-

اسحاقی: لزوم واگذاری مدیریت سهام عدالت به مردم جهت حذف رانت و فساد و ایجاد فضای شفاف

نماینده مردم قائنات در مجلس: مردم سهامدار واقعی این شرکت‌ها هستند و حق دارند بدانند ارزش دارایی‌شان چقدر است، شرکت‌ها چه میزان درآمد دارند و سود حاصل از فعالیت آنها چگونه تقسیم می‌شود. ادامه این وضعیت بدون شفاف‌سازی، باعث زیان سهامداران و افزایش بی‌اعتمادی نسبت به این طرح خواهد شد و باید مدیریت سهام عدالت به مردم واگذار شود.

اسحاقی: لزوم واگذاری مدیریت سهام عدالت به مردم جهت حذف رانت و فساد و ایجاد فضای شفاف

سلمان اسحاقی، نماینده مردم قائنات در مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با خبرنگار صمت با اشاره به فلسفه اجرای طرح سهام عدالت اظهار کرد: سهام عدالت با این هدف اجرا شد که مردم در توسعه، آبادانی، ارتقای کیفی و کمی تولیدات، صنایع و معادن کشور مشارکت داشته باشند و ذی‌نفع واقعی اقتصاد کشور باشند.

وی افزود: هدف این بود که مردم احساس کنند در تولیدات کشور سهم دارند، از تولید داخلی حمایت کنند و خود را شریک توسعه اقتصادی کشور بدانند؛ موضوعی که با سیاست‌های اقتصاد مقاومتی نیز همخوانی داشت.

اسحاقی ادامه داد: اما اگر امروز به وضعیت سهام عدالت نگاه کنیم، این موضوع به یک چالش جدی در ساختار اقتصادی کشور تبدیل شده است. سؤال اساسی این است که در فرآیند اجرای سهام عدالت، چه میزان نظارت بر منابع ورودی و خروجی، هزینه‌ها، درآمدها و سوددهی شرکت‌های موجود در این سبد وجود دارد؟

نماینده مردم قائنات در مجلس تصریح کرد: اگر نظارتی وجود دارد، باید مشخص شود سود واقعی سهامداران که همان مردم هستند، چگونه محاسبه می‌شود و اگر بخشی از منابع حاصل از فعالیت این شرکت‌ها به سهامداران پرداخت نمی‌شود، این منابع در چه مسیری هزینه می‌شود.

وی با بیان اینکه رشد درآمد شرکت‌های سهام عدالت باید در سود سهامداران نیز منعکس شود، گفت: سال‌ها از اجرای این طرح گذشته، هزینه‌ها افزایش پیدا کرده و منابع درآمدی بسیاری از شرکت‌ها نیز رشد داشته است، اما این افزایش درآمد به همان نسبت در سود پرداختی به مردم مشاهده نمی‌شود.

اسحاقی افزود: سؤال ما این است که اگر سود سهام عدالت متناسب با افزایش درآمد شرکت‌ها رشد نکرده، این منابع کجا هزینه شده است؟ آیا در اختیار اشخاص حقیقی قرار گرفته، اشخاص حقوقی از آن بهره‌مند شده‌اند یا صرف توسعه همان شرکت‌ها شده است؟ این موارد باید شفاف شود.

وی با تأکید بر ضرورت ورود جدی دستگاه‌های نظارتی به این موضوع اظهار کرد: نمی‌خواهم از واژه‌ای استفاده کنم که نیاز به اثبات داشته باشد، اما معتقدم باید بررسی شود که آیا در حوزه سود سهام عدالت تخلف یا رانت احتمالی وجود دارد یا خیر.

نماینده مردم قائنات خاطرنشان کرد: متأسفانه گاهی سود سهام عدالت به یک عنوان حمایتی تبدیل شده که پشت آن ابهاماتی درباره نحوه مدیریت منابع وجود دارد. نباید این تصور ایجاد شود که با پرداخت سود به مردم، دیگر نیازی به شفافیت درباره عملکرد شرکت‌ها و محل هزینه‌کرد منابع نیست.

اسحاقی در پایان گفت: مردم سهامدار واقعی این شرکت‌ها هستند و حق دارند بدانند ارزش دارایی‌شان چقدر است، شرکت‌ها چه میزان درآمد دارند و سود حاصل از فعالیت آنها چگونه تقسیم می‌شود. ادامه این وضعیت بدون شفاف‌سازی، باعث زیان سهامداران و افزایش بی‌اعتمادی نسبت به این طرح خواهد شد و باید مدیریت سهام عدالت به مردم واگذار شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین