اثرات معادن در زندگی مردم ملموس نیست
مدیرکل صمت آذربایجانغربی گفت: معدن بهترین جایگزین برای درآمدهای نفتی است اما اثرات معادن در زندگی مردم ملموس نیست.
به گزارش خبرنگار صمت از استان آذربایجانغربی، صابر پرنیان، مدیرکل صنعت معدن و تجارت آذربایجانغربی اظهار داشت: ایران؛ جزو 10 کشور برتر دارنده ذخایر معدنی دنیاست و انواع معادن سنگ، فلز، آهن، طلا، مس و عناصر مختلف نادر در کشور ما موجود است.وی افزود: تکنولوژی پایین، اکتشافات ضعیف و عدم فرآوری از عمده دلایلی است که منجر به این شده که اثرات معادن در زندگی مردم قابللمس نباشد.پرنیان خاطرنشان ساخت: تولید ثروت و بهبود زندگی مردم با نگاه کلان و توجه ویژه به بخش معدن و رفع مشکلات و تنگناهای این حوزه دستیافتنی است.وی در پایان با تأکید بر اهمیت استفاده از ذخایر معدنی، بیان داشت: معدن بهترین جایگزین برای درآمدهای نفتی است.
افزایش صادرات از گمرکات سیستان و بلوچستان
مدیر کل صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان از صادرات حدود ۱۸۰میلیون دلار از گمرکات و بازارچههای مرزی استان خبر داد.
ایرج حسنپور در گفتوگو با ایلنا، اظهار کرد: در هفتماهه نخست سال ۱۴۰۳، کل صادرات سیستان و بلوچستان از گمرگات و بازارچه های مرزی با احتساب منطقه آزاد چابهار، به وزن یک میلیون و۹۶هزار و۱۸۲تن به ارزش۱۷۹ میلیون و ۶۹۱ هزار و ۶۹۳ دلار بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، از لحاظ وزن ۱۳و هشت دهم درصد افزایش و از لحاظ ارزش ۱۱ درصد افزایش داشته است. وی ادامه داد: در این بازه زمانی مجموع صادرات سیستان و بلوچستان از گمرگات و بازارچههای مرزی بدون احتساب منطقه آزاد چابهار به وزن ۵۱۵ هزار و ۷۰۳ تن و ارزش ۱۳۶ میلیون و ۸۰۷ هزار و ۲۱۲ دلار بوده است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان اظهار کرد: در این مدت سیمان، کلینکر، زغالسنگ حرارتی، نخود خام، میوه، گوجهفرنگی، خرما و سایر محصولات کشاورزی عمده اقلام صادراتی بوده است.
وی کشورهای عمده صادراتی را نیز پاکستان، چین، افغانستان ، هند، کویت، عراق، آذربایجان و تاجیکستان و... عنوان و اظهار کرد: براساس سیاست های تدوینشده سازمان توسعه تجارت ایران در سال۹۹ و باتوجه به تعریف برنامههای اجرایی و عملیاتی سازمان، هدف گذاری برای صادرات غیرنفتی استان به ارزش ۳۸۰میلیون دلار تعیین و ابلاغ شده که با توجه به اقدامات اجرایی انجامگرفته در هفتماهه نخست سال ۱۴۰۳ صادرات استان به ارزش۱۷۹ میلیون و ۶۹۱ هزار و ۵۹۳ میلیون دلار انجام شده و براین اساس تاکنون ۴۷.۵ درصد از برنامه هدف صادراتی تحقق یافته است.
حسنپور در خصوص میزان مجموع صادرات سیستان و بلوچستان از گمرکات و بازارچه های مرزی به کشور پاکستان در هفتماهه نخست گفت: این مهم نیز به ارزش ۱۲۶ میلیون و ۲۰۰ هزار و ۲۲۲دلار بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۲۱درصد افزایش داشته و در مجموع صادرات استان در این بازه زمانی حدود ۷۰.۵ به کشور پاکستان انجام گرفته و عمده کالاهای صادراتی شامل مصالح ساختمانی (سیمان)،گاز، گوگرد، خرما، کاشی و سرامیک بوده است.
وی در زمینه صادرات با پاکستان ادامه داد: در راستای افزایش تبادلات صادراتی با کشور همسایه پاکستان، مرز میرجاوه، از سال ۱۳۵۲ تا ۱۳۹۰ اولین مرز بین المللی ما با کشور پاکستان بوده که در راستای ارتقای تبادلات، منطقه ویژه اقتصادی میرجاوه در حال ساخت بوده که با افتتاح و بهره برداری از آن، کمک بسزایی به روابط اقتصادی ایران با پاکستان خواهد شد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: پاکستان اولین کشوری بود که قراردادهای بین منطقهای اکو را با ایران امضا و صادرات پایاپای (تواتر ) را با ایران آغاز کرده است.