یک‌شنبه 16 اردیبهشت 1403 - 05 May 2024
کد خبر: 10199
تاریخ انتشار: 1400/10/18 13:12

صرفه‌جویی یعنی...

صرفه‌جویی به‌معنای درست و مناسب مصرف کردن است. این مسئله برای ایجاد تعادل میان درآمد و هزینه بسیار مهم و اساسی است و در حوزه اقتصاد خانواده نیز می‌تواند تأثیرگذار و سرنوشت‌ساز باشد. با این همه صرفه‌جویی علاوه بر اینکه در حوزه اقتصاد شخصی معنا و مفهوم می‌یابد، در حوزه اقتصاد عمومی هم معنا دارد.

 تا سال‌ها پیش خیلی از افراد فکر می‌کردند صرفه‌جویی یعنی اینکه از هر چیزی به مقدار کم استفاده کنند و شاید دلیل تبلیغات بعدی تلویزیون پیرامون این قضیه همین طرز تفکر بوده باشد؛ تبلیغاتی که مرتب تاکید می‌کرد صرفه‌جویی کم مصرف کردن نیست، بلکه درست مصرف کردن است. از طرفی کم مصرف کردن معنایی اقتصادی ندارد، زیرا هدف از تولید یک شی، مصرف آن است و مصرف هم زمانی اتفاق می‌افتد که انسان به آن نیاز داشته باشد؛ بنابراین شاید بتوان تعریفی بهتر از صرفه‌جویی ارائه کرد. در این صورت می‌توان گفت صرفه‌جویی یعنی مصرف کالایی در حد برآوردن نیازهای اساسی شخص به آن کالا. در ادامه چند پیشنهاد برای مصرف بهینه انرژی می‌خوانید: 

۱) برای صرفه‌جویی در خانه وقتی از ماشین ظرفشویی استفاده می‌کنید، بعد از اتمام کار ماشین ظرفشویی، به‌جای خشک کردن ظرف‌ها توسط سیستم خشک‌کن ماشین، کافی است درب ماشین را باز بگذارید تا ظرف‌ها به‌صورت طبیعی خشک شوند. این کار می‌تواند بسته به نوع ماشین، بین ۱۵ تا ۵۰ درصد در مصرف برق دستگاه کاهش ایجاد کند.

۲) دمای آبگرم‌کن خود را روی ۴۹ درجه‌ سانتیگراد تنظیم کنید. هر ۱۰ درجه کاهش دمای آبگرم‌کن، می‌تواند در سال حدود ۱۰۰۰۰۰ تومان در مصرف انرژی خانه‌ شما صرفه‌جویی ایجاد کند.

۳) برای صرفه‌جویی در خانه فقط وقتی از ماشین لباسشویی یا ماشین ظرفشویی استفاده کنید که آنها را به‌صورت کامل پر کرده باشید و از تمام ظرفیت آنها استفاده کنید.

۴) وقتی از سه‌راهی استفاده نمی‌کنید آن را از برق بکشید. این دستگاه‌ها به‌صورت داخلی مقدار کمی اتلاف دارند که موجب می‌شود در بلندمدت تاثیر آنها بر مصرف برق شما قابل‌توجه باشد.

۵) کانال‌های عبور هوای منزل را ایزوله کنید که نشتی هوا نداشته باشند. برای مثال کانال کولر. طبق اندازه‌گیری‌ها حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد هوای تولید شده و در حال عبور از این کانال‌ها به‌دلیل نشتی تلف می‌شود.

۶) برای صرفه‌جویی در خانه از سری‌های دوش کم‌مصرف در حمام استفاده کنید تا با مقدار کمتری از آب بتوانید حمام کنید.

۷) از لامپ‌های استاندارد و کم‌مصرف LCD و LED در منزل خود استفاده کنید. علاوه بر طول عمر بالاتر، حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد کمتر انرژی مصرف می‌کنند.

۹) وقتی در محیط خانه یا اتاق نیستید، لامپ‌های پرمصرف و قدیمی خود را حتما خاموش کنید، زیرا ۹۰ درصد انرژی این لامپ‌ها به گرما تولید و فقط ۱۰ درصد صرف روشنایی می‌شود.

۱۰) برای تنظیم دمای منزل از ترموستات‌های قابل برنامه‌ریزی و هوشمند استفاده کنید. این ترموستات‌ها می‌توانند تا ۵۰ درصد کل مصرف انرژی خانه‌ شما را تحت کنترل بگیرند و بیشترین سهم را در کاهش مصرف انرژی شما دارند.

۱۱) نقاطی از خانه که باعث نشتی هوا می‌شود را ببندید و تمامی درزها را بگیرید. این کار می‌تواند ۳۰ درصد مصرف انرژی را در خانه‌ شما کاهش دهد.

۱۲) برای صرفه‌جویی در خانه رادیاتور‌ها را بلاک نکنید.

۱۳) دما را به آرامی تغییر دهید. تغییر ناگهانی دمای هوا، آب یا هر چیز دیگری، ممکن است به دستگاه‌های مربوطه فشار وارد کند.

۱۴) اگر از آبگرم‌کن‌های قدیمی استفاده می‌کنید، دور تا دور آن را با یک پتو ایزوله کنید، زیرا این آبگرم‌کن‌های مخزنی، مقداری آب گرم درون خود دارند که به مرور دمایش را از طریق بدنه آبگرم‌کن از دست می‌دهد.‌ این کار حدود ۲۵ تا ۴۵ درصد اتلاف انرژی ناشی از آبگرم‌کن و تا ۹ درصد هزینه‌ شما را کاهش می‌دهد.

۱۵) دستگاه‌های خانگی قدیمی معمولا بازدهی پایین‌تری از نمونه‌های جدیدتر دارند و بهتر است آنها را با دستگاه‌های جدید تعویض کنید که انرژی کمتری مصرف می‌کنند.

۱۶) برای گرم کردن و درست کردن غذاها، اگر از مایکروفر استفاده کنید، انرژی کمتری نسبت به استفاده از گاز و ماهیتابه و روش‌های سنتی مصرف‌ می‌شود.

۱۷) فیلتر هوای دستگاه‌های گرمایشی و سرمایشی خود را به‌موقع تعویض کنید. فیلترهای کثیف در عملکرد دستگاه اختلال ایجاد می‌کنند و مصرف انرژی شما را بالا می‌برند.

۱۹) در روز پرده‌های خانه را باز کنید تا نور آفتاب به درون خانه بیاید و شب‌ها پرده‌ها را ببندید.

۲۰) مدت زمان دوش گرفتن خود را کاهش دهید. اگر ۴ دقیقه مدت زمان را کاهش دهید ۳۶۵۰ گالن آب در دقیقه صرفه‌جویی می‌شود.

۲۱) یک دستگاه تایمر به آبگرم‌کن خود متصل کنید که وقت‌هایی که خانه نیستید و شب‌ها، آن را خاموش نگه دارد.

۲۳) برای شیر آب خانه‌ خود آیراتور خریداری و به آن متصل کنید. این دستگاه ساده و ارزان، میزان آب خروجی شیر آب را به‌شدت کاهش می‌دهد.

۲۴) لوله‌کشی آب گرم خود را عایق کنید تا گرمای آب در مسیر تلف نشود.

۲۵) برای صرفه‌جویی در خانه وقتی از مانیتور استفاده نمی‌کنید، سیستم را در حالت sleep قرار دهید.

۲۶) در زمان آشپزی، در فر گاز خود را بسته نگه دارید تا از اتلاف حرارت جلوگیری کنید.

۲۷) ۵ لامپی که در خانه بیشتر از همه استفاده می‌کنید را با لامپ‌های کم‌مصرف عوض کنید.

۲۸) برای خشک کردن لباس‌ها از هوا استفاده کنید! 

۲۹) هنگام استفاده از لباسشویی از آب سرد استفاده کنید.

۳۰) وقتی برای مدتی خانه نیستید آبگرم‌کن را خاموش کنید. بیشتر آبگرم‌کن‌ها به صورت اتوماتیک بعد از ۱ ساعت از عدم فعالیت‌شان، روشن می‌شوند.

۳۱) شارژرهای دستگاه‌های الکترونیکی خود را وقتی دستگاهی به آنها متصل نیست از برق بکشید. بسیاری از این شارژرها حتی وقتی چیزی را شارژ نمی‌کنند، اگر در برق بمانند انرژی تلف می‌کنند.

 


کپی لینک کوتاه خبر: https://smtnews.ir/d/489dw2