انواع چراغهای خطی و کاربرد آنها
چراغ خطی از مدرنترین انواع چراغهای LED ایست که در بین معماران و طراحان دکوراسیون از محبوبیت بسیار زیادی برخوردار شده و طرفداران بسیار زیادی دارد.
چراغ خطی از مدرنترین انواع چراغهای LED ایست که در بین معماران و طراحان دکوراسیون از محبوبیت بسیار زیادی برخوردار شده و طرفداران بسیار زیادی دارد. با اینکه چراغهای خطی در بازار انواع بسیار مختلف و گوناگونی دارد اما شما میتوانید با توجه به نیاز پروژه و کمی شناخت در باره ی اجزا و قطعات این چراغ پر کاربرد بهترین خرید را داشته باشید.
در ادامه این مقاله نیز به بررسی چند ایدهی خلاقانه و جذاب برای نورپردازی چراغهای خطی پرداختهایم اما بهتر است در ابتدا با انواع این چراغ پرکاربرد آشنا شوید.
انواع چراغ خطی بر اساس کاربرد
در حالت کلی به چراغی که منبع نورش به صورت خطی و نه دایره و مستطیل بتابد چراغ خطی میگویند. بر اساس این تعریف از چراغ خطی، انواع مهتابیهای قدیمی نیز نور خطی در نظر گرفته میشوند اما در این مقاله فقط به انواع چراغهای خطی LED که از سیستمهای پیشرفتهتری در ساخت آنها استفاده شده مانند انواع چراغهای خطی ماژولار اشاره کردهایم.
چراغهای خطی در حالت کلی در سه نوع چراغ خطی روکار، توکار و آویز در بازار روشنایی در دسترس هستند. برای اینکه هنگام خرید چراغ خطی دچار سردرگمی بین انواع آن نشوید بهتر است کمی بیشتر با آنها آشنا شوید.
-
چراغ خطی روکار:
در این حالت از نصب چراغ خطی بر روی سقف و یا دیوار تمام بدنهی چراغ پس از نصب قابل مشاهده است و به عنوان بخشی از دکوراسیون فضا در نطر گرفته میشود به همین دلیل بسیاری از چراغهای خطی با رنگ بدنهی سفارشی تولید میشوند. از چراغهای خطی روکار میتوانید در بین بافلهای چوبی و یا فلزی استفاده کنید تا زیبایی فضایتان را دو چندان کنید، همچنین در فضاهایی که امکان نصب چراغ به حالت توکار وجود ندارد و یا برای تامین میزان لوکس نوری مورد نظر و محدودیت ارتفاع نمیتوان چراغ را به حالت آویز نصب کرد، میتوانید از چراغ خطی روکار استفاده کنید.
-
چراغ خطی آویز:
چراغهای خطی آویز برای نورپردازی دکوراتیو و همچنین فضایی با ارتفاع سقف زیاد در نظر گرفته میشوند تا هم میزان روشنایی کافی و هم زیبایی بصری فضا را تامین کند. این چراغها در دو مدل چراغ خطی آویز یک طرفه و چراغ خطی آویز دو طرفه قابل سفارش هستند. در چراغ خطی آویز دو طرفه از دو لاین ماژول استفاده شده است و به این ترتیب این چراغها قابلیت روشنایی سقف (آپلایت) و زمین (دانلایت) را دارند به عبارت دیگر شما میتوانید با استفاده از یک چراغ آویز به صورت هم زمان و یا جدا هم روشنایی فضای زیر چراغ را تامین کنید و هم یک خط نوری بر روی سقف ایجاد کنید. معمولا در فضاهایی که سقف روشنی دارند و یا المانهای سقف با تابش نور جلوهی زیباتری پیدا میکنند از چراغ خطی آویز دو طرفه استفاده میشود.
-
چراغ خطی توکار:
نحوه نصب توکار برای چراغهای خطی مینیمالترین روش نورپردازی در انواع فضاهای مختلف اداری، تجاری و یا مسکونی است. در این روش نورپردازی با چراغ خطی فقط دیفیوزر یا پوشش روی منبع نور چراغ قابل مشاهده است و بدنهی چراغ تماما داخل سقف و یا دیوار پنهان میشود. البته نور خطی توکار نیز در دو نوع چراغ خطی توکار بدون لبه و چراغ خطی توکار با لبه موجوداند. در چراغهای توکار لبه دار، در اطراف دیفیزر به اندازهی یک سانتیمتر از بدنهی چراغ قابل مشاهده است. وجود این لبه در چراغ هم باعث سهولت در نصب آن میشود و هم خطاهای حدود یک سانتیمتر در موقع برش کناف را میپوشاند و البته میتوانید با ایجاد یک تضاد رنگی بین لبهی چراغ و سقف جلوهای دکوراتیو و زیبا نیز در فضای خود ایجاد کنید. همانطور که کمی قبل هم به آن اشاره کردیم چراغهای خطی از مینیمالترین روشهای نورپردازی است حالا تصور کنید که چراغ نصب شده بدون اینکه کوچکترین اثری از بدنهی آن مشخص باشد و فقط یک نور خطی روشن در فضا نمایان میکند تا چه اندازه میتواند جلوهای مدرن و زیبا به فضای شما ببخشد.
با توجه به اینکه چراغهای خطی قابلیت ساخت سفارشی در اندازه و انواع شکلهای هندسی مورد نظر شما را دارند پیشنهاد میکنیم حتما قبل از خرید و نصب چراغ خطی با کارشناسان فنی اکووات تماس بگیرید تا ضمن مشاوره رایگان در خصوص پروژه نورپردازیتان پاسخگوی سوالات شما در رابطه با انواع چراغهای خطی نیز باشند.
برچسب ها : چراغ خطی,لاین نوری,نور خطی,چراغ لاینر,چراغ خطی توکار,چراغ خطی روکار,چراغ خطی آویز