-

هشدار جدی؛‌ خوردن هندوانه مساوی با مرگ!

مدیرکل میوه و سبزیجات وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد که استاندارد مجاز نیترات در هندوانه ۶۰ میلی‌گرم به ازای هر کیلوگرم است، در حالی که متوسط نیترات در هندوانه‌های کشور کمتر از ۱۰ میلی‌گرم می‌باشد که معادل یک‌ششم حد مجاز است.

هشدار جدی؛‌ خوردن هندوانه مساوی با مرگ!

حسین اصغری وجود نیترات بیش از حد مجاز در هندوانه‌های کشور را رد کرد و تأکید کرد که میزان نیترات در این محصولات زیر حد مجاز بوده و قابل مصرف است. 

وی در مورد منبع نیترات در هندوانه توضیح داد که گیاهان برای رشد به سه عنصر اصلی ازت، فسفر و پتاس نیاز دارند و نیترات بخشی از کود ازت است که در صورت مصرف بیش از حد، ممکن است در میوه‌ها و سبزیجات ذخیره شود. مدیرکل میوه و سبزیجات وزارت جهاد کشاورزی همچنین درباره نحوه پایش و رصد نیترات و دیگر موارد در محصولات کشاورزی، به‌ویژه محصولات صادراتی، گفت: این موضوع یک دغدغه طولانی‌مدت است و برای پاسخگویی به آن در سال‌های اخیر ناچار به مستندسازی شده‌ایم.

اصغری اضافه کرد: با وجود این دغدغه در سال‌های گذشته یک روند مستمری که اکنون نیز ادامه دارد برای نمونه‌برداری از محصولات سبزی و صیفی کشور ـ عمده آن هندوانه، سیب‌زمینی، پیاز و گوجه‌فرنگی ـ که خیلی مردم مصرف می‌کنند ایجاد شده است و مرجع ملی این بحث مؤسسه تحقیقاتی به‌نام مؤسسه خاک و آب کشور است که از کل کشور نمونه‌برداری سالانه می‌گیرد و جواب آن هم به‌طور رسمی گزارش می‌شود.

وی درباره هندوانه گفت: خیال مردم راحت باشد چرا که 433 نمونه هندوانه از کل هندوانه تولید کشور برداشت، پایش و آزمایش شده است.

مدیرکل میوه و سبزیجات وزارت جهاد کشاورزی افزود: استاندارد وجود نیترات در هندوانه عدد 60 میلی‌گرم به‌ازای هر کیلوگرم هندوانه است یعنی 60 واحد در میلیون و متوسط نیترات در هندوانه‌های کشور زیر 10 میلی‌گرم است یعنی یک‌ششم آنچه اجازه داریم در هندوانه‌های ما موجود است و خیال همه راحت باشد که هیچ مشکلی برای کیفیت محصول هندوانه پیش نیامده است.

منبع: تسنیم

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین