-
در وبینار بررسی فرونشست استان اصفهان تاکید شد‌

مدیریت تقاضا، راه مقابله با فرونشست

در وبینار بررسی فرونشست استان اصفهان که به صورت مجازی و حضوری برگزار شد بر ضرورت مدیریت تقاضا و همچنین تغذیه سفره آبخوان اصفهان برخوار با هدف جلوگیری از پیامدهای برگشت‌ناپذیر فرونشست تاکید شد.

به گزارش روابط‌عمومی اتاق بازرگانی اصفهان، این وبینار با حضور رضا شهبازی، مدیرکل دفتر مخاطرات سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور و محمد درویش، فعال محیط‌زیست و دیگر مقامات دولتی و بخش خصوصی برگزار شد.

در ابتدای این نشست، حسام‌الدین فرهادی‌نسب، مشاور کمیسیون معادن اتاق بازرگانی اصفهان با بیان اینکه فرونشست همچون زلزله‌ای خاموش است که آسیب‌های فراوانی برای اصفهان به دنبال خواهد داشت، گفت: اتاق بازرگانی با آگاهی از این موضوع از نهادهای ذی‌ربط دعوت کرد که گزارش‌های تخصصی خود را ارائه کنند تا برای این بحران مهم چاره‌ای اندیشیده شود و این اقدام صرفا یک عمل اجتماعی و علمی بوده و به هیچ عنوان رویکرد سیاسی ندارد.

وی در ادامه خواستار همدلی و همراهی بیشتر مسئولان و ذی‌ربطان برای حل این موضوع در سطح ملی شد.

فرهادی‌نسب در پایان با اشاره به اینکه قطعا همه ما برای سربلندی کشورمان تلاش می‌کنیم و وجود ۲۳۰۰۰ هزار شهید استان را نشانه دیگری از فداکاری مردم اصفهان برای حفظ کیان و آب و خاک این مرز و بوم و در راستای تفکر ملی دانست و گفت: برای نجات اصفهان از فاجعه فرونشست نیاز به حرکتی ملی و بلندمدت هستیم.

رضا شهبازی، مدیرکل دفتر مخاطرات سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور نیز در این نشست با بیان اینکه مخاطره فرونشست، هنگامی پدیدار می‌شود که کار از کار گذشته است، گفت: میزان فرونشست با مخاطره فرونشست یکسان نیست و باید جدا‌سازی شود.

مدیرکل دفتر مخاطرات سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور، با تاکید بر این نکته که لازم است عزم جدی برای حل این موضوع وجود داشته باشد، گفت: باید با صدای واحد در راستای حل این موضوع گام برداشته شود و دلیل تمرکز بر استان اصفهان در پدیده فرونشست، ریسک بیش از حد این موضوع در این منطقه است.

شهبازی تاکید کرد: لازم است مدیریت تقاضا انجام شود همچنین مسئله فرونشست به صورت عمومی اطلاع‌رسانی شود و علاوه‌بر این به هنگام وضع قوانین جدید در حوزه آب باید درنظر داشت این قوانین منجر به کاهش آب‌های زیرزمینی نشود.

سپس بهرام نادی، عضو کارگروه فرونشست اتاق بازرگانی اصفهان، گزارشی از مخاطره فرونشست، نرخ این پدیده در استان اصفهان و همچنین مکان‌های آسیب‌دیده و وضعیت آبخوان‌های استان ارائه داد.

نادی عنوان کرد: در سال‌های اخیر طی تحقیقات انجام‌شده پس از مشاهده ترک‌ها در مکان‌های مختلف اصفهان، مشخص شد که دلیل اصلی این اتفاق‌ها ناشی از کاهش سطح آب‌های زیرزمینی و درپی آن پدیده بسیار خطرناک فرونشست است.

وی با ارائه جزییات کاملی از تحقیقات انجام‌شده عنوان کرد: چنانچه این وضعیت ادامه پیدا کند حدود یک سانتی‌متر فرونشست طی هر سال در اصفهان خواهیم داشت که آسیب جدی و جبران‌ناپذیری به میراث و بناهای تاریخی خواهد زد.

نادی ادامه داد: لازم است تا هزینه‌ها، طرح‌های توسعه و... به صورت یکپارچه مدیریت شود چراکه در غیر این صورت میراث گرانبهای موجود در اصفهان از بین خواهد رفت.

حسین حجتی، سرپرست مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی دفتر منطقه‌ای اصفهان نیز تغذیه آبخوان اصفهان برخوار به وسیله جاری شدن زاینده‌رود را به‌عنوان راهکاری برای مقابله با آسیب‌های بیشتر پدیده فرونشست عنوان کرد.

در ادامه، محمد درویش فعال محیط‌زیست نیز در این جلسه با ارائه گزارش‌هایی از وضعیت کل کشور درباره پدیده فرونشست، گفت: این پدیده ناشی از افت شدید سفره‌های آب زیرزمینی است و برگشت‌ناپذیر است و مشاهده این موضوع ناشی از سوءمدیریت منابع آبی است. درحال‌حاضر نیازمند جریان آزاد اطلاع‌رسانی در حوزه فرونشست هستیم و نباید موضوع سیاسی تلقی شود. وی اضافه کرد: لازم است اقتصاد اصفهان به آب وابسته نباشد تا در سال‌های آینده تا حدودی بتوان موضوع را کنترل کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین