رکورد متوفیان پایتخت شکسته شد
با کمال تاسف جمعه، ٢٢ مرداد ١٤٠٠ عجیبترین روز بهشت زهرای تهران بود، چراکه از ابتدای کرونا تا امروز رکورد فوت کرونایی شکسته شد.
براساس اخبار برخی خبرگزاریهای رسمی تعداد فوتیهای کرونا جمعه ٢١٦ نفر بود و در مجموع با تعداد کل فوتیها، آمار متوفیان ٣٩٠ نفر ثبت شد که در طول ٥١ سال حیات بهشت زهرا بیسابقه بوده است. آنچه مسلم است باید بیش از گذشته مراقب خود و عزیزانمان باشیم و کرونا را دستکم نگیریم.
تاکید برای تامین واکسن بههر شکل ممکن
شدت گرفتن ویروس کرونا و درگیری تعداد بیشتری از افراد، تقاضا برای دریافت داروهای کرونایی را افزایش داده و همین مسئله به دغدغهای بزرگ برای کادر درمان و مردم تبدیل شده است؛ بر همین اساس رهبر معظم انقلاب اسلامی روز چهارشنبه هفته گذشته در سخنانی تلویزیونی درباره وضعیت و طغیان بیماری کرونا، آن را مسئله اول و فوری کشور خواندند و با تاکید درباره انجام قاطع وظایف و تصمیمها برای مقابله با بیماری، توصیهها و نکاتی خطاب به مسئولان و مردم بیان کردند. به گزارش ایسنا، حضرت آیتالله خامنهای در توصیهای به مسئولان، مسئله تامین گسترده واکسن را مورد تاکید قرار دادند و گفتند: خوشبختانه با تولید واکسن در داخل، مسیر واردات خارجی آن نیز هموار شد، در حالی که تا قبل از آن باوجود پرداخت بهای واکسن، فروشندگان خارجی بدعهدی میکردند. رهبر معظم انقلاب تاکید کردند: واکسن چه از راه واردات و چه با تولید داخلی باید با تلاش مضاعف و به هر شکل ممکن تامین شود و در اختیار همه مردم قرار بگیرد. ایشان درباره مسئله تامین دارو برای بیماران نیز گفتند: باوجود کمبود یا نبود دارو در داروخانهها و بیمارستانها، گفته میشود همان داروها در بازار آزاد با نرخ چند برابری فروخته میشود که این نشاندهنده مشکل در شبکه توزیع است و این مشکل باید حل شود. حضرت آیتالله خامنهای در توصیهای دیگر، مجالس عزای حضرت سیدالشهداء علیهالسلام را مایه برکت و جلب رحمت الهی دانستند و افزودند: ملت و کشور به این مجالس با برکت احتیاج دارد اما در برگزاری آنها باید شیوهنامهها با کمال دقت و شدت مراعات شود. ایشان برگزارکنندگان جلسات و آحاد شرکتکنندگان را به رعایت ضوابط و فاصلهها توصیه و تاکید کردند: نگذارید مجالس حسینی موجب شیوع بیماری و مایه طعنه مخالفان و دشمنان شود.
برای اختصاص ارز واردات واکسن هیچ مشکلی وجود ندارد
در همین حال رئیسجمهوری، عصر پنجشنبه در بازدیدی از پیش اعلامنشده در داروخانه ۲۹ فروردین تهران که از مراکز اصلی توزیع داروهای کرونایی و غیرکرونایی است، حضور یافت و با مردم و کادر اجرایی این داروخانه گفتوگو کرد. رئیسجمهوری در این بازدید از نزدیک و بیواسطه در جریان مشکلات مردم و مراجعهکنندگان در زمینه تهیه داروهای مختلف قرار گرفت. رئیسی در این بازدید گفت: همه توان دولت برای موضوع کرونا بسیج شده است. سید ابراهیم رئیسی با تاکید بر اینکه برای اختصاص ارز به واردات واکسن کرونا هیچ مشکلی وجود ندارد، گفت: واردات واکسن، همزمان با تولید واکسن داخلی سرعت گرفته و این جزو اولویتهای دولت است که معاون اول رئیسجمهوری با جدیت پیگیری میکند. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاستجمهوری، ابراهیم رئیسی در جلسه کمیتههای تخصصی ستاد ملی مقابله با کرونا، اهمیت مشارکت و همکاری همدلانه آحاد مردم در رعایت اصول بهداشتی بهمنظور کنترل ویروس کرونا را مورد تاکید قرار داد و افزود: یقین دارم اگر مردم بهدرستی در جریان خطرات وضعیت کنونی ویروس قرار گیرند، با رعایت همهجانبه دستورالعملهای بهداشتی و با اعمال کنترلها و محدودیتهای بیشتر، شرایط مناسبی در کنترل و غلبه بر این بیماری خواهیم داشت و از مردم میخواهم در این مسیر دولت را یاری کنند. رئیسجمهوری با تاکید بر اینکه صفهایی که در زمینه واکسیناسیون و تهیه دارو شکل میگیرد، باید سریعا جمع شوند و با مدیریت مناسب شاهد این گونه صفها نباشیم، تصریح کرد: دارو به اندازه کافی وجود دارد و روند واکسیناسیون نیز سرعت خواهد گرفت. رئیسجمهوری پرهیز از ترددهای غیرضروری و نقش آن در جلوگیری از شیوع ویروس را مورد تاکید قرار داد و گفت: کاهش تردد از جمله مسائل محوری در روند کنترل ویروس است؛ بنابراین ترددها باید در ۱۰ روز آینده بهشکل محسوس کاهش یابد.
وی با تاکید بر لزوم رعایت تمامی اصول بهداشتی در مراسم عزاداری و سوگواری محرم بیان کرد: اعتقاد و باور قلبی داریم که این سوگواریها میتواند تاثیر مثبتی بر روح و روان جامعه و زندگی مردم داشته باشد، اما رعایت اصول بهداشتی در مراسم عزا و سوگواریها امری ضروری است و حفظ و صیانت از جان مردم اولویت دارد.
قطعی شدن خرید ۳۰ میلیون دوز واکسن
رئیسجمهوری همچنین روز شنبه در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با تاکید بر اینکه برای کنترل و توقف شیوع کرونا حتما باید یک عزم و اجماع ملی ایجاد شود، گفت: همه بخشهای دولتی و غیردولتی، شخصیتهای حقیقی و حقوقی و همه آحاد مردم باید برای کنترل وضعیت شیوع این ویروس خطرناک، هماهنگ و همصدا باشند. به گزارش ایسنا، رئیسجمهوری اقدام ضروری و مهم بعدی را تسریع در روند واکسیناسیون عنوان و ضمن اعلام خبر قطعی شدن واردات ۳۰ میلیون دوز واکسن، گفت: نظر کارشناسان بر این است که برای کنترل وضعیت نامطلوب شیوع کرونا در کشور، باید ۶۰ میلیون دوز دیگر، واکسن تامین شود. رئیسجمهوری همچنین بر لزوم مراقبت شدیدتر از ترددهای مرزی و جلوگیری از ترددهای غیرمجاز تاکید و اظهار کرد: آنچه تاکنون در این زمینه انجام شده لازم، اما ناکافی بوده و باید بر رعایت ضوابط بهداشتی در ترددهای مجاز نیز نظارت دقیق و موثر انجام شود. رئیسجمهوری در ادامه به موضوع تامین داروهای خاص برای بیماران کرونایی اشاره و خاطرنشان کرد: پس از بازدیدی که روز پنجشنبه از یکی از داروخانهها داشتیم، مقرر شد داروهای مورد نیاز طی روزهای آینده در گام اول بین ۱۰۰ داروخانه و در گام دوم تا ۳۰۰ داروخانه توزیع شود تا دیگر شاهد تشکیل صف و تجمع در چند داروخانه نباشیم؛ ضمن باید نظارت لازم بر روند توزیع در این داروخانهها صورت بگیرد.
واکسیناسیون عمومی باید ظرف ۸۰ روز به سرانجام برسد
رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد موضوع کرونا طبق فرمایش رهبر معظم انقلاب اولویت نخست کشور است و باید با بسیج عمومی در مدت زمان ۷۵ تا ۸۰ روز واکسیناسیون عمومی به سرانجام برسد. به گزارش ایرنا، محمدباقر قالیباف در نطق پیش از دستور روز شنبه گفت: موج پنجم کرونا از موضوعات بسیار جدی و بحران امروز کشور است و هر روز جمعی از خانوادهها عزادار میشوند و رهبر معظم انقلاب نیز در بیانات خود اولویتهای دوازدهگانهای را ابلاغ فرمودند که در آن موضوع کرونا را جزو اولویت نخست کشور اعلام فرمودند. قالیباف افزود: مجلس شورای اسلامی پیش از فرمایشات حضرت آقا ابلاغی را به کمیسیون بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مجلس انجام داد و این کمیسیون در جلسات مشترک از همه مسئولان ذیربط و مقامات کشوری و لشکری و دوستان صاحبنظر دعوت کرد و نظرات آنها را جویا شد. جمعبندی جلسات را به رئیسجمهوری محترم ابلاغ کردیم تا نظرات کارشناسی مجلس نیز در این زمینه نیز روشن شود. وی با ابراز امیدواری از اینکه ستاد ملی مقابله با کرونا تصمیمات لازم و خوبی را اتخاذ کند، عنوان کرد: اگر لازم است محدودیتهای قائل شوند، حتما محدودیتها بررسی و تصمیم قاطعانهای در این باره گرفته شود و همه نیز این محدودیتها را پیگیری و اجرا کنند. البته بررسیها نشان داده شده موضوع محلهمحوری و همان طرح شهید سلیمانی سبب خواهد شد در حقیقت خدمات غیرضروری بیمارستانی در محلات ارائه شود. باتوجه به اختیاراتی که به استانها بنا به شرایط اقلیمی داده میشود، آنها هم میتوانند تصمیمات لازم را اتخاذ کنند. رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه باید تلاش کنیم زنجیره شیوع ویروس با واکسیناسیون سراسری قطع شود، گفت: تهیه و توزیع و تزریق واکسن باید در یک حلقه ۷۵ تا ۸۰ روزه انجام شود تا زنجیره انتقال را قطع کنیم و این موضوع باید در اولویت قرار بگیرد. حتی اعتبارات ریالی و ارزی نیز باید اختصاص داده شود.
سیستم توزیع دارو باید اصلاح شود
وی ادامه داد: برای قطع زنجیره کرونا اگر دولت نیازمند اصلاحیهای در بودجه است، ما میتوانیم بهصورت فوری و حتی دوفوریتی به پیشنهاد دولت توجه کنیم. باید از همه ظرفیت برای کنترل هوشمند افرادی که ناقل هستند، استفاده کنیم. قالیباف با اشاره به موضوع دارو و رسیدگی به کادر درمان، بهعنوان دو اولویت مهم دیگر گفت: واقعیت این است که فشار روی کار درمان بسیار زیاد است؛ بر همین اساس رسیدگی به آنها و اعزام نیروهای کمکی و توجه به نیازهای معیشتی کادر درمان نیز باید در اولویت قرار بگیرد. رئیس مجلس با تاکید بر اینکه سیستم توزیع دارو باید اصلاح شود، اظهار کرد: باوجود اینکه دارو هست، در بیشتر مراکز کمبود دارو احساس میشود و مسئولان انشاءالله به این موضوع توجه کافی داشته باشند.