پیشبینی جدید قیمت دلار در بازار | ریزش سنگین قیمت دلار در این هفته
عملکرد یک هفتهای بازار ارز، از کاهش قیمت دلار در طول یک هفته گذشته حکایت دارد.
ریزش قیمت دلار همچنان ادامه دارد. کارشناسان بازار ارز معتقدند حباب قیمت دلار روز به روز خالی تر می شود و در چند ماه آینده قیمت دلار به رقم واقعی می رسد. از این رو توصیه اکید مسئولان و صاحب نظران در حوزه بازار ارز این است که مردم به قیمت دلار توجهی نکنند و از خرید آن اجتناب بورزند. قیمت دلار هر چه باشد به نظر می رسد در چند ماه آینده بیشتر به ثبات می رسد.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، گزارشها حاکی از آن است که قیمت دلار در ابتدای هفته گذشته ۳۲ هزار و ۸۰۰ تومان بود و با کاهش حدود ۲۰۰ تومانی در پایان هفته ۳۲ هزار و ۶۰۰ تومان قیمت پیدا کرد.
اما کاهش قیمت دلار در طول یک هفته گذشته در حالی است که دلار در روز یکشنبه به کانال ۳۳ هزار تومان صعود کرد و حضور در این کانال بیش از یک روز دوام پیدا کرد.
قیمت دلار از ۳۳ هزار و ۵۰ تومان در روز یکشنبه هفته گذشته، در حال حاضر در یک نوسان محدود در کانال ۳۲ هزار تومان در حرکت است.
به اعتقاد فعالان و تحلیلگران بازار، آنچه بیشترین تاثیر را بر ثبات فعلی قیمت دلار دارد، ارزپاشی در بازار دلار از سوی بانک مرکزی و صرافیهای مجاز است.
به نظر میرسد این سیاست هماکنون قویترین اهرم برای حفظ محدوده ۳۲ هزار تومانی دلار است. هر چند این اسکناس آمریکایی تلاشهایی در جهت افزایش قیمت در هفته دوم و چهارم مهر ماه داشت که بینتیجه ماند.
کارشناسان بازار، فضای فعلی برای قیمت دلار را پیچیده و غیرقابل پیشبینی میدانند. آنها بر این عقیده هستند عاملی غیر از فاکتورهای تاثیرگذار بر قیمت دلار، بر بازار ارز تاثیر میگذارد و آن دخالت مستقیم دولت و بانک مرکزی در قیمتها است و این هر پیشبینی برای قیمت دلار را بیاثر میکند.
در این شرایط، رییسکل بانک مرکزی در تازهترین اظهارنظر درباره وضعیت عرضه ارز در کشور اعلام کرده؛ امسال حجم عرضه ارز در بازار بسیار خوب است. هم در حوزه حواله و هم اسکناس وضعیت بسیار خوبی داریم.
علیاکبر صالحآبادی عنوان کرده؛ بانک مرکزی هم از نظر منابع ارزی و هم در حوزه حوالهای و هم اسکناس وضعیت خوب و قابل قبولی دارد و با عرضههایی که انجام میدهیم آرامش حاکم بر بازار حفظ خواهد شد و تداوم خواهد داشت.
وی متذکر شده؛ ورود ارز به کشور نیز نسبت به گذشته بسیار بهتر شده و بخش خصوصی ارزهای خوبی وارد چرخه تجاری کشور میکند و میزان رفع تعهد ارزی صادرکنندگان به حدود ۸۵ درصد رسیده که رقم خوبی است.
پیشبینی قیمت دلار امروز 30 مهر/روند کاهشی دلار ادامه دارد؟
قیمت دلار در آخرین روز هفته گذشته روند نزولی داشت و با قیمت ۳۲ هزار و ۶۵۵ تومان در بازار معامله شد. باید دید با شروع هفتمین ماه از سال ۱۴۰۱ دلار چه روندی خواهد داشت؟
به گزارش تجارتنیوز به روزهای پایانی مهر ماه ۱۴۰۱ نزدیک میشویم قیمت دلار در آخرین روز هفته گذشته روند نزولی را طی کرد.اگر این روند متاثر از اخبار نامساعد سیاسی یا سیگنالهای درهم امارات یا دلار هرات باشد باید دید در هفته پیش رو و اولین هفته از آبان چه روندی خواهد داشت؟
بررسی قیمت دلار در یک ماه گذشته از ۲۸ شهریور تا ۲۸ مهر ۱۴۰۱ حکایت از روند صعودی قیمت دلار دارد. روندی که هر چند صعودی بود اما نوسان زیادی در محدوده ۳۲ هزار تومان داشت و نشان داد این کانال در حال حاضر خط قرمز دلار برای تصمیمسازان اقتصادی است و شکستن آن نه امیدی برای افزایش قیمت است و نه ثبات.
۹ مهر ماه ۱۴۰۱ بود که قیمت دلار پس از حدود ۲۰ روز سرگردانی در محدوده ۳۱ هزار تومان به یک باره با افزایش قیمت هزار و ۳۰۰ تومانی وارد کانال ۳۳ هزار تومان شد. حفظ این محدوده برای قیمت دلار هر چند دوام چندانی نداشت اما دلار دیگر به کانال ۳۱ هزار تومان برنگشت و در محدوده ۳۲ هزار تومان باقی ماند.
با نگاه به نقطهنظرات کارشناسان مالی و فعالان بازار که نوسان ۲ و ۳ هزار تومانی برای این اسکناس آمریکایی را چندان قابل اهمیت و توجه نمیدانند. اما همین نوسانات صف متقاضیان ارز سهمیهای را در میدان فردوسی و دیگر مراکز مهم عرضه دلار در آخرین روزهای هفته گذشته داغ کرد!
اخبار نامساعد از روند مذاکرات هستهای برجام از سوی طرف مقابل، برخی تحریمهای جدید از سوی کانادا و کشورهای اروپایی، ناآرامیهای اجتماعی، پررنگ کردن دوباره آزادسازی دلارهای بلوکه شده از کره جنوبی، افزایش نرخ تورم در آمریکا و اخبار نامساعد از تحریمهای جدید آمریکا مبنی برای ادعای بیاساس همکاری ایران با روسیه برای ارسال سلاح از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر قیمت دلار در یک ماه اخیر بود.
اما به اعتقاد فعالان و تحلیلگران بازار آنچه بیشترین تاثیر را بر ثبات فعلی قیمت دلار دارد ارزپاشی در بازار دلار از سوی بانک مرکزی و صرافیهای مجاز است. به نظر میرسد این سیاست هماکنون قویترین اهرم برای حفظ محدوده ۳۲ هزار تومانی دلار است. هر چند این اسکناس آمریکایی تلاشهایی در جهت افزایش قیمت در هفته دوم و چهارم مهر ماه داشت که بینتیجه ماند.
قیمت ناهماهنگ دلار و تورم
کارشناسان بازار بر این عقیده هستند که فنر فشرده دلار در دستان دولت است و روندی که دولت برای کنترل قیمت دلار در پیش گرفته ممکن است از کنترل خارج شود. نرخ تورم با قیمت دلار همخوانی ندارد و این ناهماهنگی به تولید و صادرات و حتی واردات هم آسیب وارد کرده است.
به اعتقاد برخی کارشناسان کار دولت در ۶ ماهه دوم سال سختتر هم میشود زیرا در نیمه دوم سال دولت با کاهش درآمد مالیاتی، کسری بودجه و نیز احتمال کاهش قیمت نفت مواجه است و باید دید در یک ماه آینده زور دولت به قیمت دلار و حفظ محدوده فعلی میچربد؟
هماکنون حدود ۱۰ نوع نرخ دلار در کشور وجود دارد و به اعتقاد فعالان بازار اگر این نرخها برداشته شود و دلار تکنرخی شود، قیمت دلار به نقطه تعادلی و واقعی خود میرسد.
کارشناسان بازار، فضای فعلی برای قیمت دلار را مهآلود و غیر قابل پیشبینی میدانند. آنها بر این عقیده هستند عاملی غیر از فاکتورهای تاثیرگذار بر قیمت دلار، بر بازار ارز تاثیر میگذارد و آن دخالت مستقیم دولت و بانک مرکزی در قیمتها است و این هر پیشبینی برای قیمت دلار را بیاثر میکند. در غیر این صورت اگر قیمت دلار را با عاملی نظیر تورم داخلی کشور بسنجیم قطعا روند، رو به بالا خواهد بود.
از بازار چه خبر ؟/قیمت دلار
قیمت دلار در آخرین روز هفته گذشته با ۱۴۲ تومان کاهش با قیمت ۳۲ هزار و ۶۵۵ تومان در بازار تهران معامله شد. این در حالی است که سیگنال دلار هرات و درهم امارات نیز حکایت از روند کاهشی قیمت دلار میداد. دلار هرات با کاهش قیمت بیش از ۱۰۰ تومان نسبت به روز چهارشنبه با قیمت ۳۲ هزار و ۴۰۰ تومان معامله شد. درهم امارات با کاهش قیمت حدود ۵۰ تومانی نسبت به روز قبل در روز پنجشنبه با قیمت ۸ هزار و ۸۹۰ تومان معامله شد.