-

شش ماه حبس برای سوءاستفاده از لوگوی پرسپولیس!

جنگ پرسپولیس با پیراهن‌های تقلبی؛ وقتی برند قرمز بالاخره جدی گرفته شد

شش ماه حبس برای سوءاستفاده از لوگوی پرسپولیس!

در فوتبال امروز، پیراهن فقط لباس بازی نیست؛ یک منبع درآمد، ابزار هویت‌سازی و ستون اصلی اقتصاد باشگاه‌هاست. در چنین فضایی، اقدام اخیر باشگاه پرسپولیس در برخورد حقوقی و کیفری با تولیدکنندگان البسه تقلبی، فراتر از یک خبر حقوقی ساده، پیامی مهم برای فوتبال ایران دارد: دوران بی‌هزینه بودن سوءاستفاده از برندها رو به پایان است.

باشگاه پرسپولیس با پیگیری‌های حقوقی مستمر، موفق شد دو حکم کیفری جداگانه علیه افرادی که بدون مجوز از برند و لوگوی این باشگاه استفاده کرده بودند، از دادگاه دریافت کند؛ احکامی که شامل شش ماه حبس تعزیری، ضبط کالا، معدوم‌سازی علامت تجاری و جریمه نقدی است. تصمیمی کم‌سابقه در فوتبال ایران که نشان می‌دهد پرسپولیس این‌بار ماجرا را تا انتها رفته است.

اهمیت این برخورد زمانی بیشتر مشخص می‌شود که بدانیم بازار البسه تقلبی در ایران، یکی از گسترده‌ترین و پرگردش‌ترین بازارهای غیررسمی ورزشی است. هزاران پیراهن با لوگوی پرسپولیس هر فصل در مغازه‌ها، پاساژها و حتی فروشگاه‌های آنلاین به فروش می‌رسد، بدون آن‌که ریالی از این گردش مالی به خود باشگاه برسد. درآمدی که در فوتبال حرفه‌ای دنیا، بخش مهمی از بودجه باشگاه‌ها را تشکیل می‌دهد.

 
2323149

پرسپولیس در شرایطی این مسیر را آغاز کرده که همواره از کمبود منابع مالی گلایه داشته و حالا به‌درستی به یکی از ریشه‌های این مشکل پرداخته است. حفاظت از برند، یعنی حفاظت از سرمایه هوادار؛ هواداری که با خرید محصول اصل، مستقیماً به باشگاه محبوبش کمک می‌کند.

در این میان، درخواست باشگاه از هواداران برای خرید محصولات اصلی، حلقه تکمیل‌کننده این زنجیره است. بدون تغییر فرهنگ مصرف، حتی سخت‌ترین احکام قضایی هم به نتیجه کامل نمی‌رسد.

اقدام پرسپولیس می‌تواند نقطه شروع یک مسیر تازه در فوتبال ایران باشد؛ مسیری که در آن، برند باشگاه‌ها دیگر بی‌دفاع نیست و اقتصاد فوتبال، یک قدم به حرفه‌ای شدن نزدیک‌تر می‌شود.

منبع: ورزش3

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین