاز به چندین خط تلفن دارند. دستگاه سانترال و همچنین تلفن سانترال در اینجا به شرکتها کمک میکند تا با راه اندازی بستری مناسب برای مدیریت بهتر خطوط تلفن، فعالیت تجاری خود را توسعه دهند. یکی از مهمترین فرآیندها در یک شرکت موفق و پایدار ارتباط مستمر و پیگیر با مشتریان است. این مورد در بستر یک شبکه کارآمد و منعطف، ایجاد خواهد شد.
همانطور که گفته شد، در هر محیط سازمانی یا شرکتی برای داشتن یک شبکه کوچک ارتباطی از سانترال استفاده مینماییم تا بتوانیم به وسیله آن ارتباطات بین افراد را در قسمتهای مختلف برقرار نماییم. استفاده از خطوط تلفن محدود ولی با قابلیت پاسخ گویی بیوقفه، با کمترین هزینه و نیروی کار مورد نیاز، گزینهای است که همه کسب و کارها را به استفاده از سیستم سانترال تشویق مینماید.
در شرکتهای تجاری مختلف به علت وجود بخشهای زیاد، نیاز به استفاده از چندین خط تلفن است، که در صورتی که از تلفن های معمولی استفاده شود، باید هر خط تلفن به یک دستگاه تلفن جداگانه متصل شود، که در این صورت تعداد تلفنهای مورد نیاز بسیار زیاد و منجر به شلوغی بیش از حد خواهد شد. علاوه بر شلوغی و اشغال زیاد فضا، کنترل تعداد زیادی خطوط تلفن هم نیاز به کارکنان و هم فضای بیشتری را اشغال مینماید.
دستگاه سانترال چیست؟
دستگاه سانترال به عنوان هسته اصلی یک مرکز تلفن عمل مینماید. خطوط تلفن شهری، وارد این دستگاه شده و تبدیل به داخلیهای مورد نیاز برای کارمندان و بخشهای مختلف خواهد شد. وظیفه عمده سیستمهای تلفنی مرکزی کنترل چندین خط تلفن شهری با استفاده از یک عدد تلفن رومیزی خواهد بود.
در هر یک از این نوع دستگاهها تعدادی پورت به ورودی خط شهری و تعدادی پورت دیگر به خروجی خطوط داخلی قرار گرفته است که بسته به شلوغی خطها و ماهیت کاری موسسه یا اداره باید یک نسبت منطقی را به تبدیل خط تلفن ورودی به پورت خروجی در نظر گرفت.
برای آشنایی با نحوه عملکرد دستگاه سانترال لازم است که دستگاه مرکزی PBX که با نام باکس سانترال هم شناخته میشود، آشنا شوید. دستگاه مرکزی پی بی ایکس در واقع جز اصلی برای تامین داخلیهای مورد نظر یک شرکت و اداره است. پس از تبدیل خطوط شهری به داخلی توسط پی بی ایکس به تلفنهای مخصوص جهت استفاده از این خطوط داخلی توسط اپراتورها نیاز خواهید داشت.
تلفنهای مرکزی گوناگون دارای خروجیهای آنالوگ، دیجیتال و هایبرید هستند، که هر مورد از آنها توسط سیمها با قطرهای متنوع و جنسهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرند. سیستمهای این نوع تلفنها دارای قابلیتهای ویژهای در مورد عدم پاسخگویی به تماسها و ارسال تماسها به داخلیهای آزاد در هنگام مشغول بودن خط تلفن است. به علاوه این تلفنها با قابلیت گزارشگیری در نمونه های کم ظرفیت و پر ظرفیت توانسته اند به یک مورد حیاتی در ادارات و کارخانهها تبدیل شوند.
انواع تلفن سانترال کدامند؟
تلفنهای سانترال از نظر کاربرد و نحوه ارتباط آنها با دستگاه مرکزی سانترال، به چهار دسته زیر تقسیم میشوند:
- تلفن آنالوگ
- تلفن هیبرید
- تلفن دیجیتال
- تلفن تحت شبکه
در ادامه سعی میکنیم به صورت مختصر، به معرفی هر کدام از این دستگاهها بپردازیم.
1)تلفن آنالوگ
بعضی از دستگاههای سانترال به کاربران این اجازه را میدهد تا از تلفنهای آنالوگ در مجموعه کاری خود استفاده نمایند. این امر مستلزم آن است که دستگاه سانترال، از خروجی آنالوگ برخوردار باشد.
مزیت اصلی استفاده از تلفنهای آنالوگ در مراکز کاری، قیمت پایینتر آنها نسبت به تلفنهای سانترال است. اما باید یادتان باشد که یک تلفن معمولی، توانایی امکاناتی از قبیل انتقال تماس، کلیدهای شمارهگیری سریع و … را ندارد.
انواع تلفنهای رومیزی و بیسیم که در منازل شخصی مورد استفاده قرار میگیرند، میتوانند به خروجی آنالوگ دستگاه سانترال متصل شده و نقش یک تلفن سانترال را داشته باشند. بنابراین اگر یک شرکت تجاری کوچک را مدیریت میکنید، میتوانید برای کارمندان معمولی خود، از تلفنهای آنالوگ استفاده نمایید. با توجه به این مورد میتوانید در هزینههای خود صرفهجویی نمایید.
2)تلفن هیبرید
تلفن هیبرید به نوعی از تلفنهای سانترال میگویند که از طریق دو رشته سیم (اولی برای بوق و دومی برای دیتا) به خروجی هیبرید دستگاه سانترال وصل میشود. در اینجا هم تنها زمانی میتوانید از یک تلفن هیبرید استفاده نمایید که باکس سانترال شما از خروجیهای هیبرید برخوردار باشد.
تلفن هیبرید پاناسونیک از قابلیتها و کلیدهای مختلفی برخوردار است که روی تلفنهای آنالوگ، نمیتوانید به آنها دسترسی داشته باشید. کلید هولد و ترانسفر، کلیدهای قابل برنامهریزی یا شمارهگیری سریع، مسدود کردن تماسهای ورودی و … برخی از این قابلیتها به شمار میروند.
3)تلفن دیجیتال
تلفن دیجیتال از تمام جنبهها، شبیه به مدل دستگاهای هیبرید است. تنها تفاوت این دو محصول، در نوع اتصال آنها به باکس سانترال خلاصه خواهد شد.
تلفن هیبرید همانطور که اشاره شد، از طریق دو رشته سیم به یکی از خروجیهای هیبرید دستگاه سانترال پاناسونیک متصل خواهد شد. این در حالیست که تلفن دیجیتال، برای وصل شدن به خروجی دیجیتال باکس سانترال، به یک رشته سیم (برای انتقال همزمان بوق و دیتا) نیازمند خواهد بود.
4) تلفن تحت شبکه
آخرین و جدیدترین نسل از تلفنهای سانترال، به تلفن تحت شبکه مشهور است. این دستگاه در مراکز تلفن که بر بستر شبکه هستند، کاربرد دارد. تلفن تحت شبکه را با نامهای تلفن نرم افزاری، تلفن IP، تلفن VoIP و … هم میشناسیم.
یک تلفن تحت شبکه برای انتقال مکالمات، از تکنولوژی VoIP (فناوری انتقال صدا بر بستر اینترنت) استفاده میکند. به همین دلیل، از نظر ماهیت و عملکرد، کاملا با انواع دیگر تلفن سانترال متفاوت است.
نکسفون چیست و چرا نکسفون؟
نکسفون، تلفن ابری (تلفن تحت شبکه) ویژه استارتاپها و کسبوکارهای کوچک و متوسط است. این سرویس، هیچ نیازی به سرور و تجهیزاتخاصی ندارد و به راحتی و تنها از طریق اینترنت و با استفاده از دستگاه تلفن، پنل وب و یا اپلیکیشن موبایل امکان برقراری و دریافت تماس را برای سازمانها از هر نقطهای از کشور فراهم میآورد.
قیمت تلفن ابری نکسفون تا ۶۰٪ کمتر از سایر روشهای ارتباطی است. همچنین با نکسفون، هر سازمانی و با هر بودجهای میتواند سرشماره دلخواه (خط ثابت تهران و کشوری) خود را انتخاب نمایید و از امکانات متعدد نکسفون نظیر تلفن گویا، صف تماس، انتقال تماس، فکس اینترنتی و … بهرهمند شوید.