-
در شرکت فولاد غدیر ایرانیان محقق شد

تولید آهن اسفنجی در مسیر رشد

درحال‌حاضر ایران دومین تولید‌کننده آهن اسفنجی از طریق احیا مستقیم بعد از هندوستان است.

تولید آهن اسفنجی در مسیر رشد

در حال حاضر ایران دومین تولید کننده آهن اسفنجی از طریق احیا مستقیم بعد از هندوستان است. بعد از هند و ایران، دو کشور ونزوئلا و مكزیك دارای رتبه‌های سوم و چهارم تولید آهن اسفنجی هستند. آهن اسفنجی به عنوان ماده اولیه مورد نیاز واحدهای فولادسازی و ذوب و ریخته‌گری مورد استفاده قرار می گیرد. براساس آخرین اخبار، فولاد غدیر ایرانیان در شرایط بهترین عملکرد در حوزه تولید آهن اسفنجی به سر می‌برد.
به منظور توسعه صنایع آهن و فولاد کشور و در راستای چشم انداز ۲۰ ساله توسعه اقتصادی و اجتماعی، شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان با همکاری سازمان توسعه و نوسازی معادن، صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) و با مشارکت شرکت‌های سرمایه‌گذاری غدیر، شرکت معدنی و صنعتی چادرملو و شرکت فولاد آلیاژی ایران در سال ۱۳۸۵ تاسیس شد.

به گزارش خبرنگار از استان یزد، کارخانه احیای مستقیم تولید آهن اسفنجی با ظرفیت تولید سالانه یک میلیون تن در سال با هدف تامین آهن اسفنجی مورد نیاز واحدهای ذوب و ریخته‌گری استان یزد و سایر تولیدکنندگان فولاد در کشور، در ۲۵ کیلومتری شهر اردکان، استان یزد و در مجاورت گندله‌ سازی چادرملو و شرکت آهن و فولاد ارفع در محدوده‌ای به وسعت ۸۶ هکتار احداث شده است.

کلیه فعالیت‌های مهندسی و طراحی اساسی و مهندسی تفصیلی این کارخانه بر اساس دانش فنی میدرکس انجام شده است، همچنین آخرین بهبودهای تکنولوژیک حاصل درفرآیند و طراحی سیستم‌های کنترل سایر مدول‌های میدرکس ایران و جهان لحاظ شده است. این پروژه در سال ۱۳۸۶ و در سال ۱۳۸۹ همزمان با عید سعید غدیر شد.

تولید آهن اسفنجی در ایران و جهان

میزان تولید آهن اسفنجی دنیا در سال 2012 با روش‌های مختلف احیا (استفاده از گاز طبیعی و زغال سنگ) معادل ۶۸.۲ میلیون تن شده است. رشد میزان تولید آهن اسفنجی در کشور هندوستان با توجه به وفور معادن زغال‌سنگ که از کوره‌های دوار نیز استفاده می‌کند و سنگ‌آهن را در معرض گاز احیایی تولید شده از زغال‌سنگ قرار می‌دهد باعث شده سهم تولید آهن اسفنجی با این روش در دنیا به ۲۵.۷ درصد افزایش یابد. از میان روش‌های مختلف احیای مسقیم که از گاز طبیعی استفاده می‌کنند، تولید آهن اسفنجی به روش میدرکس توسعه چشمگیری داشته است. باردهی مداوم آهن اسفنجی در کوره‌های برقی و قوس الكتریكی و امكان افزایش راندمان تولید با توجه به تكنولوژی‌های روز، موجب راه‌اندازی واحدهای متعدد میدرکس دیگری در دو دهه اخیر و در کشورهای مختلف دنیا شده است به نحوی که در سال 2012 از مجموع نزدیك به 52 میلیون تن آهن اسفنجی تولید شده با روش‌های مختلف استفاده از گاز طبیعی در جهان‌، سهم روش میدرکس بیش از 80 درصد بوده است.

فولاد غدیر ایرانیان یک هلدینگ است

به گزارش خبرنگار از استان یزد، مازیار حسینی مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری غدیر گفت: امروز کارخانه خط مقدم جبهه تولید است. وی با تاکید بر وجود نظم و انضباط در فرآیند تولید این شرکت افزود: این دستاورد در نتیجه مدیریت اسدالله فرشاد در شرکت فولاد غدیر ایرانیان و همکاری بهترین نیروها حاصل شده و در نهایت عملکرد قابل توجهی به ویژه در حوزه آهن اسفنجی به ثبت رسیده است. فرشاد از نویسندگان نخستین کتب آهن اسفنجی بوده و از نخستین مدیران و موسسان آهن اسفنجی در ایران است. همچنین محمدرضا پاکسیما، مدیرکارخانه آهن‌ و فولاد غدیر ایرانیان در سفر مدیرعامل شرکت بین‌المللی توسعه صنایع و معادن غدیر و مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری غدیر به استان یزد، گفت: راهی که تاامروز در شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان طی شده اصولی و تخصصی است. وی افزود: از سال 1398 تاامروز این شرکت به یک هلدینگ تبدیل شده است. این هلدینگ در حال حاضر با سهامداری فولاد شاهرود، صنایع معدنی نوظهور شاهرود، صنایع معدنی نوظهور بافق، صنایع معدنی اسید آمینه بهاباد ، صنایع توسعه آهن و فولاد گل‌گهر ، توسعه فولاد قشم و ارزش آفرینان چادرملو فعالیت می‌کند. وی در ادامه با اشاره به موفقیت‌های شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان عنوان کرد: طی ۱۰ سال گذشته در تمام زمینه‌ها شرکت ممتاز بودیم و موفق شدیم تندیس نشان تعالی سازمان در مدیریت، چهره ماندگار مدیر ایران، جایزه اجلاس هایتک و نشان ملی رعایت استانداردهای تولید فولاد، جایزه ملی مدیریت انرژی، نشان لیاقت مدیریت ایران، همچنین جایزه مسئولیت اجتماعی و پایداری بنگاه اقتصادی و رتبه اول شرکت‌های گروه فلزات اساسی از لحاظ بهره‌وری از سوی سازمان مدیریت صنعتی را دریافت کنیم.

سخن پایانی

آهن و فولاد غدیر ایرانیان در راستای توسعه معادن و صنایع معدنی در بخش معادن فلزی سرمایه‌گذاری و در این راستا فعالیت‌های اکتشافی را آغاز و همچنین برای تجهیز معادن و فعالیت‌های استخراجی در معادن مذکور اقدام کرده و این شرکت با توجه به برخورداری از مالکیت معدن منگنز سورگاه جیرفت، احداث یک کارخانه تولید فروسیلیکو منگنز را در دستور کار قرار داده است و فعالیت‌های اکتشافی و تجسسی خود برای شناسایی کانسارهای سنگ آهن، منگنز، کرومیت، مس و خاک‌های صنعتی در استان‌های مختلف کشور را با جدیت پیگیری می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین