-

سفر به نیویورک؛ دریچه‌ای تازه به روی ایران

روز گذشته رئیس‌جمهور به‌منظور شرکت در هفتادونهمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد در رأس یک هیات عالی‌رتبه سیاسی، عازم نیویورک شد. این سفر هرساله در اواخر شهریور یا اوایل مهر انجام می‌گیرد و روسای‌جمهور کشورمان در ادوار مختلف به‌بیان نظرات و مسائل موردنظر می‌پردازند. سخنرانی در اجلاس جانبی مجمع عمومی به‌نام «سران برای آینده»، دیدار با ایرانیان مقیم امریکا، گفت‌وگو با رهبران ادیان الهی، نشست با مدیران رسانه‌ها، اندیشکده‌ها و دیگر دیدارهای دوجانبه با برخی سران کشورهای اروپایی، آسیایی و جهان اسلام از جمله برنامه‌های احتمالی رئیس‌جمهور کشورمان است.

سفر به نیویورک؛ دریچه‌ای تازه به روی ایران

برای ایجاد صلح و امنیت در جهان گفت‌وگو می‌کنیم

رئیس‌جمهوری اسلامی ایران در آستانه سفر به نیویورک، گفت: با روسای‌جمهور کشورهای مختلف برای ایجاد صلح و امنیت در جهان گفت‌وگو می‌کنیم و با ایرانیان خارج کشور تبادل‌نظر خواهیم داشت تا جوی را که دشمنان در خارج، علیه ایران ایجاد کردند، خنثی کنیم.

به‌گزارش ایسنا، پزشکیان در نشست خبری پیش از عزیمت به نیویورک برای حضور و سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، اظهار کرد: امیدوارم در سفری که در پیش داریم، بتوانیم صدای مردم کشور و حق‌طلبی و عدالت‌خواهی که باور و اعتقاد ماست را به گوش کسانی که در آنجا حضور می‌یابند، برسانیم.

وی افزود: سازمان ملل متحد یکی از سازمان‌های بسیار مهم و دستاورد بزرگ بشریت است. حضور همه روسای‌جمهور دنیا در آنجا بیشتر برای ایجاد صلح و آرامش و حفظ کره خاکی که در آن زندگی می‌کنیم و حل مشکلات و اختلافات در آن است.

رئیس‌جمهور تاکید کرد: اگر این سازمان، وظیفه و رسالت خود را به‌درستی انجام دهد، نباید دیگر کشوری پیدا شود که به‌خاطر قدرت، تکنولوژی و علمی که دارد بقیه قدرت‌ها و کشورها را بتواند هرچقدر که دلش خواست بمباران کند و بکشد.رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه «در سازمان ملل می‌توان این موارد را مطرح کرد»، گفت: می‌توانیم با روسای‌جمهور کشورهای مختلف جلساتی داشته باشیم و در چارچوب همین موارد و برای ایجاد صلح و امنیت در جهان گفت‌وگو کنیم. با ایرانیان آنجا تبادل‌نظر کرده و جوی که در خارج کشور علیه ما ایجاد کرده‌اند، خنثی کنیم. واقعیت همان نیست که آنها از پشت تلویزیون و تریبون‌ها یا در مجامع مطرح می‌کنند. ایران ما بسیار امن‌تر و آزادتر از آنی است که تصویر کرده‌اند.

پزشکیان یادآور شد: این حرف به آن معنا نیست که ما مشکلی نداریم. حتما مشکل داریم و در رفتارها و برخوردهای ما اشکالاتی وجود دارد، اما نیت، قصد و اساس کشور ما براساس حق و عدالت و دیدن همه مردم کشور ماست. همان که در انتخابات می‌گفتیم: ایران برای همه ایرانیان، چه آنانی که در ایران هستند و چه آنان که در خارج کشور هستند.

رئیس‌جمهور تاکید کرد: این کشور برای همه ماست. همه باید کمک کنیم ایرانی آباد، آزاد، مستقل و سربلند بسازیم. امیدوارم در این فرصت بتوانیم با ایرانیان خارج کشور و رسانه‌ها صحبت کرده و موضع خود را اعلام کنیم. با روسای‌جمهور کشورها گفت‌وگو داشته باشیم و درباره اقتصاد، صلح و امنیت، تولید، سرمایه‌گذاری و گردشگری و سایر مواردی که می‌توانیم با هم انجام دهیم، صحبت کنیم. اگر رسالت خود را درست انجام دهیم، دستاوردهای خوبی خواهیم داشت.وی در پایان سخنانش بااشاره به انفجار معدن معدنجوی در طبس، اظهار کرد: خدمت همه خانواده‌های داغدار این حادثه تسلیت می‌گویم. با وزرای کشور، بهداشت و صمت گفت‌وگو کردم تا با تمام توان، پیگیر وضعیت و مشکلات آن عزیزان باشیم. رئیس‌جمهور یادآور شد: در صحبتی که با وزیر صنعت داشتم، تاکید کردم این روند درسی شود که در معادن کشورمان آن سیستمی را ایجاد کنند که دیگر چنین اتفاقی رخ ندهد. استاندارد معادن باید در حدی باشد که عزیزانی که آنجا شبانه‌روز تلاش می‌کنند، خطری به این شکل تهدیدشان نکند؛ امیدوارم این اتفاق رخ دهد. باز هم به خانواده‌های عزیز جانباختگان تسلیت عرض می‌کنم. ما هرکاری از دست‌مان برآید، برای پشتیبانی از آنان انجام خواهیم داد.

مقدمه‌ای بر رفع تحریم‌ها علیه ایران

 نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه سفر رئیس‌جمهوری به مقر سازمان ملل یکی از مهم‌ترین دستاوردهای دولت چهاردهم در نخستین روزهای کاری خود است، گفت: مذاکرات و دیدارها در این سفر می‌تواند مقدمه‌ای برای رفع برخی تحریم‌های ظالمانه علیه ملت ایران باشد.

محمد بهرامی درباره سفر رئیس‌جمهوری به نیویورک گفت: سفر روز یکشنبه ـ اول مهرماه ـ رئیس‌جمهوری به نیویورک، نخستین سفر رسمی وی به مجمع عمومی سازمان ملل است و آن‌گونه که دکتر پزشکیان اعلام کرده است، در این سفر برای بازگشت و جذب سرمایه ایرانیان، اقداماتی انجام خواهد داد.

نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: چون رهبران و سران کشورهای جهان برای شرکت در مجمع عمومی سالانه سازمان ملل در نیویورک جمع می‌شوند، فرصت بسیار مغتنمی است تا رئیس‌جمهوری، برنامه‌های دیپلماتیک و دیدارهای متعدد در کوتاه‌ترین زمان داشته باشد.

نماینده مردم بویراحمد و دنا در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: باتوجه به شروع به‌کار دولت چهاردهم، اکثریت کشورها و بازیگران بین‌المللی تمایل دارند که در حاشیه این سفر، دیدارهایی با دکتر پزشکیان داشته باشند و این سفر هم فرصت خوبی برای بیان دیدگاه‌های جمهوری اسلامی در حوزه‌های مختلف است. بهرامی مهم‌ترین مطالبات مردم را رفع تحریم‌های ظالمانه غرب علیه ملت ایران عنوان کرد و گفت: البته اراده ملت ایران با تهدیدها و تحریم‌ها متوقف نشده است و با تمام دشواری‌ها به راه خود ادامه می‌دهد و این مهم‌ترین و بزرگ‌ترین پشتوانه رئیس‌جمهور در سفر به نیویورک است که باید به آن پرداخته شود و از حقوق ملت ایران دفاع کند.

نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه جمهوری اسلامی از بزرگ‌ترین قربانیان بی‌نظمی و بی‌عدالتی در روابط بین‌الملل بوده است، گفت: فهرست تحریم‌های امریکا علیه مردم ایران نشان می‌دهد، نشان دادن این بی‌عدالتی به مدعیان آن، مهم‌ترین ماموریت و رسالت پزشکیان در صحن سازمان ملل خواهد بود.

نماینده مرد بویراحمد و دنا در مجلس بااشاره به جنایت رژیم‌صهیونیستی در غزه گفت: به‌نظر می‌رسد رئیس‌جمهوری در این سفر بخشی از صحبت‌های خود را به موضوع فلسطین اختصاص دهد و از تریبون سازمان ملل از حقوق ملت مظلوم فلسطین دفاع کند. وی افزود: امید است سفر پیش‌روی رئیس‌جمهوری به مقر سازمان ملل یکی از مهم‌ترین دستاوردهای دولت چهاردهم در نخستین روزهای کاری خود باشد و مذاکرات و دیدارهای رئیس‌جمهوری و هیات‌همراه در این سفر مقدمه‌ای برای رفع برخی تحریم‌های ظالمانه علیه ملت ایران به‌حساب آید.

فرصت خوبی برای مذاکرات اقتصادی با دیگر کشورها

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: سفر رئیس‌جمهوری به نیویورک فرصت خوبی برای مذاکره با مقامات کشورها به‌منظور توسعه مناسبات اقتصادی و ورود تکنولوژی به کشور است.

احمد انارکی محمدی بااشاره به سفر رئیس‌جمهوری به نیویورک گفت: در سایه گفت‌وگوها، مذاکرات و رایزنی‌هایی که در جریان سفر به نیویورک انجام می‌شود، می‌توان زمینه را برای توسعه زیرساخت‌ها در حوزه‌های مختلف و ورود تکنولوژی صنایع مختلف به کشور فراهم کرد.

وی افزود: ایرانیان مقیم امریکا برای ما یک فرصت هستند و رئیس‌جمهوری در جریان سفر خود به نیویورک و دیدار و گفت‌وگویی که با ایرانیان مقیم امریکا خواهد داشت، می‌تواند زمینه را برای استفاده از ظرفیت هموطنان‌مان در حوزه بهره‌مندی کشور از تخصص و همین‌طور سرمایه آنها فراهم کند.

انارکی محمدی خاطرنشان کرد: کشور ما قربانی حوادث تروریستی است و در حوزه حقوق بشر، جفای زیادی در حق ملت ایران انجام گرفته است. مدعیان حقوق بشر با حمایت از گروه‌های تروریستی، امنیت مردم ما را در مرزها تهدید می‌کنند.

عضو فراکسیون مستقلین مجلس اظهار کرد: تریبون سازمان ملل فرصت خوبی است تا رئیس‌جمهوری کشورمان از این طریق به افشای حمایت‌های مدعیان حقوق بشر از گروه‌های تروریستی علیه ملت ایران بپردازد و ضمن ارائه تصویری شفاف از رعایت حقوق بشر توسط جمهوری اسلامی ایران به دفاع از حقوق تضییع‌شده ملت ایران در حوزه حقوق بشر در عرصه بین‌المللی بپردازد.

آمادگی وزارت اقتصاد برای ارائه تضامین دولتی به طرح‌های اقتصادی غیردولتی

وزیر امور اقتصادی و دارایی با ارسال نامه‌ای به 5 وزیر، اعلام‌کرد، در راستای تسهیل تامین مالی تولید و تحقق شعار سال، وزارت اقتصاد آمادگی خود را برای ارائه تضامین دولتی به طرح‌های اقتصادی بخش غیردولتی اعلام می‌کند.

به‌گزارش وزارت اقتصاد، عبدالناصر همتی با ارسال نامه‌ای به سیدمحمد اتابک وزیر صنعت، معدن و تجارت، عباس علی‌آبادی وزیر نیرو، محسن پاک‌نژاد وزیر نفت، فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی و احمد میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، آمادگی این وزارتخانه برای ارائه تضامین دولتی به طرح‌های اقتصادی بخش غیردولتی را اعلام کرد.

همتی در این نامه نوشت: به‌موجب بند «الف» ماده ۲۸ قانون تامین مالی و زیرساخت‌ها مصوب سال ۱۴۰۲، به وزارت امور اقتصادی و دارایی اجازه داده می‌شود برای حمایت از تامین مالی خارجی موردنیاز طرح‌های اقتصادی بخش غیردولتی که توجیه فنی ـ اقتصادی آن به‌تصویب شورای تامین ملی تامین مالی رسیده، با اخذ تضامین لازم معتبر نسبت به صدور ضمانت‌نامه دولتی اقدام کند.

وی افزود: در این راستا، با عنایت به تکلیف قانونی یادشده و در راستای تسهیل تامین مالی تولید و تحقق شعار سال، وزارت امور اقتصادی و دارایی آمادگی خود را برای ارائه تضامین دولتی به طرح‌های اقتصادی بخش غیردولتی اعلام می‌کند.

وزیر اقتصاد در این نامه خاطرنشان‌کرد: به‌منظور حمایت از فعالان بخش غیردولتی و تسهیل صدور ضمانت‌نامه برای آنان، دستور فرمایید ضمن انجام اقدامات لازم، پروژه‌های موردنظر دارای توجیه فنی ـ اقتصادی آن دستگاه به‌همراه مستندات موردنیاز برای بررسی و تصویب در شورای ملی تامین مالی به این وزارتخانه ارسال شود. برپایه این گزارش، قانون تامین مالی تولید و زیرساخت‌ها در اواسط اردیبهشت برای اجرا به دولت ابلاغ شده که از مواد آن، تشکیل «شورای ملی تامین مالی» است.

بر این اساس این قانون، به‌منظور توسعه و ترویج الگوهای تامین مالی، هم‌افزایی نهاده‌ها و روش‌های تامین مالی، تقویت نظارت یکپارچه در تامین مالی، توسعه دامنه وثایق و تضامین و تقویت نظام سنجش اعتبار «شورای ملی تامین مالی» به ریاست وزیر امور اقتصادی و دارایی تشکیل می‌شود.

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین