پیشبینی سود ۱۰ هزار میلیاردتومانی نیشکر در سال آینده
مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی از پیشبینی دستیابی به سود ۱۰ هزار میلیاردتومانی این شرکت در سال آینده خبر داد.
دکتر عبدعلی ناصری شنبه، یکم دیماه، در حاشیه نشست خبری عرضه اولیه سهام این شرکت، در گفتوگو با «صدای بورس» ضمن تشریح ظرفیتها و برنامههای توسعهای، به چشمانداز مثبت سودآوری و توسعه صنایع جانبی این مجموعه اشاره کرد.
بزرگترین تولیدکننده شکر کشور
وی با تأکید بر جایگاه راهبُردی این شرکت در تأمین نیاز بازار داخلی، گفت: شرکت توسعه نیشکر با در اختیار داشتن ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی در استان زرخیز خوزستان، بزرگترین تولیدکننده شکر کشور است و با تولید سالانه ۷۰۰ هزار تن شکر از ۷ میلیون تن نیشکر، حدود ۴۰ درصد نیاز بازار داخلی را تأمین میکند.
تمرکز بر ارزشافزوده در صنایع جانبی
مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر همچنین به فعالیتهای مربوط به ایجاد ارزشافزوده در صنایع جانبی اشاره کرد و افزود: این شرکت با بهرهگیری از پسماندهای حاصل از تولید شکر و نیشکر، محصولات متنوعی را تولید میکند.
ناصری در خصوص فراوری پسماند «ملاس» کارخانههای شکر برای تولید محصولات نیشکری گفت: از این پسماند، سالانه حدود ۳۶ میلیون لیتر الکل طبی و ۱۲ هزار تن خمیرمایه در شرکت خمیرمایه و الکل رازی تولید میشود.
وی ادامه داد: همچنین از گاز CO2 حاصل از فعالیت کارخانه خمیرمایه و الکل رازی، با راهاندازی یک واحد دیگر، سالانه حدود هفت هزار و ۲۰۰ تن گاز CO2 با پایه زیستی و زراعی تولید شده و در صنایع نوشابهسازی، بهداشتی و دیگر صنایع مورداستفاده قرار میگیرد.
مدیرعامل توسعه نیشکر به تولید محصول «ویناس» نیز اشاره کرد و گفت: این محصول که غنی از پتاسیم است، در تولید خوراک دام و کود به کار میرود.
برنامههای توسعهای تولید محصولات
مدیرعامل توسعه نیشکر و صنایع جانبی به دیگر محصولات تولیدی این شرکت اشاره کرد و گفت: سالانه ۱۳۲ هزار مترمکعب امدیاف از باگاس نیشکر تولید میشود. همچنین، تولید ۲۴۰ هزار تن کاغذ از باگاس نیشکر در برنامههای آینده قرار دارد و پیشبینی میشود کارخانه مربوط به آن ظرف سه تا چهار سال آینده به بهرهبرداری برسد.
خوراک دام نیز از جمله محصولات تولیدی شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی است. به گفته ناصری، کارخانه تولید این محصول نیشکری با ظرفیت سالانه ۱۰۰ هزار تن در حال فعالیت است.
جهش سوددهی صنعت نیشکر
دکتر ناصری با اشاره به عملکرد موفق شرکت در سال مالی منتهی به شهریور ۱۴۰۳ اظهار داشت: سوددهی شرکت که پیشتر پنج هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان پیشبینی شده بود، به دلیل عملکرد مطلوب این مجموعه به بیش از هفت هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان افزایش خواهد یافت؛ این رقم پس از نهاییشدن صورتهای مالی تلفیقی اعلام خواهد شد.
وی افزود: باتوجهبه برداشت مطلوب نیشکر که از مهرماه امسال آغاز شده است، پیشبینی میشود سود شرکت در سال آینده از مرز ۱۰ هزار میلیارد تومان فراتر رود.
افزایش سرمایه با عرضه اولیه
مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر تصریح کرد: ورود شرکت توسعه نیشکر به بازار سرمایه، محدودیتهای تأمین مالی را برطرف کرده و مسیر را برای افزایش سرمایه هموار میسازد.
صادرات به بازارهای بینالمللی
به گفته ناصری، هرچند صادرات شکر و خوراک دام تولیدی این شرکت با محدودیتهایی مواجه است، اما شرکت توسعه نیشکر در زمینه صادرات محصولاتی همچون خمیرمایه، الکل طبی و امدیاف به کشورهای مختلف از جمله عراق، افغانستان و ترکیه فعال است. همچنین، خمیرمایه تولیدی این شرکت به ۱۶ کشور مختلف صادر میشود.
معرفی ۲ شرکت نیشکری به فرابورس
دکتر ناصری در پایان خاطرنشان کرد: شرکت خمیرمایه و الکل رازی و کشت و صنعت نیشکر امام خمینی(ره) برای پذیرش در فرابورس معرفی شدهاند و مراحل مقدماتی آن در حال انجام است.
با عرضه اولیه سهام شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی، این مجموعه گام بلندی در جهت ارتقای جایگاه صنعت نیشکر و توسعه اقتصادی کشور برمیدارد.
با توجه به جایگاه راهبردی این شرکت، انتظار میرود عرضه اولیه سهام نیشکر با استقبال گستردهای از سوی سرمایهگذاران مواجه شود