-

زنان خانه‌دار از این بیمه غافل نشوند!

بیمه تامین اجتماعی یکی از بیمه‌های مطرح و کارآمد، برای همگان است. بیمه زنان خانه‌دار تامین اجتماعی نیز، یکی از همین بیمه‌هاست. این بیمه مخصوص زنان خانه‌دار در رده‌های سنی مختلف است. بانوان ۱۸ تا ۵۰ سال می‌توانند بیمه زنان خانه‌دار را خریداری کنند. در واقع بیمه زنان خانه‌دار، زیرمجموعه بیمه صاحبان کار مشاغل آزاد است. این بیمه یکی از بیمه‌های اختیاری سازمان تامین اجتماعی است که از سال ۸۷ اجرایی شد. خانم‌هایی که این بیمه را خریداری کرده‌اند، می‌توانند از خدمات بازنشستگی، از کار افتادگی، خدمات فوت، خدمات درمانی و… با پرداخت فقط ماهانه حدود ۶۳۶ هزار و ۹۹۴ تومان حق بیمه، برخوردار شوند.

زنان خانه‌دار از این بیمه غافل نشوند!

حداقل دستمزد روزانه در طرح بیمه زنان خانه‌دار

حداقل دستمزد روزانه را وزارت کار و رفاه اجتماعی و تعاون مشخص می‌کنند. نرخ انتخابی سهم بیمه به خود فرد، بستگی دارد و از بین 3گزینه ۱۲، ۱۴ و ۱۸ انتخاب خواهد شد. سپس این دو عدد در تعداد روزهای یک ماه ضرب می‌شود و مبلغ پرداختی ماهانه، مشخص خواهد شد.

میزان حقوق بازنشستگی در بیمه زنان خانه‌دار برای افراد مختلف یکسان نیست. خانم‌هایی که به ثبت‌نام بیمه تامین اجتماعی زنان خانه‌دار روی آورده‌اند؛ ضمن استفاده از پوشش‌های بیمه‌ای، به سرمایه‌گذاری و دریافت حقوق و مستمری پس از پایان بازنشستگی خود، امید دارند. اما توجه داشته باشید که مبلغ واریزی بیمه زنان خانه‌دار تامین اجتماعی و سال‌های بیمه‌پردازی تاثیر مستقیمی در میزان حقوق دریافتی در زمان بازنشستگی دارند.

به این ترتیب زنان خانه‌دار نیز با ۲۰ سال سابقه پرداخت حق بیمه، می‌توانند پس از عبور از سن ۵۵ سالگی در طرح بیمه زنان خانه‌دار، بازنشسته شوند و از این سازمان مستمری دریافت نمایند. بنابراین بیمه تامین اجتماعی زنان خانه‌دار، می‌تواند در زمان بازنشستگی یک سرمایه خوب و مطمئن به‌شمار آید. نکاتی که در مورد شرایط بازنشستگی زنان در طرح بیمه زنان خانه‌دار باید بدانید:

 - خانم‌هایی که سن ۴۵ سال دارند و دارای ۳۰ سال سابقه هستند.

- خانم‌هایی که ۵۵ سال سن دارند و دارای حداقل ۲۰ سال سابقه هستند.

 - افراد با ۴۲ سال سن و مشمولیت قانون کار با ۲۰ سال سابقه کار

- خانم‌هایی که با ۲۰ سال سابقه متوالی یا ۲۵ سال سابقه متناوبند و در شرایط سخت و زیان‌آور مشغول به کار هستند.

-  خانم‌های دارای ۲۰ سال سابقه، بدون شروط سنی بازنشستگی برای جانبازان

- داشتن ۵۵ سال سن و حداقل ۵ سال سابقه متناسب با سنوات پرداخت بیمه

 - داشتن ۳۵ سال سابقه بدون شرط سنی

 - خانم‌هایی با حداقل ۲۰ سال سابقه و ۴۵ سال سن برای معلولان عادی

خانم‌های دارای ۵۵ سال سن و سابقه پرداخت بیمه بین ۱۰ الی ۲۰ سال، می‌توانند درخواست بازنشستگی کنند. اما مستمری شخص به میزان سنوات پرداخت حق بیمه است. یعنی چیزی بین ۱۰ الی ۲۰ روز. اگر هم حقوق وی از مقدار حداقل پایین‌تر باشد، امکان افزایش حقوق وجود ندارد.  خانم‌های دارای ۵۵ سال سن، با سابقه زیر ۱۰ سال، با پرداخت حق بیمه سال‌های باقی‌مانده تا ۱۰ سال، امکان بازنشستگی با دریافت ۱۰ روز حقوق را دارند. در این شرایط، میزان حقوق بازنشستگی بیمه زنان خانه‌دار، از حداقل حقوق مصوب شورای‌عالی کمتر است و امکان افزایش آن هم وجود ندارد.

شرایط حقوق بازنشستگی برای زنان خانه‌دار

میزان حق بیمه زنان خانه‌دار و حقوق بازنشستگی هر یک از آن‌ها، به یک میزان نیست و به شرایط مختلف بستگی دارد. اصلی‌ترین مسئله در این راستا درصد حق بیمه پرداختی در هنگام قرارداد است، که به صورت ۱۲، ۱۴ و ۱۸ درصد می‌باشد و به همین دلیل میزان حقوق بازنشستگی بیمه زنان خانه دار بسته به شرایط زیر متفاوت خواهد بود:

 اگر بیمه شده‌ای با حق بیمه ۱۲ درصد پیش از بازنشستگی فوت کند؛ مستمری به خانواده وی پرداخت نمی‌شود؛ برعکس، در صورتی که پس از بازنشستگی فوت نماید، خانواده وی می‌توانند از مستمری بیمه‌شده فوت شده، استفاده کنند.

 بیمه‌گذاری که حق بیمه ۱۴ درصد را پرداخت کرده باشد؛ خلاف مورد بالا هیچ فرقی نمی‌کند که پیش از بازنشستگی یا پس از آن فوت کرده باشد. در هر صورت مستمری به خانواده وی تعلق می‌گیرد..

 خانواده فرد بیمه‌شده‌ای که وی حق بیمه ۱۸ درصد را انتخاب کرده باشد؛ نیز در هر صورت یعنی در صورت فوت قبل و بعد از بازنشستگی فرد بیمه شده، می‌توانند مستمری را دریافت نمایند. افزون بر این مورد فرد بیمه‌شده‌ای که حق بیمه ۱۸ درصدی را پرداخت کرده است؛ می‌تواند از پوشش ازکارافتادگی و خدمات درمانی نیز بهره‌مند شود.

حق بیمه زنان خانه‌دار تامین اجتماعی در سال ۱۴۰۳

 حق بیمه زنان خانه‌دار در سال ۱۴۰۳ با توجه به فرمول زیر محاسبه می‌شود:

- حداقل دستمزد روزانه در سال ۱۴۰۳ به مدت یک ماه (۳۱ یا ۳۰ روزه)

- نرخ انتخابی سهم بیمه شده

- میزان مبلغ پرداختی بیمه زنان خانه (حق بیمه) برای یک ماه

در جدول زیر، نحوه انتخاب دستمزد مبنای پرداخت حق بیمه آمده است:

نکته مهم اینکه اگر دستمزد انتخابی متقاضی بیشتر از حداقل دستمزد مصوب شورای‌عالی کار باشد، ضریب دستمزد انتخابی، نسبت به حداقل دستمزد مصوب شورای‌عالی کار در سال‌های بعد، در نظر گرفته خواهد شد.

در جدول زیر نرخ حق بیمه زنان‌خانه‌دار در سال ۱۴۰۳ با توجه به درصدهای مختلف آمده است:

سخن پایانی

بیمه زنان خانه‌دار نوعی پشتوانه بانوان است تا در صورتی که با مشکلاتی از جمله ازکارافتادگی مواجه شدند و درآمدی نداشتند، بتوانند از مستمری خود استفاده کنند. بانوان می‌توانند به صورت همزمان تحت‌پوشش بیمه پدر یا همسر خود نیز باشند. البته در این حالت، دیگر نیازی به پرداخت مبلغ اضافه‌تر بابت پوشش درمانی در بیمه زنان خانه‌دار نیست. زمان پرداخت بیمه زنان خانه‌دار جزو سوابق بیمه حساب می‌شود. حتی اگر بانویی بعدها در جایی مشغول شود، تمامی پرداختی‌های حق بیمه با هم محاسبه خواهند شد و نیازی به انجام کاری برای انتقال نیست.

همچنین امکان انتقال سوابق بیمه زنان خانه‌دار به دیگر بیمه‌ها از جمله بیمه خدمات درمانی و بیمه نیروهای مسلح وجود دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین