سقف روزانه تراکنشهای بانکی چقدر است؟
![سقف روزانه تراکنشهای بانکی چقدر است؟](https://cdn.smtnews.ir/thumbnail/7P1m8IiIOvpy/DgHbxnlMXIY4HHxQ1surQAAo85Q3yFplKfjrrTQJMQISG8Fb-tvWQCEK6R5G2jMs3v1XAC0YjKs03C_RWrF536RDgQoeLPtX/%D8%B5.jpg)
تراکنشهای بانکی در دنیای مدرن، یکی از اساسیترین نیازهای روزمره هستند. از خریدهای اینترنتی تا پرداخت قبوض و انتقال وجه به دیگران. در واقع همهچیز در چند کلیک خلاصه شده است. اما تاکنون به محدودیت تراکنش روزانه خود فکر کردهاید؟
سقف تراکنش بانکی، یکی از سیاستهای مالی و امنیتی بانکهاست و بحثهای زیادی درباره آنها وجود دارد. در این مقاله میخواهیم به عمق ماجرا برویم و سقف تراکنشهای روزانه را با هم بررسی کنیم.
منظور از سقف تراکنش چیست؟
سقف تراکنشهای بانکی یکی از ابزارهای مدیریت امنیتی و کنترل تراکنشها در سیستمهای مالی محسوب میشود. این سقف بهمنظور کاهش ریسکهای مالی، مقابله با پولشویی و ارتقای امنیت کاربران در نظر گرفته شده است. محدودیتهای تراکنش در روشهای مختلفی مانند مراجعه حضوری به بانک، استفاده از اینترنت بانک، همراه بانک، کدهای دستوری و اپلیکیشنهای پرداختی متفاوت است. در ادامه مقاله با این تفاوتها بهتر آشنا میشوید.
سقف تراکنش بانکی با مراجعه حضوری به بانک
اگرچه امروز استفاده از همراه بانک و اپلیکیشنهای پرداختی رایج شده، اما سقف انتقال وجه بانکی در شیوه غیرحضوری تا 200میلیون تومان در روز و یک میلیارد تومان در ماه خواهد بود. اگر شخصی قصد انتقال وجه مازاد بر 200میلیون تومان داشته باشد، باید به بانک مراجعه کند.
سقف تراکنش بانکی ازطریق مراجعه حضوری به شعبه بالاست. در مراجعه حضوری، بانکها ازطریق احراز هویت دقیق و مستندات مالیاتی، امنیت ایجاد میکنند و از صحت و قانونی بودن تراکنش اطمینان خاطر مییابند. بنابراین، در مواردی که نیاز به شفافیت و اطمینان بیشتری دارد، مراجعه حضوری گزینه مهمی است.
سقف تراکنش بانکی با استفاده از خودپرداز
سقف تراکنش در خودپرداز (ATM) یکی از محدودیتهای اعمالشده برای مدیریت شفافتر تراکنشها، افزایش امنیت و کاهش ریسکهای مالی است. در ایران، این محدودیت توسط بانک مرکزی و بانکهای ارائهدهنده خدمات تعیین میشود و ممکن است بسته به نوع تراکنش متفاوت باشد.
سقف کارت به کارت با دستگاه خودپرداز 10میلیون تومان در روز است. شما میتوانید این مبلغ را به چند حساب مختلف منتقل کنید اما مجموع آن نمیتواند از سقف روزانه فراتر برود. سقف برداشت نقدی از دستگاه خودپرداز هم 3میلیون تومان در روز است. تراکنشهایی مانند پرداخت قبوض یا خرید شارژ هم سقف مشخصی ندارد و محدود به مانده حساب کاربر خواهد بود.
سقف تراکنش بانکی در اینترنت بانک
اینترنت بانک، نتیجه استقبال نظام بانکی از ارائه خدمات بهصورت اینترنتی است. با رواج و گسترش استفاده از اینترنت، نظام بانکی بر آن شد تا زیرساختهای لازم را برای ارائه خدمات غیرحضوری فراهم کند. سقف تراکنشهای بانکی ازاینطریق هم به سیاستهای بانک و دستورالعملهای بانک مرکزی بستگی دارد.
بهطور کلی، سقف انتقال وجه بانکی ازطریق اینترنت بانک، بستگی به بانکی دارد که شخص در آن افتتاح حساب کرده و اینکه آیا میخواهد از روش انتقال وجه درونبانکی استفاده کند یا شتابی؟ درهرصورت، سقف انتقال وجه در شیوه پایا 200میلیون تومان روزانه و یک میلیارد تومان ماهانه است.
سامانه پایا یک سامانه واریز و انتقال وجه جهت پرداخت از یک بانک به بانک دیگر و برای مبالغ پایین و به دفعات است. پایا هم ازطریق مراجعه حضوری به بانک انجام میشود و هم ازطریق اینترنت بانک.
سقف تراکنش بانکی با همراه بانک
همراه بانکها بهدلیل راحتی و دسترسپذیری همیشگی، یکی از پرطرفدارترین روشها برای تراکنشهای بانکی هستند. سقف تراکنش در همراه بانک معمولا پایینتر از اینترنت بانک یا مراجعه حضوری به شعبه است تا امنیت کاربران حفظ شود و خطرات مرتبط با سوءاستفاده در فضای موبایلی کاهش یابد. محدودیت تراکنش با این روش تحتتاثیر 3 عامل مختلف است که در ادامه برایتان بازگو کردهایم.
- سقف کارت به کارت روزانه با همراه بانک، با توجه به بانکی که در آن حساب دارید، از یک تا 5میلیون تومان متغیر است.
- سقف پایا ازطریق همراه بانک با توجه به بانکی که در آن حساب دارید، از 50 تا 100میلیون تومان متغیر است.
- سقف انتقال وجه ازطریق ساتنا با رمز ثابت 50میلیون تومان است و درصورت داشتن توکن، تا 200میلیون تومان هم میرسد.
سقف تراکنش بانکی با کد دستوری
کدهای دستوری هم بهعلت سهولت در استفاده و در دسترس بودن برای همه کاربران، یکی از روشهای رایج برای تراکنشهای ساده در گذشته بودند اما با ظهور خدمات بانکی اینترنتی، استفاده از این روش بهدلیل محدودیتهای امنیتی و ماهیت USSD کمرنگتر شد.
سقف روزانه کارت به کارت با کد دستوری و همچنین سقف تراکنش بهمنظور پرداخت قبوض و خرید شارژ 2میلیون تومان است. این محدودیت برای امنیت بیشتر و جلوگیری از سوءاستفادههای احتمالی وضع شده است.
سقف تراکنش بانکی با اپلیکیشنهای پرداختی
یکی از ابزارهای دیجیتالی محبوب برای انجام تراکنشهای بانکی، اپلیکیشنهای پرداختی است. این نرمافزارها با هدف تسهیل تراکنشهای مالی توسعه یافتهاند و دسترسی کاربران را به خدماتی مانند انتقال وجه، خرید شارژ، پرداخت قبوض و موارد مشابه این آسان کردهاند.
سقف تراکنشها در این برنامهها تحتنظارت بانک مرکزی و سیاستهای امنیتی تعیین میشود. سقف کارت به کارت در اپلیکیشنهای مالی اغلب بانکها 5میلیون تومان است. البته احتمال دارد برخی بانکها برای مشتریان خود سقفهای متفاوتی را ارائه دهند.
با اپلیکیشن دیجی پی، سقف تراکنشهای خود را بالاتر ببرید!
متوجه شدید که برای انجام تراکنشها روشهای قانونی و معتبر زیادی وجود دارد و هرکدام از آنها محدودیتهای خاص خود را دارند. اگر اهل استفاده از اپلیکیشنهای پرداختی هستید و فکر میکنید که آنها به شما تجربه کاربری راحتتری ارائه میدهند، میتوانید دیجی پی را روی گوشی خود نصب کنید و از سقف تراکنش بالاتری بهرهمند شوید.
سقف تراکنش در اغلب اپلیکیشنهای پرداختی، همانطور که گفتیم 5میلیون تومان است اما دیجی پی به کاربران خود این امکان را داده که از مبدأ بانک تا سقف 10میلیون تومان انتقال وجه اینترنتی را انجام دهند. این درحالی است که با برخی اپلیکیشنها فقط میتوان تا سقف 3میلیون تومان پول جابهجا کرد.
جمعبندی
سقف تراکنشهای بانکی با هدف مدیریت جریانهای مالی و امنیت تراکنشها در سیستم بانکی اعمال شدهاند. این محدودیتها از کاربران در برابر سوءاستفادههای احتمالی محافظت میکند و باعث جلوگیری از پولشویی و تضمین امنیت در فضای دیجیتال میشوند.
گاهی اوقات، این محدودیتها ممکن است مانع از انتقال مبالغ کلان شوند. اما بانکها و موسسهها روشهای متعددی را برای افزایش سقف تراکنش ارائه میدهند که شما را در این مقاله با آنها آشنا کردیم.