بسته پیشنهادی برای نوسازی ناوگان حملونقل
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به بررسی وضعیت ناوگان حملونقل در نشست کمیسیون متبوعش، گفت: در این نشست مقرر شد وزارتخانههای صنعت، معدن و تجارت، راه و شهرسازی و کشور تا هفته جاری جمعبندیهای لازم را انجام و بسته پیشنهادی مربوط به راهکارهای نوسازی حملونقل را در اختیار کمیسیون صنایع و معادن قرار دهند.
عزتاله اکبری تالارپشتی در گفتوگو با خانه ملت گفت: در این نشست، وضعیت ناوگان حملونقل یعنی اتوبوس درونشهری، اتوبوس برونشهری، مینیبوس، کامیون، ون و کشندهها با حضور نایبرئیس مجلس شورای اسلامی و نمایندگان خودروسازان، وزارتخانههای صنعت، معدن و تجارت، راه و شهرسازی، کشور و... بررسی شد.
او با بیان اینکه دولت دوازدهم اجازه واردات خودروهای سنگین دست دوم را داد که انتظار میرود دولت سیزدهم از این اقدام جلوگیری کند، افزود: در جلسه یادشده تولیدکنندگان اعلام کردند توانایی تولید اتوبوس، کامیون، کشنده و... و به عبارتی در صورت تامین مالی، امکان تامین نیاز کشور را دارند. وی اضافه کرد: در این شرایط، انتظار میرود دولت با برنامهریزی مناسب و اقدامات فوری، نیاز کشور به نوسازی ناوگان حملونقل را برطرف کند تا با تحقق این مهم از یک سو سازکاری برای تقویت تولیدکنندگان و تامین منابع مالی موردنیاز آنها فراهم و از سوی دیگر، مکانیسمی پیشبینی شود که رانندگان بتوانند خودروهای سنگین را بهراحتی خریداری کنند.
او واردات خودرو دست دوم را توهین و ضرر به تولید دانست و ادامه داد: از آنجا که خودروهای دست دوم وارداتی خدمات پس از فروش ندارد در واقع این خودروهای بیشناسنامه هستند و رانندگان این خودروهای سنگین، امنیتی ندارند، زیرا قطعات موردنیاز برای خودرو آنها بهسختی پیدا میشود.
اکبری تالارپشتی افزود: در ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر و تبصره ۱۴ قانون بودجه سالانه، سهمی برای نوسازی حملونقل در نظر گرفتهشده که دولت باید با استفاده از این ظرفیتها اقدامات لازم برای نوسازی ناوگان حملونقل را انجام دهد.