صاحبان سهام عدالت این خبر را از دست ندهند
در حالی که ۴۹ میلیون ایرانی از ۷ دهک کمدرآمد سهام عدالت برخوردارند، متأسفانه به نظر میرسد که این سهام مانند یک طفل سرراهی از سوی دستگاهها و شرکتها مورد بیمهری قرار گرفته است.

با گذشت یک سال و دو ماه از پایان سال ۱۴۰۲، هنوز برخی از شرکتهای بزرگ مانند مپنا، پتروشیمی خلیج فارس، مخابرات و پالایش نفت بندرعباس، بخشی از سود سهام عدالت مربوط به عملکرد مالی این سال را پرداخت نکردهاند. قرار بود که در پایان مهلت ۸ ماهه، قبل از عید ۱۴۰۴، آخرین بخش سود شرکتهای سرمایهپذیر عدالت برای ۴۹ میلیون سهامدار واریز شود. اما با وجود پیگیریهای سازمان بورس و شورای عالی بورس، تنها تعدادی از شرکتهای کوچک و همچنین شرکتهای غیر بورسی موجود در سبد سهام عدالت، اقدام به پرداخت سود سهامداران کردهاند.
طبق اطلاعات منتشر شده در کدال، شرکت گروه مدیریت نیروگاهی ایرانیان مپنا (سهامی عام) اطلاعات مربوط به سال مالی منتهی به ۳۰ اسفند ۱۴۰۳ را اعلام کرده است.
بر اساس اسناد منتشر شده، سود شرکتهای مختلف مپنا به شرح زیر است: شرکت تولید برق سنندج ۲۰۳.۵ میلیارد تومان، شرکت تولید برق توس ۳۲۲ میلیارد تومان، تولید انرژیهای تجدیدپذیر ۷۹۹.۹ میلیارد تومان، شرکت تولید آب و برق قشم ۷۸۶ میلیارد تومان، تولید برق غرب کارون ۱۹۹۹ میلیارد تومان، تولید برق عسلویه ۴۷۱ میلیارد تومان، تولید برق گناوه ۲۷۷ میلیارد تومان و تولید برق پرند یک میلیون ریال. مجموع سود این هشت کارخانه مپنا به ۴ هزار و ۱۵۴ میلیارد تومان میرسد.
نکته جالب این است که مپنا سود سهامداران عادی خود را پرداخت کرده، اما به دلیل عدم وجود متولی و بیصاحبی، سود سهامداران عدالت را پرداخت نکرده است.
در سال جاری که به عنوان سال سرمایهگذاری در تولید با مشارکت مردم نامگذاری شده، یکی از راههای جذب سرمایه مردم از طریق بورس است. با این حال، عدم رعایت حقوق سهامداران خرد، به ویژه سهام عدالت، مشارکت مردم در اقتصاد را با چالش مواجه کرده است.