-
نویسنده<!-- -->:<!-- --> <!-- -->هادی خرسند

بمب ساعتی بازار معاملات ملکی

هادی خرسند-خبرنگار

بمب ساعتی بازار معاملات ملکی

ساخت ‌ وساز امری تخصصی است و اگر افراد کم ‌ تجربه بخواهند در این زمینه فعالیت یا خانه ‌ ای را پیش ‌ خرید کنند، باید با افرادی که در زمینه ساخت ‌ وساز فعال هستند یا با وکلایی که در زمینه ملک تجارب فراوانی دارند، مشورت کنند. بیشتر کلاهبرداری ‌ هایی که در حوزه ملک رخ می ‌ دهد، در قراردادهایی که بین طرفین منعقد می ‌ شود، رخ می ‌ دهد، زیرا در بیشتر مواقع افرادی که خانه ‌ ای را پیش ‌ خرید می ‌ کنند، از اصول و قواعد اولیه قرارداد بی ‌ خبر هستند. یکی از موضوعات حقوقی که افراد جامعه همیشه درگیر آن هستند، مسکن و معاملات ملکی و بیشتر آن ‌ هم مربوط به پیش ‌ فروش و خرید است، چرا که در این زمینه موردمعامله وجود خارجی ندارد و ممکن است همین مسئله موجب بروز تنش و اختلافاتی شود و برای دوطرف گرفتاری ‌ هایی را ایجاد کند.از زمانی که مسئله پیش ‌ فروش آپارتمان به ‌ طورجدی در جامعه رواج یافته، باعث به ‌ وجود آمدن مشکلات بسیاری میان خریدار و فروشنده یا سازنده شده است.

یکی از موارد مهمی که در قانون پیش ‌ فروش آپارتمان به ‌ صراحت اعلام ‌ شده و باید به آن توجه کرد، این است که فروشنده باید احداث واحد ساختمان با ویژگی ‌ های مشخص را در زمین معین ‌ شده به ‌ صورت آپارتمان انجام و آن را به مالک رسمی و آتی آپارتمان موردنظر تحویل دهد. نکات دیگری که هم پیش ‌ خریدار و پیش ‌ فروشنده در این امر مهم باید به آن توجه و رعایت کنند، به شرح ذیل است:فروشنده باید بعد از دریافت پروانه ساخت ساختمان از شهرداری برای هر واحد آپارتمان، آگهی آن را درج و تبلیغات و برای این کار و درج تبلیغات در جراید و رسانه ‌ ها باید مجوز لازم را دریافت کند. اگر بدون مجوز و تنظیم سند رسمی در دفاتر رسمی اقدامی انجام دهند، از ۹۱ روز تا یک سال حبس یا ۲ تا ۴ برابر وجوه دریافتی از خریدار جریمه خواهند شد.

طبق قانون پیش ‌ فروش آپارتمان، خریدار باید از جزئیات موردمعامله آگاه شود و این امر مهم وظیفه فروشنده است که خریدار را از آن آگاه کند. جزئیات این معامله بدین شرح است:

۱ - مانند همه قراردادهای دیگر باید مشخصات طرفین در اسناد و قرارداد پیش ‌ فروش ثبت و در آن قرارداد مشخص شود، شخصی که به ‌ عنوان پیش ‌ فروشنده حاضر شده، صاحب سند (ملک) یا سازنده ملک است که این موضوع در قانون پیش ‌ فروش آپارتمان از اهمیت ویژه ‌ ای برخوردار است.

۲ -مشخصات و جزئیات آپارتمان: از آنجایی ‌ که آپارتمان موردمعامله وجود خارجی ندارد و اوصاف و شرایط آن قابل ‌ رویت نیست، باید در قرارداد پیش ‌ فروش آپارتمان تمامی نکات و جزئیات مهم و کامل آن، به ‌ گونه ‌ ای که برای خریدار هیچ ابهامی وجود نداشته باشد، ذکر شود تا خریدار بتواند براساس آن جزئیات، تصمیم درستی اتخاذ کند. ذکر نکردن این مسائل می ‌ تواند در آینده برای دوطرف معامله مشکلاتی را به ‌ وجود
آورد.

۳ -دیگر نکته ‌ ای که دوطرف باید هنگام عقد قرارداد به آن توجه کافی کنند، زمان تحویل آپارتمان است. در این قراردادها باید زمان تحویل آپارتمان ذکر شود تا در آینده مشکلی برای انتقال قطعی سند به نام خریدار وجود نداشته باشد.

۴ - نحوه تسویه در این معاملات توافقی است. در شرایط ایده ‌ آل ‌ تر باید نوع تسویه و زمان آن در قرارداد ذکر شود.

در هر صورت به ‌ علت افزایش نرخ مسکن در چند سال اخیر پیش ‌ فروش خانه طرفداران زیادی پیدا کرده و اهمیت رعایت مسائل قانونی در این حوزه روزبه ‌ روز در حال افزایش است، از این ‌ رو طرفین معامله برای عقد قراردادهای پیش ‌ فروش باید تمام جنبه ‌ های حقوقی را در نظر بگیرند تا با مشکلات متعدد روبه ‌ رو نشوند.

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین