یک‌شنبه 16 اردیبهشت 1403 - 05 May 2024
کد خبر: 4733
تاریخ انتشار: 1400/08/11 12:20
در آیین گشایش دومین نمایشگاه توانمندی‌های صنایع کوچک لرستان عنوان شد

نقش صنایع کوچک در خروج از وابستگی

دومین نمایشگاه توانمندی‌های صنایع کوچک و متوسط استان لرستان با حضور معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افتتاح شد.

به گزارش روابط‌عمومی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، علی رسولیان در جریان سفر به لرستان، دومین نمایشگاه توانمندی‌های صنایع کوچک و متوسط این استان را افتتاح کرد. 

 دومین نمایشگاه توانمندی‌های صنایع کوچک و متوسط استان لرستان با هدف حمایت از تولیدات داخل، فرهنگ‌سازی در مصرف کالای ایرانی، شناسایی محصولات تولید داخلی و همچنین حمایت از کسب‌وکارهای خرد و متوسط در قالب خوشه‌های مختلف کسب‌وکار با مشارکت بیش از ۱۰۰ واحد صنعتی از امروز به مدت یک هفته در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی لرستان آغاز به کار کرده است.

این نمایشگاه نخستین رویداد نمایشگاهی پس از شیوع ویروس کرونا و دومین نمایشگاه در ۵ سال اخیر به‌عنوان نمایشگاه توانمندی‌های صنایع کوچک و متوسط استان لرستان است که واحدهای صنعتی فعال در حوزه‌های صنایع غذایی، پوشاک، مواد شیمیایی، عسل، فرش و گلیم در آن حضور دارند. 

شرایط حضور در نمایشگاه‌های خارج از کشور

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در آیین گشایش دومین نمایشگاه توانمندی‌های صنایع کوچک و متوسط لرستان، از حمایت این وزارتخانه برای حضور فعال تولیدکنندگان ایرانی در نمایشگاه‌های بین‌المللی و خارج از کشور خبر داد.

 علی رسولیان با اشاره به اینکه ۹۷ درصد صنعت کشور را به لحاظ تعدادی صنایع خرد، کوچک و متوسط تشکیل می‌دهند، اظهارکرد: بخش عمده‌ای از اشتغال کشور از محل فعالیت بنگاه‌های کوچک و متوسط تامین می‌شود.

وی افزود: در شرایط سخت تحریم و کرونا، خوشبختانه صنایع کوچک و متوسط نقش بسزایی را ایفا کرده و بسیاری از صنعتگران نیازهای کشور را در داخل شهرک‌ها و نواحی صنعتی تولید کرده‌اند تا وابستگی به خارج کمتر شود.

رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، اضافه کرد: اکنون حجم بسیاری از کالاهایی که در گذشته وارد می‌شد، توسط تولیدکنندگان داخلی درحال تولید است.

 رسولیان ادامه داد: بیش از ۳۹ هزار واحد صنعتی و تولیدی هر ساله در نمایشگاه‌های گوناگون کشور کالاهای‌شان را عرضه می‌کنند که این امر موجب بازاریابی این واحدهای خرد، کوچک و متوسط می‌شود. به گفته وی، این فرآیند ادامه خواهد داشت و حتی برای حضور صنایع کوچک و متوسط در نمایشگاه‌های خارج از کشور شرایط لازم فراهم شده است.

 معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: نمایشگاهی که امروز افتتاح شد، در راستای هم‌افزایی برای تولید، بازاریابی و تعامل بین بنگاه‌های اقتصادی، نمایشگاه بسیار خوبی است و انتظار این سطح از تولیدات را در بخش‌های مختلف صنعت، صنایع‌دستی و... را در لرستان نداشتیم.

 رسولیان گفت: در این نمایشگاه شاهد عرضه توانمندی‌های خوشه کسب‌وکار فرش هستیم که می‌توانند سطح فناوری، تولید و فروش محصولات ایرانی را ارتقاء دهند.

وی تاکید کرد: بنا داریم این فرآیند را در سطح کشور ادامه دهیم و حتی برای حضور در خارج کشور نیز حمایت‌های جدی را انجام می‌دهیم تا تولیدکنندگان بتوانند در نمایشگاه‌های بین‌المللی و خارج از کشور حضور فعالانه‌ای پیدا کنند. 

رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران در بخش دیگر سخنان خود اظهارکرد: امسال ۱۰ هزار هکتار به وسعت شهرک‌های صنعتی در مناطق کم‌برخوردار که نیاز به سرمایه‌گذاری دارند در قالب توسعه و ایجاد شهرک‌های جدید افزوده می‌شود.

رسولیان افزود: همچنین با توجه به افزایش تقاضا برای سرمایه‌گذاری در کشور و با نگاه به اینکه در مناطق بااستعداد که به دلایلی از زیرساخت‌های لازم محروم هستند، حمایت‌ها از صنایع کوچک و متوسط افزایش خواهد یافت.

وی با بیان اینکه امسال ۱۶۰۰ واحد صنعتی راکد در شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور به چرخه تولید بازخواهد گشت، اضافه کرد: تاکنون ۸۴۰ واحد صنعتی راکد با کمک کارگروه‌های تسهیل و رفع موانع تولید استان‌ها احیاء شده و مابقی واحدها نیز با توجه به پایش‌های انجام‌شده در قالب کلینیک‌های کسب‌وکار و تسهیلاتی که در قالب طرح «تام»، تبصره (۱۸) و منابعی که از طریق سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی تزریق خواهد شد، فعالیت خود را از سر خواهند گرفت. 

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: برآوردهای ما این است که سطح بهره‌برداری از طرح‌های صنعتی در شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور درحال افزایش است.

رسولیان تصریح کرد: در ابتدای امسال این طرح‌ها ۳۲۰۰ مورد بودند که امروز به بیش از ۴۳۰۰ طرح در شهرک‌ها و نواحی صنعتی رسیدند و در مرحله نصب ماشین‌آلات هستند که امیدواریم دست‌کم ۷۰ درصد این طرح‌ها تا پایان سال به بهره‌برداری برسند.

 وی بیان کرد: فقط ۱۰ درصد طرح‌های صنعتی درحال ساخت‌وساز نیازمند تسهیلات هستند و بخش عمده‌ای از آنها از طریق مشارکت سرمایه‌گذار جدید انجام می‌شود که تلاش می‌کنیم از طریق به‌هم‌رسانی سرمایه‌گذاران صنعتی، روند تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام با پیشرفت خوبی به تولید و اشتغال پایدار بینجامد.

 

 

 


کپی لینک کوتاه خبر: https://smtnews.ir/d/3gp993