-
اهمیت مجتمع سنگ آهن سنگان برای دولت چهاردهم

رشد هفت درصدی استخراج سنگ آهن در مجتمع سنگ آهن سنگان /عزم مجتمع در جهت راه‌‌‌اندازی نیروگاه ۵۰ مگاواتی برق

رشد هفت درصدی استخراج سنگ آهن در مجتمع سنگ آهن سنگان  /عزم مجتمع در جهت راه‌‌‌اندازی نیروگاه ۵۰ مگاواتی برق

با وجود بحران ناترازی برق در منطقه شرق کشور و ضرورت بهره‌‌‌گیری از منابع انرژی‌‌‌های تجدیدپذیر، شرکت‌های صنعتی بزرگ این منطقه گام‌‌‌هایی را برای توسعه زیرساختی در حوزه انرژی ‌برداشته‌‌‌اند. در همین راستا احداث دو نیروگاه برق بادی به ظرفیت مجموعا ۳۰۰ مگاوات، از پروژه‌‌‌های مهم به شمار می‌رود

راه‌‌‌اندازی نیروگاه ۵۰ مگاواتی برق در مجتمع سنگ آهن سنگان

سنگان منطقه‌‌‌ای استراتژیک در بخش معدن به‌ویژه صنعت فولاد است و از آن به عنوان عسلویه معدنی شرق کشور یاد می‌شود و از طرفی وزش و سرعت باد در این منطقه مناسب است. علی رسولیان، مدیر مجتمع سنگ‌‌‌آهن سنگان خواف در گفت‌‌‌وگو با اکو ایران یکی از مهم‌ترین چالش‌‌‌ها در بهره‌برداری سنگ‌‌‌آهن سنگان را ناترازی انرژی دانسته و می‌‌‌گوید: در فصل‌‌‌های مهمی از سال که تولید رونق می‌گیرد با مشکل قطعی برق مواجهیم و در این منطقه کارخانه‌ها برق سبز را با قیمت بالایی می‌خرند. برنامه‌‌‌ای که ما تدوین کردیم این است که خودمان انرژی خورشیدی و بادی را برای تولید برق استفاده کنیم.  او اضافه می‌کند: مجتمع سنگ‌آهن سنگان با حمایت مدیرعامل این مجتمع و وزارت صمت، راه‌‌‌اندازی نیروگاه ۵۰ مگاواتی برق را در دستور کار دارد که سرمایه‌گذاری روی آن در شورای عالی معادن مصوب شده و اکنون پروژه در مرحله مطالعاتی است.

بهره وری از انرژی باد در خواف

مهندس رسولیان،مدیر مجتمع سنگ‌‌‌آهن سنگان با اشاره به اقدامات فولاد مبارکه اصفهان برای تاسیس نیروگاه ۲۵۰مگاواتی برق از انرژی بادی در منطقه سنگان تاکید می‌کند: بقیه شرکت‌ها را هم تشویق می‌‌‌کنیم که کمیته ویژه تامین انرژی در این منطقه ایجاد کنند، چرا که منطقه خواف، تونل بادی بسیار خوبی دارد و تجهیزات مناسبی را وارد منطقه کرده‌ایم تا از انرژی بادی استفاده کنیم، به طوری که برق تولیدی هم پاسخگوی مصرف داخلی باشد و هم آن را به کشورهای مجاور همچون افغانستان صادر کنیم. وی اضافه می‌کند: در این زمینه قدم‌هایی برداشته شده و امیدواریم راه‌اندازی نیروگاه سیکل ترکیبی۵۰ مگاواتی توسط مجتمع سنگان و ۲۵۰ مگاواتی فولاد مبارکه که به نمایندگی فولاد سنگان دنبال می‌شود، سریع‌‌‌تر به نتیجه برسد.

فرصتی برای سرمایه گذاری

به گفته رسولیان، راه‌‌‌اندازی نیروگاه سیکل ترکیبی فرصتی است که همه سرمایه‌گذاران منطقه و بخش خصوصی می‌توانند در آن مشارکت کنند و اگر شرایط فاینانس حل شود یعنی در دوره‌‌‌های پنج‌ساله تامین مالی انجام شود، این نیروگاه قابلیت تامین برق زیادی را برای استفاده در سطح کشور دارد.

وی با اشاره به فرصت‌‌‌های سرمایه‌گذاری خوب در افغانستان به‌ویژه در بخش معادن عنوان می‌کند: در حوزه معادن روی و مس در آنجا مشغول هستیم و برای آهن هم برنامه داریم تا زنجیره کامل شود ولی این زنجیره نیاز به انرژی‌‌‌هایی چون آب و برق و گاز دارد و ایجاد کامل زنجیره در آنجا ممکن نیست.

راه اندازی نیروگاه در جهت رشد منطقه

مدیر مجتمع سنگ‌‌‌آهن سنگان دلیل اصلی عدم تکمیل زنجیره را فقر انرژی در افغانستان دانسته و می‌‌‌افزاید: خوراک اصلی معادن، گاز است و به دلیل کمبود انرژی گاز، ایجاد زنجیره کامل در آنجا غیرممکن است ولی زمینه‌های همکاری با بخش خصوصی افغانستان در حال انجام است.

او با تاکید بر اینکه در زمینه ساخت پست برق و گاز که برای معادن بسیار مهم است قدم‌‌‌هایی باید برداشته شود، یادآور می‌شود: اکنون دو پست برق ۴۰۰ کیلووات در منطقه سنگان فعال است و مسیر ریلی تا داخل افغانستان وجود دارد، ضمن اینکه تفاهم‌‌‌نامه‌‌‌هایی بین بخش خصوصی ایران و افغانستان در حال انعقاد است.

اهمیت سنگان برای دولت چهاردهم

علی رسولیان  در حاشیه برگزاری همایش معاونان معادن و صنایع معدنی سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت استان‌های کشور در مجتمع سنگ آهن سنگان  افزود : منطقه سنگان خواف ۲۵ درصد سنگ آهن مورد نیاز کشور را تامین می‌کند و بر اساس برنامه ریزی و طرح چشم انداز تا سال ۱۴۰۷ باید این میزان به ۳۰ درصد افزایش یابد.

با اشاره به رشد هفت درصدی استخراج سنگ آهن در مجتمع سنگ آهن سنگان خواف از ابتدای سال جاری اظهار کرد: با شناسایی محدوده های جدید و اجرای طرح‌هایی مانند اکتشاف در اعماق هزار متری، سال آینده ۱۰ میلیون تن به ظرفیت تولید این بخش اضافه می شود.وی ادامه داد: ۳۵ محدوده بالقوه برای استخراج مواد معدنی در استان خراسان رضوی شناسایی شده است.

رسولیان برگزاری همایش معاونان معادن و صنایع معدنی سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت استان‌های کشور در مجتمع سنگ آهن سنگان خواف را نشان دهنده اهمیت دادن دولت چهاردهم و وزارت صمت به بخش تولید و از جمله صنایع معدنی و ظرفیت‌های مجتمع سنگان در تولید این بخش دانست.همایش معاونان معادن و صنایع معدنی سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت کشور با محوریت معادن کوچک مقیاس به مدت دو روز به میزبانی مجتمع سنگ آهن سنگان خواف برگزار شد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین