-

نگاه امریکا به خودکفایی در فلزات حیاتی

دونالد ترامپ قانون کاهش تورم را یک «حقه سبز» خوانده و وعده داده است که پس از بازگشت به کاخ سفید در ماه ژانویه ۲۰۲۴، آن را لغو خواهد کرد. به گزارش عیار معدن و به نقل از خبرگزاری «رویترز»، این خبر ضربه بزرگی به بخش‌هایی مانند خودروهای برقی و انرژی بادی وارد خواهد کرد، زیرا این بخش‌ها اصلی‌ترین دریافت‌کنندگان کمک‌های مالی ۳۶۹ میلیارد دلاری دولت جو بایدن تحت قانون کاهش تورم بودند.

نگاه امریکا به خودکفایی در فلزات حیاتی

بخشی از این کمک‌های مالی به زیرساخت‌های صنعتی

ایالات متحده امریکا نیز اختصاص یافته است؛ مانند ۷۵ میلیون دلاری که به کارخانه نورد آلومینیوم «Constellium» تخصیص یافت تا تجهیزات خود را بروزرسانی کند. به احتمال زیاد این‌گونه کمک‌های مالی برای تقویت زیرساخت‌ها لغو نخواهند شد زیرا وقتی صحبت از بازسازی ظرفیت صنعتی ایالات متحده امریکا و کاهش وابستگی این کشور به مواد معدنی حیاتی از چین می‌شود، توافق قابل‌توجهی بین هر دو حزب وجود دارد.

سرمایه‌گذاری در ایالات متحده امریکا

دونالد ترامپ در سال ۲۰۲۰ اعلام کرد که وابستگی بیش از حد

ایالات متحده امریکا به «دشمنان خارجی» برای تامین مواد معدنی حیاتی، یک وضعیت اضطراری ملی به شمار می‌رود. با توجه به این دیدگاه، به نظر می‌رسد که وی در دوره دوم ریاست‌جمهوری خود نه‌تنها این برنامه‌ها را لغو نخواهد کرد بلکه احتمالا برای تقویت آنها نیز تلاش کند. وزارت انرژی و وزارت دفاع ایالات متحده امریکا برای بازسازی ظرفیت‌های صنایع فلزی این کشور میلیاردها دلار سرمایه‌گذاری کرده‌اند. وزارت انرژی بیشتر این بودجه را به فلزاتی مانند لیتیوم، منگنز و گرافیت که در تولید باتری خودروهای برقی استفاده می‌شوند، اختصاص داده است.وزارت دفاع این بودجه را به طیف وسیع‌تری از عناصر از جمله آنتیموان تا زیرکونیوم و همچنین یک ماده معدنی حیاتی بدون نام که به عنوان ماده‌ای ضروری برای بسته‌بندی مهمات و حفاظت از جان انسان‌ها» معرفی شده، اختصاص داده است. با حمایت دولت جو بایدن، شرکت‌های خصوصی نیز اعلام کرده‌اند که ۱۲۰ میلیارد دلار برای افزایش ظرفیت تولید باتری و مواد معدنی حیاتی سرمایه‌گذاری خواهند کرد. با این حال، بیشتر این سرمایه‌گذاری‌ها در بخش پایین‌دستی زنجیره تامین متمرکز شده است. بر اساس گزارش موسسه تحقیقاتی «Benchmark Mineral Intelligence»، از زمان اجرای قانون کاهش تورم در ماه ژوئیه ۲۰۲۲، تعداد ۱۷ کارخانه جدید تولید باتری در ایالات متحده امریکا تاسیس شده‌اند که منجر به افزایش ۶۸ درصدی ظرفیت تولید تا سال ۲۰۳۰ می‌شوند. در زمینه تامین فلزات مورد نیاز این کارخانه‌ها، بیشتر پروژه‌های دریافت‌کننده کمک‌های دولتی بر افزایش ظرفیت بازیافت متمرکز هستند. با این حال، کمبود پروژه‌های جدید ذوب اولیه آلومینیوم همچنان قابل‌‌توجه است. شرکت «Century Aluminum»، حدود ۵۰۰ میلیون دلار برای ساخت یک واحد جدید ذوب آلومینیوم دریافت کرده اما از ماه مارس ۲۰۲۴ تاکنون، هیچ خبری از پیشرفت این پروژه منتشر نشده است. پروژه وزارت دفاع ایالات متحده امریکا برای فرآوری عناصر نادر خاکی با همکاری شرکت استرالیایی «Lynas» نیز با مشکلاتی مواجه شده است. بر اساس گزارش سه‌ماهه «Lynas»، عملیات خاک‌بر داری در شهر سیدریف ایالت تگزاس به دلیل مشکلات مربوط به مجوز فاضلاب متوقف شده است.

گرفتار در خاک

افزایش ظرفیت ذوب، تقاضا برای تولیدات جدید معدنی را افزایش می‌دهد. با این حال، علی‌رغم افزایش سرمایه‌گذاری در بخش مواد معدنی، توسعه معادن جدید در ایالات متحده امریکا با مشکلاتی همراه است.بیشتر سرمایه‌گذاری‌ها در بخش معدن به لیتیوم اختصاص داده شده است. این سرمایه‌گذاری‌ها نیز شامل معادن جدیدی مانند معدن «Thacker Pass» متعلق به شرکت «Lithium Americas» می‌شود و هم پروژه‌هایی که در حال آزمایش فناوری‌های استخراج مستقیم هستند. پروژه روی منگنز «Hermosa» متعلق به شرکت «South32» در آریزونا، یک پروژه برجسته غیرلیتیومی محسوب می‌شود. این پروژه واجد شرایط دریافت بودجه از وزارت دفاع و وزارت انرژی ایالات متحده امریکا شده و اولین معدنی است که برای «فرایند مجوزدهی تسریع‌ شده» تایید صلاحیت شده است. این در حالی است که بسیاری از پروژه‌های دیگر همچنان با فرایند پیچیده صدور مجوز در این کشور دست و پنجه نرم می‌کنند. دولت بایدن برای کاهش اثرات زیست‌محیطی ناشی از استخراج و فرآوری فلزات مورد نیاز برای انرژی‌های سبز، با چالش‌های جدی روبه‌رو بوده است. در این میان، پروژه‌های بزرگ مس مانند معدن «Pebble» در ایالت آلاسکا و پروژه «Twin Metals» در ایالت مینه‌سوتا متوقف شده‌اند. ترامپ وعده داده است که به محض در دست گرفتن دولت جدید، قانون ممنوعیت ۲۰ ساله جیمز را برای معدنکاری در جنگل ملی سوپریور در ایالت مینه‌سوتا لغو کند. این مسئله به خودی خود مجوز اجرای پروژه «Twin Metals» محسوب نمی‌شود زیرا این پروژه همچنان باید مراحل قانونی را برای دریافت مجوزهای ایالتی طی کند اما نشانه‌ای است مبنی بر اینکه دولت ترامپ خلاف دولت قبل، در مسائل زیست‌محیطی شاهد دودستگی در کابینه نخواهد بود.

تمرکز بر چین

دولت جدید ترامپ احتمالا رویکرد بسیار سختگیرانه‌تری در خصوص واردات فلزات حیاتی از نهادهای مرتبط با چین اتخاذ خواهد کرد. شرکت «Talon Metals» توسط وزارت دفاع و وزارت انرژی ایالات متحده امریکا برای پیشبرد پروژه نیکل خود، موسوم به «Tamarack»، در ایالت مینه‌سوتا و اکتشاف منابع بیشتر در این ایالت تامین مالی شده است. با این حال، بازار نیکل وضعیت خوبی ندارد؛ چراکه افزایش تولید نیکل در اندونزی منجر به افت قیمت‌ها شده است و بسیاری از شرکت‌های پیمانکاری فعالیت خود را متوقف کرده‌اند. بخش عمده‌ای از تولید نیکل اندونزی تحت کنترل مستقیم یا غیرمستقیم نهادهای چینی بوده اما این موضوع مانع از ورود خودروسازان امریکایی مانند فورد به بازار نیکل اندونزی نشده است. در تامین فلزات کلیدی برای باتری خودروهای برقی، عامل قیمت همواره بر ملاحظات سیاسی ارجحیت داشته است. بسته به نحوه همکاری فورد، شرکت «Vale» و شرکت چینی «Zheijang Huayou Cobalt»، نیکل تولید شده در اندونزی حتی می‌تواند مشمول دریافت یارانه‌های دولتی تحت قانون کاهش تورم شود. به نظر نمی‌رسد این ابهامات قانونی، در دولت سختگیر جدید قابل‌تحمل باشند. در واقع، همه این مسائل نشان می‌دهند که ترامپ برای دستیابی به خودکفایی معدنی ایالات متحده امریکا تلاش بیشتری خواهد کرد؛ حتی اگر به این نتیجه برسد که قانون کاهش تورم فراتر از یک «حقه سبز» است. در ماه مارس، انجمن زمین‌‌‌شناسی ایالات‌متحده درخواست اضافه کردن مس به فهرست رسمی مواد معدنی حیاتی را ارائه کرد. این درخواست با انتقاد انجمن توسعه مس به دلیل «افزایش چشمگیر ریسک عرضه» این ماده، همراه بود. در واقع در آن زمان، اندرو کرتا، رئیس انجمن مس به نیابت از چند معدنکار بزرگ مس در جهان از جمله ریوتینتو، بی‌‌‌اچ‌‌‌پی و فری‌‌‌پورت-مک موران این نقد را به سیاست پیشنهادی وارد کرد اما مورد توجه قرار نگرفت. از کوچکترین چیزها مانند نانوذرات آهن، نانوکامپوزیت‌های فلزی-پلیمری و نانوسیم‌های طلا گرفته تا بزرگترین چیزها مانند سازه‌های عمرانی مانند پل‌ها، تونل‌ها و ساختمان‌ها، همگی از عنصری به نام فلز ساخته می‌شوند. همچنین می‌توان از فلزات برای ساخت وسایل نقلیه، مانند کشتی‌ها، هواپیماها و ماهواره‌ها نیز استفاده کرد. یک برج سر به فلک کشیده در زیر وزش باد شدید خم می‌شود، اما نمی‌شکند. این یکی از مزایای فلزات است. فلزات به‌دلیل چکش‌خوار بودن، می‌توانند بدون شکستگی به شکل ورق، چکش شوند. از آنجایی که فلزات انعطاف‌پذیر هستند، می‌توان آنها را به‌راحتی کشید. فلزات همچنین می‌توانند الکتریسیته را هدایت کنند. اما همه فلزات به یک اندازه ارزش ندارند. اگرچه بیش از سه‌چهارم از

۱۱۸ عنصر جدول تناوبی فلزات هستند، اما ما ابزارهایی را تنها از تعداد کمی از آنها می‌سازیم. به این دلیل که فلزات آشنا، مانند آهن و نقره، خاص هستند. تنها به یک دلیل، پیدا کردن آنها راحت‌تر از فلزات دیگر است.

سخن پایانی

در دوران انقلاب صنعتی، روش‌های جدیدی برای تولید فلزات ابداع شد. این امر باعث افزایش تولید فلزات و کاهش هزینه آنها شد. این امر باعث شد که فلزات در دسترس طیف گسترده‌تری از مردم قرار گیرند و کاربردهای آنها گسترش یابد. در قرن بیستم، فلزات جدیدی مانند آلومینیوم، تیتانیوم و منیزیم کشف شدند و مورد استفاده قرار گرفتند. این فلزات دارای خواص منحصر به فردی هستند که آنها را برای کاربردهای خاص مناسب می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین