تاثیر زبان هنر در دستیابی به اهداف سلامت روان
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان، در آیین پایانی ششمین جشنواره بینالمللی عکس سلامت روان در تهران، تاثیر زبان هنر در دستیابی به اهداف سلامت روان را انکارناپذیر دانست و گفت: قطعا زبان هنر که از دل مردم و برای مردم خلق میشود، میتواند در دستیابی به اهداف سلامت بهویژه سلامت روان تاثیرگذار باشد.
به گزارش صمت از استان زنجان، پرویز قزلباش اظهار کرد: پرداختن به بهداشت روان و ارتقای سلامت روانی فردی و اجتماعی و پیشگیری از ابتلا و درمان مناسب بیماریهای روانی و توانبخشی این بیماران، یکی از مهمترین موضوعات فعالیت در عرصه سلامت است.
وی بیماری روان را یکی از بیماریهای شایع عصر کنونی برشمرد که انسانها را به مدت طولانی درگیر و بهشدت ناتوان میکند و افزود: با اینکه این بیماران نیازمندترین افراد برای حمایت هستند، معمولا در برنامههای توسعه اجتماعی بسیاری از کشورها، در پایینترین اولویت قرار دارند.
رئیس ششمین جشنواره بینالمللی عکس سلامت روان تصریح کرد: با توجه به شیوع بیماریهای روان بهویژه در زمانی که دنیا با بیماری خطرناک و همهگیر کرونا دستوپنجه نرم میکند و عوارض و پیامدهای آن در سلامت روان انسانها انکارناپذیر است، حوزه سلامت روان نیازمند توجه جدی در ابعاد مختلف است.
وی با اشاره به اهمیت تشخیص، مراقبت و پیگیری شاخصهای سلامت روان، خاطرنشان کرد: هنر این توانایی را دارد که شادمانیها و جراحتهای بشری را به شکلی ظریف، زیبا و امین بیان کند و هنر عکاسی به طور گویا میتواند ابعاد مختلف و متنوع حیات بشری را از دریچه نگاه مردم، از سرزمینها، نژادها و فرهنگهای مختلف به تصویر بکشد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان، افزایش سواد سلامت روان مردم بهدست خود مردم را مهمترین هدف جشنواره بینالمللی عکس سلامت روان عنوان کرد و افزود: این جشنواره در دورههای اول، دوم و سوم به صورت ملی برگزار شد و در دورههای چهارم و پنجم، در قالبی بینالمللی، مخاطبان بیشتری را از سراسر دنیا به خود جلب کرد و هماکنون در دوره ششم، به دلیل اهمیت موضوع و ارتباط سلامت روان در بحرانها، بخش بیماری کووید-۱۹ نیز به بخشهای جشنواره اضافه شده است.
وی با اشاره به همهگیری بیماری کرونا، برگزاری چنین رویدادهایی را برای مقابله با این بیماری، ضروری دانست و اظهار کرد: جشنواره بینالمللی عکس سلامت روان در ششمین دوره، با دریافت بیش از ۳۰ هزار اثر از ۸۲ کشور جهان، رکوردی بینظیر را به ثبت رساند و اعتبار و جایگاهی مناسب در عرصه بینالمللی کسب کرد.
قزلباش تصریح کرد: در برگزاری این جشنواره، همراهی، حمایت و پشتیبانی بیمانند نمایندگی سازمان جهانی بهداشت در ایران، معاونت بهداشت وزارت بهداشت، دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت و فدراسیون عکاسان جهان (فیاپ) بسیار موثری بوده و قطعا در آینده ثمرات بیشتری را نیز در پی خواهد داشت.