اخبار خوش تملت از زبان مدیر عامل
افشار سرکانیان مدیرعامل تامین سرمایه بانک ملت در گفتگو با بورس فوری از عملکرد و آخرین وضعیت شرکت تامین سرمایه بانک ملت گفت.
به گزارش بورس فوری، مدیرعامل تامین سرمایه بانک ملت با اشاره به اینکه در حال حاضر عدم امکان تامین نقدینگی و سرمایه در گردش کافی و به موقع، اصلی ترین مانع جهت تکمیل و راه اندازی طرحها و پروژههای در دست اجرا کشور و توسعه فعالیتهای شرکتها و بنگاههای اقتصادی است، گفت: بخشی از این منابع که متاسفانه در حال حاضر هم ناچیز است از طریق انتشار اوراق بدهی توسط شرکتهای تامین سرمایه در بازار سرمایه تامین میشود. بنظرم مهمترین دلایل این موضوع هزینه های بالا و زمان طولانی فرآیند انتشار اوراق بدهی است.
وی ادامه داد: اخیرا جلسات کارشناسی و مدیریتی خوبی با موضوع کاهش هزینه ها و کاهش زمان انتشار اوراق بدهی با حضور نایب رییس هیات مدیره و معاون نظارت بر ناشران و بورسهای سازمان بورس و اوراق بهادار و مدیران شرکت های تامین سرمایه برگزار گردیده و مقرر شده که این جلسات به صورت ماهانه ادامه داشته باشد که این موضوع اتفاق میمون و مبارکی است. در این مدت هم چند تصمیم خوب نیز از طرف سازمان بورس اتخاذ و ابلاغ شده است، که از جمله مهمترین آنها میتوان به تسهیل فرآیند تامین مالی و ارایه پیشنهادات اصلاحی در خصوص مقررات انتشار اوراق اشاره کرد.
سرکانیان در ادامه با اشاره به اینکه از طرفی همانطورکه مستحضر هستید تامین مالی اصلیترین موضوع فعالیت شرکت های تامین سرمایه است، گفت:. خوشبختانه این مهم جزء دغدغههای اصلی مدیریت جدید تامین سرمایه بانک ملت نیز می باشد، بطوریکه شرکت از ابتدای اسفند ماه 1400 تاکنون بیش از 116 هزار میلیارد ریال برای انتشار اوراق بدهی از سازمان بورس و اوراق بهادار موافقت اصولی اخذ نموده که این میزان حدود 66 درصد کل موافقت اصولیهای اخذ شده از سازمان بورس طی این مدت میباشد. موافقت اصولی های اخذ شده که از طریق شرکت مدیریت دارایی مرکزی نیز منتشر عموم گردیده برای شرکتهای «صنایع سلولزی ماریناسان»، «کرمان موتور»، «ارزش آفرینان فدک»، «مطهر ضمیر»، «پتروپاک مشرق زمین»، «پرشیا خودرو»، «انتخاب الکترونیک آرمان»، «بهمن دیزل»، «فولاد سپید فراب کویر»، «کارخانجات تولیدی شیشه دارویی رازی»، «صاروج پارس» و «آب نیروی مکران منطقه آزاد چابهار» بوده است.
به گفته مدیرعامل «تملت» از موافقت اصولیهای اخذ شده، در ماه جاری مبلغ 2.229 میلیارد تومان اوراق اجاره و مرابحه برای شرکت های ماریناسان و کرمان موتور با مشاوره، تعهد پذیره نویسی و بازارگردانی تامین سرمایه بانک ملت منتشر شده است. در این میان کرمان موتور رکورد کوتاهترین تامین مالی از بازار سرمایه را به خود اختصاص داد.
حوزه مدیریت دارایی ها
سرکانیان یکی دیگر از موضوعات اصلی فعالیت شرکتهای تامین سرمایه را مدیریت دارایی سرمایهگذاران از طریق صندوقهای سرمایهگذاری با درآمد ثابت و سهامی عنوان کرد و افزود: سرمایهگذاری در این صندوق ها علاوه بر کسب بازدهی مناسب و تقریبا بدون ریسک برای سرمایه گذاران، در حال حاضر به عنوان یکی از منابع اصلی شرکتهای تامین سرمایه برای انتشار اوراق بدهی است.
وی ادامه داد: در پایان سال 1400 حجم کل داراییهای صندوقهای سرمایهگذاری و بازارگردانی تحت مدیریت شرکت تامین سرمایه بانک ملت 14 هزار و 277 میلیارد تومان بوده که در حال حاضر به بیش از 19 هزار و 759 میلیارد تومان افزایش یافته است.
در ادامه تاکید کرد: همچنین خالص داراییهای صندوق سرمایهگذاری با درآمد ثابت اوج ملت به عنوان بزرگترین صندوق تحت مدیریت شرکت، در ابتدای سال به میزان 8 هزار و 378 میلیارد تومان بوده که در حال حاضر به بیش از 13 هزار و 490 میلیارد تومان رسیده است. به این ترتیب صندوق مزبور با بیش از 60 درصد رشد، بیشترین درصد رشد جذب منابع را در بین کلیه صندوقهای سرمایهگذاری با درآمد ثابت کشور را داشته است. همچنین بر اساس رتبهبندی صندوقهای بادرآمد ثابت از معیار خالص ارزش داراییها، صندوق سرمایهگذاری اوج ملت توانسته است با 7 پله صعود در رتبه نهم قرار گیرد.
بهار پررونق «تملت»
مدیرعامل تامین سرمایه بانک ملت در ادامه به درآمد شرکت در فصل بهار سال 1401 اشاره کرد و افزود: درآمد تامین سرمایه بانک ملت در سه ماهه نخست سال جاری با رشد 17 درصدی همراه بوده است. رشد درآمدهای شرکت باتوجه به افزایش قطعی در انتشار اوراق بدهی و منابع صندوقهای سرمایهگذاری تحت مدیریت شرکت در سال 1401، به مراتب بیشتر از این ارقام خواهد بود.
سرکانیان ادامه داد: افزایش درآمدهای شرکت در سه ماهه نخست سال جاری در شرایطی محقق شده که شرکت در این دوره هیچ گونه انتشار اوراقی نداشته است. همانطورکه اشاره شد، در ماه جاری 2.229 میلیارد تومان اوراق اجاره و مرابحه برای شرکتهای ماریناسان و کرمان موتور با مشاوره، تعهد پذیرهنویسی و بازارگردانی تامین سرمایه بانک ملت منتشر شیده و شرکت تنها بابت تعهد پذیرهنویسی اوراق مذکور، مبلغ 23.4 میلیارد تومان درآمد در دفاتر خود شناسایی نموده است.
وی ادامه داد: همچنین درآمد ناشی از صندوقهای تحت مدیریت شرکت برای 3 ماهه ابتدایی سال جاری 23 میلیارد تومان بوده که نسبت به دوره مشابه سال گذشته با رشد 28 درصدی همراه بوده است. قطعا این درآمد متناسب با افزایش منابع و داراییهای صندوقهای تحت مدیریت افزایش خواهد یافت که خدا رو شکر این منابع و داراییها نیز رو به افزایش است.
افزایش سرمایه شرکت
سرکانیان در ادامه به روند افزایش سرمایه شرکت اشاره کرد و با تاکید بر همزمانی روند افزایش سرمایه «تملت» با آغاز به کار سکانداری در تامین سرمایه بانک ملت، گفت: با ورود اینجانب افزایش سرمایه شرکت از مبلغ 11 هزار میلیارد ريال به 16 هزار میلیارد ريال در جریان بود که این افزایش سرمایه با پیگیریهای صورت گرفته توسط مدیریت شرکت و حمایت سهامداران عمده شرکت (بانک ملت و گروه مالی ملت) در تاریخ 5 تیرماه امسال به ثبت رسید و سهام جدید ناشی از آن نیز به تعداد سهام سهامداران قبلی اضافه گردید.
وی ادامه داد: کل زمان این افزایش سرمایه از تاریخ اتمام پایان مهلت قانونی خرید حقتقدم سهام تا تاریخ ثبت، 142 روز به طول انجامید که نسبت به میانگین 170 روزه زمان ثبت افزایش سرمایه سایر شرکت های تامین سرمایه (از محل مطالبات و آورده نقدی)، زمان معقول و مناسبی است.
وی در ادامه توضیح داد: در ضمن هیات مدیره شرکت با هدف بهبود کفایت سرمایه و توسعه فعالیت های تامین مالی خود که در قسمت تامین مالی به آن اشاره شد، با هماهنگی سهامداران عمده (بانک ملت و گروه مالی ملت) در تاریخ 15/04/1401 افزایش سرمایه شرکت را از مبلغ 16،000 میلیارد ریال به مبلغ 21،600 میلیارد ریال از محل سود تقسیم نشده دوره و سود انباشته تصویب نمود و حال با ثبت افزایش سرمایه قبلی، نسبت به اخذ مجوز سازمان بورس اوراق بهادار، برگزاری مجمع عمومی فوق العاده و سپس ثبت آن اقدام شده است. خوشبختانه در تاریخ 17 خردادماه امسال نسبت به اخذ گزارش مقبول از بازرس قانونی شرکت و در تاریخ 18 تیرماه نسبت به اخذ مجوز صدور افزایش سرمایه از سازمان بورس و اوراق بهادار اقدام شد و انشالله در تاریخ 29/04/1401 نیز تایید مجمع عمومی فوق العاده صاحبان سهام نیز در این خصوص اخذ خواهد شد. با این افزایش سرمایه شرکت، تامین سرمایه بانک ملت تبدیل به بزرگترین تامین سرمایه کشور از نظر میزان سرمایه ثبتی خواهد شد.
سرکانیان در ادامه خاطرنشان کرد: تامین سرمایه بانک ملت اولین شرکت بورسی بود که از معافیت مالیاتی موضوع بند "ف" تبصره2 قانون بودجه سال 1401 کل کشور بابت افزایش سرمایه خود استفاده نمود و بابت افزایش سرمایه گزارش مقبول از بازرس قانونی و مجوز مربوطه را از سازمان بورس و اوراق بهادار دریافت کرد. مبلغ صرفه جویی مالیاتی بابت این افزایش سرمایه به میزان 350 میلیارد ریال میباشد که در صورت سود و زیان سال 1400 و دفاتر شرکت اعمال شده است.
حمایت از سهم «تملت»
مدیرعامل «تملت» در ادامه یکی از دغدغه های اصلی مدیریت تامین سرمایه و سهامداران عمده شرکت را حمایت از سرمایه سهامداران خرد و افزایش نقدشوندگی سهام «تملت» دانست و افزود: همانطورکه مستحضر هستید نماد "تملت" در گروه « فعاليتهاي كمكي به نهادهاي مالي واسط بازار سرمایه» فعالیت دارد. آمارها بیان از آن دارد که میانگین بازدهی سه ماهه چهارم سال 1400 و از ابتدای سال 1401 تا کنون این صنعت که شرکتهای مربوط به ارکان بازار سرمایه از جمله بورس و فرابورس نیز جزء آن هستند به ترتیب منفی 19 و مثبت 3 درصد بوده است، این درصورتی است که بازدهی نماد "تملت" برای دورههای مذکور به ترتیب مثبت 19 و مثبت 7 درصد بوده است. بنابراین نماد "تملت" از سه ماهه چهارم 1400 تا کنون بازدهی بالاتری نسبت به شاخص صنعت خود کسب کرده است. بازدهی نماد مزبور در این بازه زمانی بالغ بر 28 درصد بوده است.