شباهت زیاد مکانیزم مغزی سگ و انسان
دانشمندان از راز دوستی 30 هزار ساله سگها با انسانها پرده برداشتند.
محققان معتقدند سگها به عواطف موجود در صدا مانند انسانها، واکنش نشان میدهند و دارای نواحی اختصاصی صدا در مغزشان هستند که به علائم صوتی موجود در عواطف به همان شیوه انسانها پاسخ میگویند.
آتیلا آندیکس، رهبر تیم مجارستانی حاضر در این پروژه، گفت: سگها و انسانها محیط اجتماعی مشابهی دارند و یافتههای ما نشان میدهد آنها از مکانیسمهای مغزی مشابهی برای پردازش اطلاعات اجتماعی برخوردار هستند؛ این موضوع توضیحدهنده موفقیت ارتباط آوایی بین انسانها و سگها است.
بر اساس مطالعه جدید، نواحی صدا 100 میلیون سال پیش تکامل یافت. همچنین، سگها نخستین حیواناتی بودند که حدود 32 هزار سال پیش، توسط انسانها اهلی شدند و شواهد ژنتیکی مطالعات پیشین نیز حاکی از آن است اجداد گرگ سگهای امروزی تقریبا توسط انسانهای جمعآوریکننده غذا اهلی شدند.
دکتر آندیکس و همکارانش در تحقیقاتشان به 11 سگ آموزش دادند که بیتحرک در یک اسکنر مغزی امآرآی بنشینند و این موضوع امکان انجام آزمایش تصویربرداری از عصب را هم روی سوژههای انسانی و هم سگها فراهم کرد.
محققان فعالیت مغزی هر دوی این شرکتکنندگان را حین گوشدادن به صدای 200 سگ و انسان ضبط کردند و نتایج نشان داد نواحی صدایی انسانها و سگها در مکانهای مشابهی از مغزشان واقع شدهاند.
جزئیات این مطالعه در مجله Current Biology منتشر شد.