قیمت بنزین یک بازی روانی سازماندهی شده است
رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی گفت: جامعه ما نسبت به قیمت بنزین، حساسیت بیش از حد پیدا کرده، وگرنه جامعه ما مدتها است که نسبت به افزایش قیمتها بی احساس شده است.
آرش نجفی، رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران درخصوص قاچاق یک میلیارد لیتر سوخت مایع گفت:
این که هر کسی یک عددی برای میزان قاچاق سوخت ارائه میکند، توهین به مخاطب است. چطور آمار جابجایی یک نارنجک را دارند، اما آمار قاچاق بنزین را ندارند و هر کسی یک عددی را میگوید. وقتی یک اختلاف قیمت فاحش میان داخل و خارج از کشور وجود داشته باشد، باعث انتقال کالا به خارج از کشور میشود و یک تجارت پرمنفعت است. بنزینی که در ایران ۱۵۰۰ تا ۳۰۰۰ هزار تومان است در ترکیه ۸۰ هزار تومان است. به نظرمیرسد خروج این مقادیر از سوخت یک ساختار برنامهریزی و سازماندهی شده است، در سطح کلان مدیریت میشود و کار عدهای کولبر و قاچاقچی منطقهای و مرزنشین نیست.
با یک فرآیند پیچیده مواجه هستیم، راهحل این وضعیت، گران کردن بنزین نیست. ما راه حل داریم، اما دولت گوش نمیدهد، اصلا وزیر نفت علاقهای به ملاقات با بخش خصوصی ندارد. جامعه ما نسبت به قیمت بنزین، حساسیت بیش از حد پیدا کرده، وگرنه جامعه ما مدتها است که نسبت به افزایش قیمتها بی احساس شده و مثال آن هم افزایش ۳۰۰ درصدی نرخ نان است.
یک تشکیلات سازماندهی شده نسبت به افزایش قیمت بنزین در جامعه ایجاد حساسیت میکند، چون منافعش در خطر است. منافع یک عده در ارزان بودن بنزین است تا به قاچاق ادامه دهد، این گروه هر بار که دولت به افزایش قیمت بنزین فکر میکند، هزینه میکند و دولت را از بابت وقوع آشوبها نگران میکند.