-

سقوط بازار جهانی با ورشکستگی این شرکت

به‌دنبال انتشار اخبار مرتبط با ناتوانی شرکت اورگرند (Evergrande)، غول صنعت املاک و مستغلات چین، در بازپرداخت بدهی‌های بانکی خود، بازارهای جهانی با سقوطی گسترده مواجه شدند. کارشناسان معتقدند ورشکستگی این شرکت می‌تواند پیامد‌های عمیقی برای اقتصاد جهان داشته باشد.

به گزارش کریپتو پوتیتو، فعالان بازارهای مالی وضعیت شرکت اورگرند و آنچه در چین می‌گذرد را از نزدیک دنبال می‌کنند؛ موضوعی که طی هفته‌های گذشته سرخط خبرها را به تسخیر خود درآورده است.

به‌دنبال کاهش ۱۰ درصدی ارزش سهام شرکت اورگرند، بازارهای جهانی سقوط کردند و وضعیت بازار بیت کوین هم با کاهش ۸ درصدی قیمت به رنگ قرمز درآمد. اما آیا روزهای بد به پایان رسیده است؟

ماجرا از چه قرار است؟

اورگرند توانسته در سال‌های اخیر به یکی از غول‌های صنعت املاک و مستغلات چین تبدیل شود. این شرکت تاکنون ۱¡ ۳۰۰ پروژه ساختمانی را در بیش از ۲۸۰ شهر چین به پایان رسانده و مالک یکی از بزرگ‌ترین تیم‌های فوتبال این کشور، یعنی گوانگژو است.

این شرکت منابع مالی مورد نیاز برای پروژه‌های خود را با دریافت ۳۰۰ میلیارد دلار وام از ۱۷۱ بانک تجاری و ۱۲۱ مؤسسه مالی دیگر تأمین کرده است. دولت چین سال گذشته قوانین جدیدی را برای کنترل بدهی شرکت‌های بزرگ فعال در صنعت ساخت املاک اعمال کرد که باعث شد اورگرند مجبور شود واحدهای خود را با تخفیف‌های قابل‌توجهی به فروش برساند.

اورگرند این کار را انجام داد تا مطمئن شود که پول کافی برای زنده نگه‌داشتن کسب‌وکار خود را دارد. این شرکت اکنون برای بازپرداخت سود وام‌هایی که دریافت کرده با مشکل مواجه شده است و مشخص نیست که دولت چین برای نجات این غول حوزه املاک و مستغلات اقدام می‌کند یا خیر.

چرا سرنوشت اورگرند برای اقتصاد جهان مهم است؟

چین دومین اقتصاد بزرگ جهان است و اورگرند یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های فعال در این کشور است. اگر بخواهیم تأثیر و عواقب احتمالی بحران بدهی اورگرند بر اقتصاد جهان را توضیح دهیم، باید مفاهیم پیچیده اقتصاد خُرد و کلان را بررسی کنیم.

دلایل متعددی وجود دارد که نشان می‌دهد این مشکلات جدی هستند و باید به‌طور مناسب مورد بررسی قرار گیرند. بسیاری از مردم املاک متعلق به اورگرند را قبل از ساخت پیش‌خرید کرده‌اند و در صورتی که این شرکت از بین برود ممکن است پولی را که برای ثبت نام در پیش‌فروش سپرده‌گذاری کرده‌اند از دست بدهند.

اورگرند یک زنجیره تأمین بین‌المللی دارد و با بسیاری از شرکت‌های سراسر جهان از جمله شرکت‌های ساختمانی، طراحی و تأمین‌کنندگان مواد اولیه تجارت می‌کند. اگر اورگرند نتواند بدهی‌های خود را پرداخت کند، این شرکت‌ها با خطر از دست دادن بخشی از سرمایه خود مواجه می‌شوند.

مورد سوم تأثیر این اتفاق بر شرایط اقتصاد چین است. متی بکینک (Mattie Bekink) از نشریه اکونومیست اینتلیجنس یونیت (Economist Intelligence Unit)، درباره تأثیر موقعیت اورگرند بر اقتصاد چین گفته است:

[این اتفاق] عواقب مالی گسترده‌ای خواهد داشت. گفته می‌شود که اورگرند به ۱۷۱ بانک تجاری و ۱۲۱ مؤسسه مالی دیگر بدهکار است.

یکی از نگرانی‌های اصلی مرتبط با این اتفاق «بحران اعتباری» است. بحران اعتباری به شرایطی اشاره دارد که دسترسی به وام‌های بانکی سخت‌ شده و نرخ بهره افزایش یابد. اگر اورگرند نتواند بدهی‌های خود را بازپرداخت کند، بانک‌ها و مؤسساتی که به این شرکت وام داده‌اند، ممکن است مجبور به کاهش حجم وام‌دهی و افزایش نرخ بهره شوند که می‌تواند خبر بدی برای سایر شرکت‌ها باشد. تعدادی از این شرکت‌ها برای توسعه کسب‌وکار خود به وام‌های بانکی متکی هستند و در برخی از موارد بدون وام امکان ادامه فعالیت ندارند.

تأثیرات بحران بدهی اورگرند بر بازارهای جهانی

اورگرند در ۶ ماه گذشته بیش از ۸۰ درصد از ارزش سهام خود را از دست داده و روز گذشته هم قیمت سهام این شرکت سقوطی ۱۰ درصدی داشته است.

شاخص هنگ سنگ (Hang Seng) که نوسانات ارزش سهام شرکت‌های بزرگ چینی را اندازه‌گیری می‌کند، روز گذشته با کاهشی ۳ درصدی بزرگ‌ترین سقوط خود را از اواخر ماه ژوییه (تیر) تجربه کرد. این موضوع نشان می‌دهد که ترس در بازار املاک و مستغلات از سقوط ارزش سهام اورگرند فراتر رفته است.

علاوه بر این، بازارهای جهانی هم در ساعات قبل از بازگشایی روز گذشته سقوط کردند. شاخص معاملات آتی «S&P۵۰۰»، داو جونز (DOW) و نزدک (NASDAQ) هم ۱ درصد کاهش یافته است.

چه اتفاقی برای بیت کوین می‌افتد؟

سرمایه‌گذاری در بیت کوین خطرات خاص خود را دارد. ماهیت متفاوت و رفتارهای نامنظم بازار که اغلب هم چندان غیرقابل‌پیش‌بینی نیست، بیت کوین را به یکی از خطرناک‌ترین دارایی‌های موجود تبدیل کرده است. برخی از سرمایه‌گذاران با پذیرش این خطرات به‌دنبال سود بیشتر هستند، با این حال بعید به‌نظر می‌رسد که این سرمایه‌گذاران در جریان بحران مالی پیش رو از بیت کوین‌های خود نگهداری کنند.

موضوع دیگری که باید به آن توجه داشت این است که هر زمان بازارهای مالی به‌طور کلی آشفته شده‌اند، بازار بیت کوین هم متزلزل بوده است.

به همین خاطر این احتمال وجود دارد که تا زمان برطرف‌شدن نگرانی‌ها درباره وضعیت اورگرند، بازار در شرایط بلاتکلیفی بماند.

این موضوع نه‌تنها درباره بیت کوین، بلکه درمورد سایر دارایی‌های با ریسک بالا هم صدق می‌کند. زمانی که شرایط اقتصادی متزلزل است و ارزش دلار افزایش می‌یابد، اینها اولین دارایی‌هایی هستند که فروخته می‌شوند.

بیت کوین به‌عنوان یک دارایی مستقل شناخته می‌شود، چراکه از نظر بنیادی با دارایی‌های سنتی متفاوت است. با این حال در جریان سقوط اخیر بیت کوین مانند یک دارایی مستقل عمل نکرد، چراکه سرمایه‌گذاران نهادی به بازار این ارز دیجیتال ورود کرده‌اند و بخش قابل‌توجهی از آن را در دست گرفته‌اند.

منبع: ارز دیجیتال

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین